Warning: getimagesize(http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201606/1466745803-bbc.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Би Би Си: С 52% на 48% Великобритания си тръгва от ЕС

Pan.bg 24 юни 2016 | 08:35 views (2673) commentaries(7)
img Според последните данни на Би Би Си, близо 17 млн. британци са гласували страната им да напусне ЕС. За оставане са били над 15 млн. души. Резултатите от историческия референдум са 52% на 48% в полза на напускането на Евросъюза. Очаква се пристигането на резултатите от още 5 района, които едва ли биха могли да направят обрат в гласуването.

Имащите право на глас са 46 501 241 британски граждани. blitz.bg/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  Уважения 24 юни 2016, 09:12
   
  17
   
  5

  Еврогейският сйюз по същество си е преформатиран за 21-ви век комунизъм - диреции и директорати от френската революция и комисари от октомврийската революция.Съсипаха християнствотао,съсипаха семейството,направиха общия казан със супермаркетите и моловете,отмениха нациите и националните култури,развихриха содомията до невиждани размери.А знае ли някой къде за пръв път с укази жените са станали общи и къде са проведени първите гей паради?Англичаните тоя път заслужават уважение - първи ,по-инстинкт и опит разбраха и усетиха подмолните попълзновения на новия комунизъм на 21-ви век.

 2. #2
  Онзи 24 юни 2016, 10:33
   
  13
   
  8

  До коментар №1: ЕС няма нищо общо с комунизма. Това е американски проект за върховенство на транснационалните корпорации. След излизането от него Великобритания ще бъде по-независима от САЩ. Ние можем само да се радваме на това, защото така се поставя началото на разпада на този империалистически съюз.

  Колкото до комунизма, той е неизбежното бъдеще на човечеството, но това бъдеще няма да бъде скоро, както бръщолевеше Хрушчов.

 3. #3
  Н Лишев 24 юни 2016, 10:58
   
  4
   
  11

  Изобщо не вярвам, че решения от такава важност са оставени да ги решава "демосът". По- скоро референдумът е прикритие за постигана целите на някой друг, най-вероятно това е Америка, по-точно тези които я управляват и вероятно имат интерес от дестабилизацията на Европа, което е гаранция, че този процес ще продължи. Това налага ние като държава и народ, сериозно да се замислим за бъдещето си, което в този случай е много мрачно. Още по-мрачно е за политиците ни, които успяха за 26г, за трети път в историята ни да съсипят държавата, този път с елементи на геноцид, което предполага задаване на нов Народен съд на хоризонта.

 4. #4
  Borei 24 юни 2016, 11:03
   
  12
   
  4

  ЕС не е това, което обещаваше...
  Тези, които определят законите, не са избирани от европейските народи, а това какво е тогава?
  Някой отзад (и се знае кой е този някой), определя всичко в Европа.. Те си мислят, че "отзад" са се скрили? Нали цялото отрицателно тяхно влияние в ЕС, вече открито се вижда?

  #1 е прав! Културата в канала, образованието - също, традициите - също, вече се стремят да не остане никъде нищо национално в Европа. Позволиха и еднополовите бракове, докараха милиони чужди на европейската култура народи... Изобщо кошмарен сценарии на "управление". Даже изобщо без управление, едва ли би се стигнало до такова негативно развитие на Европа?

  Време е да се разпадне този никакъв съюз и да се върнем на предишната идея - икономически съюз от независими европейски държави! Всеки сам отговаря за себе си и търгуват по между си. Нещо такова, което сега има Швейцария с ЕС. Свободна си е, но търгува с ЕС и има свободно преминаване и на граждани на работа или учене...
  Всяка страна си е уникална, нищо че сме Европа. Даже и британците много се различават по манталитет от французите например... В Европа не може да се прави китайско общество - всичките тръгнали на работа със сиви костюми...

  Европа трябва да си остане "европейска" - никакви чалмарски халифати със задължителните бурки, никакви "Европейски щати" и никаква безкултурна зона от роби на големите корпорации, с обезверен и дебилизиран народ, живеещ в мизерия и поглъщащ фаст фуд с тонове ГМО продукти...
  НО, това беше, и е мечтата на САЩ, за Европа! Дано с Брексит-а да ни се удаде да го избегнем...

 5. #5
  Krivakov 24 юни 2016, 17:31
   
  8
   
  4

  Драматичен, исторически момент за английския народ. Въпреки огромните средства хвърлени за пропаганда и промиване на мозъците, въпреки милионната паплач докарана от целия свят. Въпреки всички прогнози, които чух основно от българи, че никой няма да позволи англичаните да се отцепят. Хората излязоха и казахе не на нищо неправещите и високо платени събрани от цяла европа подлогари в Брюксел, не на глобализма, заявиха твърдо и ясно че не искат да бъдат управлявани от бивша комсомолска секретарка и настояща американска подлога. Хората казаха не на европейския съюз в сегашния му вид, съюз работещ за големите корпорации и игнориращ интересите на обикновените хора. Натиска беше огромен, медиите бълваха апокалиптични прогнози, по подобие на политическите събрания от комунизма, в големите компании соросоидни комисари оказваха натиск на работниците да гласуват за оставане, много хора се подадоха но на повечето хора подейства обратно, хората решиха че щом натиска е толкова голям значи има нещо нередно и решиха да гласуват за излизане. Такава активност не е имало от времето на Маргарет Тачар, хора едва ходещи и нвалиди се явиха и гласуваха. Това беше денят на независимост за ЮК. Англичаните показаха че не напразно са били най голямата империя и са управлявали половината свят. Кралицата няма право да гласува но в кратка дискретна статия появила се в някой от вестниците тя има смелоста да заяви че не вижда дори една причина да останем. Това ми обясни защо събра над два милиона души за юбилея си през 2012, защо много хора я уважават. За съжеление наблюденията ми от българската общност, показаха защо ние сме толкова зле и защо ние само чакаме някой да доиде и да ни оправи, а също и защо управниците ни са такива, вярна е приказката че всеки народ си заслужава управниците. Да те са дребни тарикати, защото и ние сме такива, те чакат “големите началници да се разберат“, преди да вземат решение, защото и ние чакаме някой да реши вместо нас. Те се гушат и гледат да се присламчат до някой силен на деня, защото и ние се крием като мишки. Те се страхуват да развалят мизерното си статукво, защото и ние сме страхливи, а както казват в Афера, този живот е за смелите. Никой не протестира, никой не се оплаква, всеки гледа да намери някъкви връзчици за да просъществува някак си. И така и съществуваме, някак си.
  Да това беше първата тухла измъкната от стената, ясен знак че така повече няма да се продължава. Казах ви наскоро, идват тежки дни за нашите подлогари, Ердоган с джихадистите точат ножовете, баба Меца чука на вратата, ще има чембери, плонжове и еквилибристики. Настъпват феерични времена!
  Да сте живи и здрави!

 6. #6
  За невнимавалите в час по 24 юни 2016, 23:33
   
  4
   
  3

  За младите пишлемета,които не са изучавали исторически материализъм и научен комунизъм е простимо да не разбират що е същинският базисен, автентичен комунизъм.Като бащите и майките им не са внимавали в часовета по комунизъм,сега са им изградили повърхностна представа.И майките и татковците не ги упреквам кой знай колко,щото това се учеше доброзорно и насила.Но незнанието тогава, сега им играе лоша шега.Комунизмът предвижда изчезване на семейството,сексуален релативизъм,изчезване на религията,заличаване на етносите и расите,общ казан,общо отглеждане на безразборно родени деца.И всичко това защото частната собственост щяла да изчезнела.Ами тя частната собстневост за огромни маси по света или никога не я е имало,или там където я е имало е на свивине.В САЩ средната класа за 30 години се е свила над 2 пъти.Каквото съвременният либерализъм прямпоти за Отечествата,същото го е казал и Маркс в Комунистическия манифест.Каквото либерастите днес бълват срущу Русия и славянството,същото,дори много по-гадно,повторено много пъти са го казали Маркс и Енгелс.Както либерастите се подиграват с християнството,същото прави и Маркс.Разбира се по комунистическо време,особено късното комунистическо време, теоретичните простотии на Маркс и въобще на комунизма бяха редуцирани в учебните програми и се учеха само лицеприемливите неща.Всичко гореизложено съвременният либерализъм,за разлика от комунизма постига по относително ненасилствен път в по-развитите държави - чрез активистки натиск,чрез гръмогласно говорене и крещене,чрез лъжи и заблуди,чрез лицемерие,прикриване на истината,говорене на едно ,а правене на друго.За по-аборигенските държави пак спретват поредния Майдан - като се почне от 1917г. ,та до сега.Ще каже някой,ама в либерастките държави има частна собственост!Има все още ама е на изчезване.Днес 5% от населението владее над 70% от световното богатство и трендът е към 80%.На тия 5% им трябват още 10-15 години да се изравнят с бившата комунистическа номенклатура,която също беше около 5% и не се разпореждаше само с личната собственост на гражданите по закон,но често и с нея въпреки закона.Дали ще е световна международна олигархия от 5% или номенклатула от 5%.......,едно и също е,както са едни и същи кукловодите.Някои наивници си мислят,че сексуалната революция,гей парадите и безразборният секс е измислен от хипитата?Невежи наивници.

 7. #7
  Teraflop 25 юни 2016, 09:02
   
  4
   
  0

  И като си тръгва,какво? Британците са народ,а не племе като нас.Широко им е около врата,искат да си харчат те парите,а не ония хрантутници от Брюксел.Няма да ги мисля британците,българите сме за ореваване.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка