Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов ще участват в Срещата на Върха на НАТО във Варшава

Pan.bg 08 юли 2016 | 12:24 views (1723) commentaries(2)
img 8 юли 2016 г.
Пресцентър МО

Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов ще участват в Срещата на най-високо равнище на НАТО във Варшава днес и утре, 8 и 9 юли 2016 г. Българската делегация за форума ще бъде водена от президента Росен Плевнелиев.

Форумът идва в решителен за Алианса момент. НАТО е в процес на адаптация към променената среда за сигурност, като остава ангажиран с изпълнението на трите си основни задачи: колективна отбрана, управление на кризи и сигурност чрез сътрудничество.


На Срещата на Върха във Варшава ще бъдат взети важни решения за укрепването на сигурността в Европа чрез изграждане на способности за модерно възпиране и отбрана. Ще бъдат разгледани възможностите за допълнително укрепване на стабилността отвъд границите на Алианса чрез развитие на сътрудничеството с партньорите и тяхното подпомагане.

В рамките на срещата министърът на отбраната, заедно с президента и министъра на външните работи на Република България, ще вземе участие в заседанията на Северноатлантическия съвет във формат „Държавни и правителствени ръководители”. Министър Николай Ненчев ще участва в работна вечеря на 8 юли и заседание със страните-партньори от Инициативата за повишаване на оперативната съвместимост на 9 юли във формат „министри на отбраната”.

На 24 юни 2016 г. Министерски съвет утвърди националната позиция и решенията по обсъжданите теми от Срещата на високо равнище на НАТО във Варшава.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Teraflop 09 юли 2016, 06:24
   
  0
   
  0

  Дреме ми на ламе чорапогащника и на червилото ми плюс лакираните ми нокти.

 2. #2
  Томов Краси 09 юли 2016, 09:13
   
  8
   
  0

  И с тях и без тях на форума..., позицията на Нато е определят господарите на американският кениец Обама ,съгласувано с Русия,тоест с В.В.ПУТИН!

  Нашите комсомолци дано Не ни изложат...,например да гепят някоя позлатена лъжичка...!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка