НЕНЧЕВ ОТНОВО ИЗЛЪГА ВОЕННИТЕ! УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ НЯМА ДА ИМА!!!

Pan.bg 29 юни 2016 | 19:37 views (25572) commentaries(65)
img
Заглавието е на ПАН.БГ


Съветът по отбрана обсъдил кадровата политика и социалния пакет в армията
otbrana.com

За втори път в рамките на този месец Съветът по отбрана обсъжда наболелия въпрос за мотивацията на военнослужещите и изобщо на хората в отбраната и Въоръжените сили. Вчера също е имало заседание и по този повод потърсихме информация от министъра нa отбраната Николай Ненчев. Наред с останалите мерки от думите му стана ясно, че през тази година няма да се намерят средства за повишаване на военните заплати.

Спирдон Спирдонов

Първо, каза министърът, докладът посочва слабостите в кадровата политика и предлага конкретни мерки, които да бъдат взети. Заседанието е било разширено и анализът е бил приет от всички участници. Министърът е обнадежден от изразените позиции и мерките, които, по неговите думи, ще бъдат предприети незабавно. Част от тях били залегнали в поправките на Закона за отбраната и Въоръжените сили, които вчера правителството одобри и се очаква да бъдат внесени в парламента.

Промените на закона, според министъра, ще дадат възможност за обновяване на Въоръжените сили, ще създадат улеснен режим за кандидатстване във военните учебни заведения и придобиване на военно звание. От страна на министерството, посочи г-н Ненчев, ще се опитаме да засилим социалния пакет, да дадем повече власт на командирите на формирования, които сами да организират конкурсите за набиране на войници и други мерки, които не зависят от МО.

В социалния пакет имало няколко мерки, но, както подчерта министърът, на първо място се констатирало, че главно финансовият фактор води до липсата на мотивация и интерес към военната служба. 609 лв. основно месечно възнаграждение за войник в Българската армия са крайно недостатъчни, смята той. Може би, допълни министърът, в рамките на тази година няма да бъде възможно, но за в бъдеще ще търсим форма за подобряване на заплащането. Той не се ангажирам колко може да бъдат повишени военните заплати.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 65

 1. #1
  Е па 29 юни 2016, 20:17
   
  42
   
  38

  На първо време може да се реши въпроса, като се премахнат процентите з държавна служба 15 за пенсонораните военни и 32 за цивлките, който също са пенсинерчета. Каква служба, като са пензионери. С цифрата, коато ще е доста интересна ще може да се увеличи заплтата на останалите. Справедливо а?
  Може да стане страшно лесно само с една мин. заповед. Ама кой си реже клона на който седи.

 2. #2
  Ум Белия Делфин 29 юни 2016, 20:19
   
  47
   
  0

  Тази новина е като момента в "Швейк",когато на ешалона пътуващ за фронта,вместо храна и хляб дават по две пропагандни картички....
  Сега министъра и президента ще ни дръпнат по една евроатлантическа реч вместо увеличение и приликата ще е пълна.101 години след описаните събития....

 3. #3
  Ум Белия Делфин 29 юни 2016, 20:33
   
  34
   
  0

  И сега моят хибриден гений ми подсказва ,че ако Хибридния Демон на Исток реши най- директно да се изгаври с НАТО вските гаврошоци от Балкана:
  Да спусне указание Лукойл нефтохим да дава талони по 50 литра гориво на всеки желаещ български военен " До увеличение на паричното им възнаграждение".....С тениски " Крим - руский",дискове.и т. н.
  За участвалите- с номера на талоните-месечна томбола с три автографа на Шойгу и билети на " Любе"
  Насам народе.......

 4. #4
  Дедо Прецаки 29 юни 2016, 20:36
   
  51
   
  1

  "Може би, допълни министърът, в рамките на тази година няма да бъде възможно, но за в бъдеще ще търсим форма за подобряване на заплащането..." - На това народът му вика "Трай коньо за зелена трева!"

 5. #5
  Военен 29 юни 2016, 20:37
   
  43
   
  0

  Що ли не се учудвам... Сития на гладният не вярва. Искам да видя колко пъти на Тупето е актуализирана заплатата за мандата му. Да се покаже като мъж. То само командировъчните са Х 2 на моята заплата.

 6. #6
  ДОН_спир_ДОН 29 юни 2016, 20:41
   
  25
   
  4

  Да приветстваме Спирдон с поредната велика статия, защото се бяхме затъжили и притеснили, че е загубил музата си да пише, но явно е огладнял и музата се е появила.
  Абе Спирдоне, то войска няма ти с глупости ни занимаваш.

 7. #7
  -=Cyber=- 29 юни 2016, 20:49
   
  40
   
  33

  Отговор на коментар: #1

  Голям мухъл си. При хиляди свободни места и следователно възможност за развитие не знам как точно ти пречат "пенсионерите".
  Продължавам да си изпълнявам задълженията, давам си нарядите,нося си униформата и си давам нарядите.
  Първото което научава всеки военнослужещ в казармата е "да не гледа в канчето на по-старшия"

  В много формирования поради недостиг на л.с се налага един човек да върши работата на поне още един. Ако изгонят така наречените пенсионери,нещата някъде могат да излязат извън контрол.
  Хората за съжаление продължават да напускат и причината не е липсата на възможност за развитие, а ниското заплащане. Основната част от напускащите са млади хора нямащи право да се пенсионират. Просто заплатите "на вън" са по-добри, основно в по-големите градове.
  В армията винаги е имало ревльовци и ще продължава да има.
  Надявам се младежите, да осъзнаете истината преди да закриете армията.

 8. #8
  CSM 29 юни 2016, 20:49
   
  39
   
  1

  Тоз плешив орач да се готви за лавина от рапорти за напускане, скоро време и ежедневния наряд няма да можем да си вържем, да се стяга той да застъпва караул и на границата да ходи командировка за смешни пари и "полза Родину", само че полза Родину семейства не храни!

 9. #9
  Ivan Marinov 29 юни 2016, 20:56
   
  27
   
  0

  Че то има ли военен министър ,така както гледам едва ли знае какво е чест и достойнство.Ако знаеше отдавна да си е подал оставката толкова лъжи друг военен министър едва ли е казвал ...

 10. #10
  до -=Cyber=- 29 юни 2016, 21:04
   
  21
   
  35

  [Отговор на коментар: #7
  Извинявай брат, ама ти си по-голям мухъл. Ще започна отзад напред.
  Надявам се младежите, да осъзнаете истината преди да закриете армията.
  Коя истина, бе -=Cyber=- ? И защо реши, че младежите ще закрият армията, след като тя вече е мъртва?
  Хората за съжаление продължават да напускат и причината не е липсата на възможност за развитие, а ниското заплащане.
  -=Cyber=- , отворко, заплащането в армията въобще не е ниско. Ако не вярваш, излез и работи навън за да се увериш.
  Основната част от напускащите са млади хора нямащи право да се пенсионират.
  Младите хора напускат, защото не понасят простотията и преливането от пусто празно в армията.
  Продължавам да си изпълнявам задълженията, давам си нарядите,нося си униформата и си давам нарядите.
  Абе -=Cyber=- , ти половината си дежурство по голо дупе ли го раздаваш?

 11. #11
  SUH 29 юни 2016, 21:18
   
  6
   
  3

  Много пъти съм споделял защо го решиха това с пенсионирането, кой се възползва най вече от него ( не са дъртите полковници в МО) казал съм и до кога ще го има това. Просто потърсете в пана за да не се преповтарям.

 12. #12
  до Слънчо 29 юни 2016, 21:22
   
  5
   
  3

  Отговор на коментар: #11
  Що бе, повтори се за да не ровим в Пан-а.

 13. #13
  е па 29 юни 2016, 21:34
   
  30
   
  8

  Извинявам се, ако ставам досаден, но ще си отговоря аз на Кубер.
  Та аа.. да съм казвал, че някой трябва да се маха. Не не съм. И не мисля, че трябва. Напротив тези хора трябва да се използват.
  И повярвай ми много по-добре от теб мога да преценя това. Но формата е малко несправедлива и неморална. Да точна е думата, неморална. Не ми излизаи с доводи .. напълно са ми ясни всичките, защото съм ги премислял един по един.
  А и съм сгурен, че мислено си съгласен с мен. Само,че няма как да си го признаеш, щото си от другата страна.
  Мисля, че това което предложих е доста справедливо решение и устроива и двете страни ... е ще има поучукани но те ще го приемат.
  И не на последно място :, що реши че, гледам в канчето на старото.. я само за момент си представи, че съм от малкото които не са се възползвали от тази възможност.. просто не ми е морално... Ще го обясня така: Да законно е но не е справедливо...особено пък като разбрах, че повечето са взели и коледни, че някои и великденски добавки.. Че вие сте офицери бе,, каква пенсия какви пет лева.. нищо не ви оправдава, че гребете от бюджета на нашите родители... точка пиши каквото изскаш..
  Обръщението към мен няма да го коментирам.

 14. #14
  -=Cyber=- 29 юни 2016, 22:36
   
  11
   
  21

  Отговор на коментар: #10

  Това си е твоята истина. Отглеждай си я, поливай си я, пък дано ти цъфне.
  "Истинския мухльо в действително си ти."
  Защото не просто завиждаш, а направо се тресеш от мъка.
  На такива като теб все другите са им виновни за некадърността.
  Аз моето съм си го вземал. Нито си ми на акъла, нито на образованието, пък за на пенсията + заплатата да не говорим.
  Така, че злобей си колкото искаш. Не си първия който се опитва да ми гледа в канчето.

  А наряда за разлика от теб , го давам със зареден "пищов". Ако не вярваш ела да провериш, отворко.

 15. #15
  -=Cyber=- 29 юни 2016, 22:53
   
  8
   
  10

  Отговор на коментар: #13
  На първо време може да се реши въпроса, като се премахнат процентите з държавна служба 15 за пенсонораните военни и 32 за цивлките, който също са пенсинерчета. Каква служба, като са пензионери.

  При това предложение пълно с грешки, какво мислиш, че ще последва. При условие, че тези проценти са част от брутната заплата. Това значи автоматично намаляване на заплатите при напускане .
  Колкото до справедливостта съм напълно съгласен с теб. Не е справедливо. Но при толкова много несправедливости и орязване на различни компенсации през годините спрямо личния състав на армията, прецених, както и много други колеги, че е време да получим някаква компенсация.
  Нали знаеш Не е луд този който яде зелника.

  Пуснах си рапорта с ясното съзнание, че няма пълно щастие и пенсия + заплата ще е до време. Така ще имам време да се огледам за работа навън и междувременно няма да чакам 4-6 месеца да ми изчисляват пенсията.
  В момента съм в процес на преговори.
  Надявам се много скоро да дам път на младите, но свободните места продължават да се увеличават, а нови хора не идват.

 16. #16
  дядо поп 29 юни 2016, 23:14
   
  24
   
  1

  АРМИЯ ЛИ ЧЕ ТЯ ОТДАВНА Е УМИРАЩА ИНСТИТУЦИЯ -ЗАКРИВАЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ И КРАЙ НА АГОНИЯТА

 17. #17
  e па 29 юни 2016, 23:48
   
  13
   
  5

  Кубер да ти кажа пиша от телефон и даже и не съм се старал да пиша реферат тук.
  Но както и написах ти си убеден в истинността на тезата ми и не случайно я потвърди.
  И да точно така ще ви цакнат. Сам каза, не съм го измислил аз. Не сам толко образован, да си мисля, че такова нещо ще остане без солидно ресто.
  И все пак сложи предпазител....А?

 18. #18
  До "e па" 30 юни 2016, 00:18
   
  9
   
  12

  -=Cyber=- , отворко, заплащането в армията въобще не е ниско. Ако не вярваш, излез и работи навън за да се увериш.

  Трябва да си голям некадърник ("бариерист") за да твърдиш това. За теб, за твоята работа, ако въобще вършиш нещо в армията, може и да е така, но доста военни се реализират по-добре заплатено навън, отколкото в армията.
  Е, разбира се има и такива като теб, на които заплатата им се вижда много за "капацитета" който имат, но тагава коментирай единични случаи, а не "заплатите в армията".
  Всъщност, "грамотността" ти показва "колко струваш", не се учудвам че военните заплати ти се струват големи.

 19. #19
  star6inka....za sega.. 30 юни 2016, 00:35
   
  12
   
  6

  10 e mnogo prav,,,,,podkrepqm........a i me e iad, 4e me komadvat biv6i (polkovnici) ,,,,sega civilki....navan nenujni nikomu....s kgb manier...tova lie nato?????????????????????

 20. #20
  Оф 30 юни 2016, 02:10
   
  8
   
  0

  Четете статията от преди една година
  http://m.offnews.bg/news/Razsledvane_68/Vapreki-reformata-pensioneri-oshte-tochat-voenniia-biudzhet_503148.html

  Явно в този бюджет има много кинти

 21. #21
  до -=Cyber=- 30 юни 2016, 06:55
   
  19
   
  13

  Спрете ти и други пенсионери-лапачи да ни се оправдавате в този сайт колко сте невинни и колко сте кадърни за навън. Айде пътя незаменимите......можете да си вземете под ръчичка и НО и той е дребна душица като вас.

 22. #22
  ПЕШО 30 юни 2016, 06:59
   
  1
   
  4

  Видела ЖАБАТА,че подковават ВОЛА и тя вдигнала КРАЧЕ!ПЛЯМПАЛНИЦИ!

 23. #23
  to -=Cyber=- 30 юни 2016, 07:39
   
  16
   
  6

  Навън щял да получава по-високи доходи, но той милия ни -=Cyber=- стои още в армията, защото се е притеснил от липсата на кадри в БА. Ти за канарчета ли ни взе? Обирай си крушите, че докато има такива хибриди като теб, няма да пипнат военните заплати.

 24. #24
  Teraflop 30 юни 2016, 08:42
   
  15
   
  0

  "Ще създадат улеснен режим за кандидатстване във военните учебни заведения и придобиване на военно звание." Разбирам,че ще взимат куцо и сакато,голо и босо по науките,с двойки и тук-таме с тройки на изпитите.Само да му набутат военното звание на пагоните.Срам!Започвам да се срамувам,уважаеми господа управници!

 25. #25
  абе Cyber 30 юни 2016, 09:38
   
  12
   
  7

  Ciber, боли ни оная работа колко си кадърен и колко ти е зареден "пистолета". Занимавай жена си с тези проблеми. А ти и останалите незаменими пенсионери не се научихте да си траете ами постоянно трябва да занимавате аудиторията с вашите доводи защо сте още в армията. Натискайте си парцалите докато ви държат и не се обаждайте.

 26. #26
  SUH 30 юни 2016, 10:52
   
  9
   
  11

  Първо някой хора така и неразбраха че пенсиите се изплащат от НОИ и нямат нищо общо с заплатите които са от бюджета на МО.
  Второ основния контингент възползвал се от промените в КСО изобщо не са полковниците, поне ако касае СВ. В СВ с над 22г служба (тази категория с плащане на висшето образование или без към 31.12.2015 са могли да се възползват от промените на КСО) са: капитани около 80; майори около 80; подполковници около 90.
  Трето от 01.01.2016 е създаден фонд Пенсии по чл 69 и всичките тези по горе продължавайки да служат, дъежавата вкарва в този фонд парички за да могат после и другите им колеги да получават пенсийка. Такава беше и една от идейте на законодателя.
  Четвърто представете си че всичките тези поради вкарването на възраста в КСО бяха напуснали колко още вакантни щеше да има.
  По отношение на полковниците в МО доколкото съм запознат почти няма подали заявления за пенсии поради страх да не ги издухат.
  Поне в СВ полковниците между 45 и 50 са толкова колкото и между 50 и 55. Да не забравяме че пределната за полковник е 56.
  Цялата тази работа с КСО по моя скромна преценка ще продължи до към 2020-25 максимум. Докато евентуално по някакъв начин се орегулира текучеството на офицери.

 27. #27
  спасявай се 30 юни 2016, 11:08
   
  9
   
  11

  Редници напускайте.Щом родината не мисли на вас.НЕКА останат офицерите и пенсионерите.После ще ви се молят да се връщате ама ще е късно.Или си барайте айляка докато излезе нещо подходящо.Защото нямате никакво развитие пенсия ще видите през крив макарон а и до 46г и ви гонят.

 28. #28
  До cyber 30 юни 2016, 11:42
   
  12
   
  9

  Няма място от памперси в армията.Затова младите напускат,защото не могат да се развиват от вас.Вие сте от "Наглите" пенсия 910 лв. и заплата 2000(офицерска) Той Митьо Очите взима по-малко от вас бе.Уж пари няна,а кой ли ви е измислил така закона ?

 29. #29
  Не ми пука 30 юни 2016, 11:47
   
  4
   
  8

  Все ми е тая.Правя се на луд.Стягам сутрин войскста и после си сядам на климатичето.На обяд един обяд за 2лв.,душче и пак на климатичето.Взимам си и пенсия и изобщо не ми пука.Утре да кажат да си тръгвам,ми е все тая :)

 30. #30
  до SUN 30 юни 2016, 11:56
   
  11
   
  6

  Отговор на коментар: #26

  SUN, така е, но само на книга, иначе и в бюджета на МО и в НОИ парите идват от едно и също място - ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ. А НОИ е одавна виртуална касичка, т.е. ако няма пари в началото на годината в държавния бюджет които да се предвидят за пенсии, пенсии няма да има.

 31. #31
  SUH 30 юни 2016, 12:05
   
  7
   
  9

  #28 стига си злобял. Повтаряте едно и също като мантра, неможели да се развиват глупости на търкалета. Ваканттни за майори и подполковници места бол. Справка последния регистър. От 01.07 около 15 капитани в СВ стават майори, колко майори стават подполковници незнам но и те неса малко. Да си чувал нещо за ерархична пирамида, за процентно съотношение на званията.
  И аз искам да си служим дома до мама и тати, и до полата на жената ама не става. Искаш развитие, ОК избираш си длъжност на която да се развиваш, кандидатстваш и ако те одобри комисията си ОК.

 32. #32
  SUH 30 юни 2016, 12:12
   
  14
   
  0

  И друго, наясно ли сте, че има и доста голям брой от сержантския състав който също се е възползвал от промените на КСО , но срещу тия колеги не лаете.

 33. #33
  SUH 30 юни 2016, 12:15
   
  11
   
  1

  #30 нито ти, нито аз, нито някой от "пенсионерите" е виновен, че Някой някога е източил НОИ, и сега се допопълва от бюджета.

 34. #34
  Щилиян Петров 30 юни 2016, 12:37
   
  7
   
  5

  Да тук накрая си много прав.Източването на НОИ беше извършено от Луканов и компания в началото на демокрацията. Всички знаят за коя политическа партия става дума....... чийто поклонници сте доста читатели на този форум............. и затова си чешете езиците и си вярвате на глупостите. Но истината е тази, че Лукановите хора /БКП/ ограбиха не само НОИ, но и цялата държава и то безвъзвратно....................

 35. #35
  SUH 30 юни 2016, 12:47
   
  9
   
  0

  #34 "сте" би следвало да включва и мен, но тук не си прав. Винаги съм бил надпартиен и надрелигиозен. Не ми дреме за разните му там партии, всичките са зло, както и религиите. В България всички са производни на БКПто, най върлите деснаци са били най върли комуняги.

 36. #36
  пребий руснаците 30 юни 2016, 12:56
   
  4
   
  14

  безмозъчните от военен съюз В. Левски защитават руснаците за канче руски спирт

 37. #37
  дядо Йоцо 30 юни 2016, 13:17
   
  12
   
  8

  Отговор на коментар: #35
  Не си губи времето с тези дребни завистливи душици...
  Ти му хортуваш, оно си рупа ли рупа чукундур...

 38. #38
  обективен 30 юни 2016, 14:20
   
  8
   
  2

  ей ся вече я отърваха тръгнат ли си и последните балъци от армията връщане няма па ако ще и двойни заплати да им дадат

 39. #39
  Анонимен 30 юни 2016, 14:58
   
  4
   
  2

  Хаха вместо да извадят очите ми изписаха веждите, като ме изгониха на времето.Да си работят те в армията.Аз си работя на вън и си взимам една полковнишка заплата.ИМА РАБОТА ЗА ТОЗИ КОЙТО МУ СЕ РАБОТИ,А ТОЗИ КОЙТО Е СВИКНАЛ САМО ДА МРЪНКА И ДА СЕ ПРАВИ,ЧЕ РАБОТИ Е ЗА ТАКИВА НА ВЪН ОТ АРМИЯТА НЯМ РАБОТА И ЧАСТНИКА НЕ ОБИЧА ТАКИВА.

 40. #40
  пенсионер 30 юни 2016, 15:03
   
  9
   
  12

  10 бона от пенсия си скатавам на година и скоро няма да ни пипат защото няма хора 3 години да ни държат са 30000.после 20 заплати 40000 смятайте и завиждайте колкото си искаите.

 41. #41
  безсрамник Йоцо 30 юни 2016, 15:10
   
  8
   
  7

  Отговор на коментар: #37

  Чукундур си ти дърто. Не злобей и не обиждай.

 42. #42
  Съдба 30 юни 2016, 15:16
   
  6
   
  3

  Отговор на коментар: #40

  Както се казва в една реклама: Стига глупости.
  Не си прави криви сметки и не бъди сребролюбец за да не ги даваш по лекари тези пари.

 43. #43
  SUH 30 юни 2016, 15:29
   
  15
   
  0

  #42 мда, нещо много колеги взеха да дават фира. Не случайно на времето законодателя е бил решил 20 в армията и айде в пенсия. После 25, 27 сега и 55 г. възраст. И народа взе да дава фира.
  И пак казвам няма защо да злобеете срещу "пенсионерите". Що не злобеете срещу политиците и техните заплати и пенсии.

 44. #44
  военен 30 юни 2016, 16:29
   
  9
   
  1

  Пак "заваляха" рапорти....

 45. #45
  Chrome 30 юни 2016, 17:07
   
  5
   
  5

  в работно време - 44 коментара. После не ревете за увеличение. Каквато ви е работата, такова е и заплащането.

 46. #46
  Друг пенсионер 30 юни 2016, 17:11
   
  9
   
  7

  Изядохте си топките от завист путьовци.Обръснати и с оскубани вежди фитнес идиоти.

 47. #47
  Военен 30 юни 2016, 19:11
   
  7
   
  3

  Каквото и да говорим, изхода е един и същи. Пари в армията няма, скоро няма и да има. С 22 год. във строя се нагледах. Парите са извън БА. Със съжаление го казвам. В цял свят работещите за държавата са най-добре обезпечени. Който може "на вън"- да не се мотае, ще става по-лошо. П.П. Не се обиждайте, като злобни съседки, няма да промените нищо. Истината си показа голия г....з. Грозна е и намирисва. Държава няма, вие армия търсите. Относно пенсионерите на заплата-евала ви, бозайте.

 48. #48
  -=Cyber=- 30 юни 2016, 20:18
   
  7
   
  10

  До всички ревльовци.
  Злобейте си на воля, не ми пука за вас. Големи мъже сте само пред клавиатурите на компютъра и банкомата.
  Че съм незаменим, незаменим съм. И въпреки, че ми предлагат двойна заплата "навън" ще стоя докато искам, защото колкото и да ми гледате в канчето, няма как да бръкнете в него.

  Пожелавам успех на всички достойни мъже, които са в армията за да служат, а не да плюят тук в работно време.
  Аз приключих по темата.

 49. #49
  Лешперое 30 юни 2016, 20:48
   
  3
   
  4

  Абе от както се пенсионирах се видях с пари.А вие,като сте смотани си стойте на 700 лв. заплата и ще изпълнявате мойте заповеди.Сами сте си избрали този начин на живот-какво да ви направя сега.Имам още 2 годинки от тази промоцийка и не ми дреме,какво ще стане с армията после.

 50. #50
  до -=Cyber=- 30 юни 2016, 21:12
   
  7
   
  5

  Отговор на коментар: #48

  Толкова си смотан, че на никой няма да липсваш. Отивай да режеш салата, че жена ти вече е на втора водка.

 51. #51
  CYBER_хахо 30 юни 2016, 21:21
   
  8
   
  4

  Пожелавам успех на всички достойни мъже, които са в армията за да служат, а не да плюят тук в работно време.
  Аз приключих по темата.

  1. Даваме наряди и ни се полагат компенсации - ако си чувал що е наряд.
  2. В края на месец юни сме и повечето ползваме отпуски (по график) - ако знаеш що е график.
  3. Как приключи по темата, като нищо съществено не каза - ако така приключваш и в кревата....

 52. #52
  Ханс 30 юни 2016, 21:21
   
  10
   
  8

  Га не ви стигат парите - хванете се на втора работа бре мискини, гледайте крави, овче, разхождайте кучете, стига сте ревали, заплатите в армията даже са прекалено големи , особено войнишките.

 53. #53
  МАНАФ 30 юни 2016, 22:13
   
  4
   
  7

  Отговор на коментар: #52

  ХАНС ДА ЛАПАШ ГОЛЕМИТЕ ПИШКИ НА ВСИЧКИ ВОЙНИЦИ ЧУЛИ НА ВСИЧКИ

 54. #54
  Патритот 30 юни 2016, 23:39
   
  9
   
  0

  Поредната цела на това продажно и предателско герберастко правителство ще се постигне.
  След
  1. Тоталното окъсване от към заеми на страната.
  2. Масова циганизация, турцизация и обезбългаряване на страната.
  Наред е последната.
  3. Унищожаване на възможносттта на страна за каквато и да е защита. Тотално унищожаване на дължавността - ликвидиране на армията, съсипване на полицията. Съдебната система - тя отдавна не работи.

 55. #55
  интелект 01 юли 2016, 09:45
   
  7
   
  0

  Господа, само по стила на писане ,псувните и цинизмите ви личи кой с какво звание е, кой от кое поколение е. Имаше години в които някои от вас нямаше и до портала на венните училища да ги допуснат. Да не говорим за служба в бойна част.На такива -да си хващат пътя ,ни заплата ,че и пенсия да не дочакат.Животът е доказал ,че точно те ако го докарат докрая лапат яко ,здраво и губят човешки облик.Дори един обективен анализ на ситуацията нямате капацитет да направите.Ритате се помежду си.Жалко,жалко,жалко Жалко за вас господа .Политическата класа така е доволна.

 56. #56
  да не се тормозите 01 юли 2016, 09:50
   
  0
   
  2

  Сам да корегирам да ви го спестя- военните / до края

 57. #57
  Ирина 01 юли 2016, 10:30
   
  7
   
  0

  Не ги лъжат за първи път. Крайно време е да се разбере че това не са само военни - това е БЪЛГАРСКАТА армия, това са нашите военни. При зор на тях разчитаме, на тях и на цивилните които им помагат. Те са на разположение 24 ч. в денонощието на разположение. Трябва да имат подобаващо заплащане, а не да улесняваме постъпването на служба или обучение - да искаме количество, но нека това количество хора бъдат с високо качество на образование още от средното училище, на физическа подготовка и морално състояние.

 58. #58
  stefan ivanov 01 юли 2016, 16:30
   
  1
   
  6

  i tezi pari saim mnogo samo poglednigi kakvi g......... a za drugite xora k.........

 59. #59
  Драган Иванов 01 юли 2016, 22:52
   
  18
   
  1

  stefan ivanov

  Байно, на всички ни е ясно, че някога, някъде си се пробвал да влезеш в армията, но съдейки по грамотното ти писане, капацитета ти на размисъл и начина на изразяване, сигурен съм че дори и името си не си успял да си напишеш на теста за интелигентност.
  Българите имаме една доста характерна черта. Цяла България, която едва ли има вече и 4 милиона, при положение, че 90% от младите избягаха навън, да мият съдове и да берът ягоди и това заради има няма 300 човека. Но, ако се загледате в коментарите по темата, няма и 3 коментара насочени към тях. Преобладават злобата към военните и радостта, че тях за пореден път са ги "преебали". Всичко това е пораждано я от завист, я от издевателстване върху авторите, по време на наборната им служба, но най-вече от нашият прекрасен български манталитет. "Я не сакам на мен да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле".
  Прост народ сме и затова сме толкова лесни за управляване. Политиците много умело късат парчета от народа и насъскват останалата част от него към това парче. Бяха учителите, след това мвр, военните и така нататък. И докато всички тези "парчета" бяха ощетявани по някакъв начин, целият останал народ "цивилни" лица злорадстваха и ги плюеха как никак не работят и как даже и тези заплати и социални предобивки са им много. Жалко, че същите тези хора не осъзнават, че и тези "парчета" са част от народа и че не те са виновни за положението на България. Но никой не схваща цялата картинка, важно е сиир и хляб да има, да се подиграваме на някого и да се радваме когато по някакъв начин е изклатен. Не осъзнаваме, че и тези хора хранят семейства, деца и така нататък. Не разбирам, вас цивилните, какво точно ви бърка кой какви пари взима в армията. Да, може и да не работят като при частниците 24/7, да може и понякога да седят по пейки и под климатици. Но колко от вас осъзнават, че при пожар, наводнение - те са първите хора, които са на мястото на събитието. Колко от вас осъзнават какво значи да си 24 часа, 7 дни в седмицата, 365 дена в годината, на разположение? Колко от вас са били по 20 дена далеч от семейството си, 10 пъти в седмицата, било заради занятия, граница, пожари? А колко от вас по цял ден носят униформа и кобинки на 34 градуса? Не, не казвам че на цивилните им е по-лесно, не не казвам че на тях парите са им много. Напротив, заплатите в цяла България, или поне в 90% от случайте са прекалено малко на ценовия стандарт в момента. За което кой пак е виновен? Военните, полицайте и/или пожарникарите? Всеки сам си е избрал начина на живот, нека не храним злоба към хората решили да служат по някакъв начин на родината. Нека уважаваме тяхното решение и да ги подкрепяме.
  Малоумен народ - слаба държава. Никога няма да се оправим докато не се подкрепяме, а се радваме на чуждото нещастие.

 60. #60
  fox81 01 юли 2016, 23:07
   
  4
   
  0

  Предлагам нов облик на БА с нов поглед върху държавната и външна политика.
  Да вземат гени от Ген. Пиночет да ги имплантират в някой наш такъв (и да сбъркат не е фатално, генерали и адмирали колкото щеш и всичките продажни) и той да стане четиризвезден генерал/ адмирал или какъвто си поиска.
  Историята на Пиночет и лекия кървав пуч я знаем всички.
  Единствени виновни за ситуацията в БА са военнослужещите в БА.
  При нас е оръжието, с него власт лесно се взима!
  Спим! Така не сме спали и по турско!

 61. #61
  trayan 02 юли 2016, 13:16
   
  1
   
  1

  Jalko e horata napuskat stimol nyama i jelaeshti nyama koi da doide na 608 lv pri polojenie che chasniya sektor vzimat po 800 lv da ne govorim che servityorka ne pada pod 1500 na mesec jalko e za armiyata

 62. #62
  Офицер 03 юли 2016, 07:41
   
  1
   
  3

  Сайбър знаеш ли защо сте виновни за сегашното положение-щото винаги се снишавате за келепир. Първо се снишихте да ви дадат по едно или две(има и таквиз) жилища на смешни цени. После се снишихте да ви запазят ранното пенсиониране. И накрая за пенсия+заплата ептен се надупихте. И всичко това за дметка на идващите след вас. Взимайте, по две пенсии взимайте, навън сге жалки и наистина се радвам, като видя някой смачкан "велик полковник" по улицата...

 63. #63
  Освалдо 03 юли 2016, 10:14
   
  4
   
  0

  Офицерче, а дали след време ти няма да си още по-смачкан и от най-смачкания полковник сега? Колелото се върти, ама сте много прости, за да го разберете.

 64. #64
  Работещ военен 03 юли 2016, 18:04
   
  14
   
  0

  Колкото повече чета, толкова повече се убеждавам че 90% от хората пишещи тук не са били никога в армията или поне не са били в последните 5 г.

  Дами и господа, изобщо имате ли идея за какво става дума в поделенията, не говоря за командването в София и всички заплатаджии генерали и канцеларски плъхове там?

  Знаете ли изобщо в какви условия на труд работят и дават дежурствата си военните?
  Дали сте на ясно, че за обслужване на служебната техника те си бъркат в джоба и си плащат всички консумативи понеже няма пари. Знаете ли че за всякакви ремонти на сградите военните си купуват със собствени средства всички материали и сами си правят ремонтите за да имат що годе нормални условия за работа. Имате ли си на идея, че дори и за най-обикновени неща като ксероксна хартия, тонер, ел. крушки, бой, строителни материали, тръби, кранове и др. всеки един си дава част от заплата въпреки че това са неща който трябва да му осигури поделението.
  Мислите, че е приятно да даваш 24-ри часови дежурства в мизерия, с вода от водоноска, без храна, и с любезното присъствие на хлебарки, паяци и мишки около теб. Да почиваш полагащите се 4 часа от 24 часа по столове или на нарове.

  Колкото и да не Ви се вярва, това е действителността в по-голямата част от поделенията в БА. Само хора който в момента работят в тези пародия на армия могат да вникнат и разберат написаното от мен понеже го изпитват на собствен гръб, а не такива като повечето от Вас, който само си чешат езиците и пръстите да пишат каквото им скимне.

 65. #65
  za admin 04 юли 2016, 23:12
   
  0
   
  0

  https://www.24chasa.bg/region/article/5623403

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка