ТАКАВА ГРУБА ВОЕННА ПРОВОКАЦИЯ КЪМ РУСИЯ НЕ Е ПРАВЕНА ДОРИ В ГОДИНИТЕ НА СТУДЕНАТА ВОЙНА!!!

Pan.bg 12 юли 2016 | 00:19 views (6062) commentaries(11)
img
/КРОСС/ Някои от участниците на форума на НАТО във Варшава на 7 и 8 юли го оценяват като исторически. Не поясниха обаче какво му е историческото. Дали ще се окаже триумф или пирова победа за американската външна политика, бъдещето ще покаже. От публикуваното комюнике, речите, отправените заплахи и декларации за единство и солидарност могат да бъдат направени няколко съществени извода.

С фанфарите и помпозните изказвания се направи опит да се внуши, че оздравителният процес на Североатлантическия пакт, след продължителното му „боледуване", е успешно завършен. Той отново е в кондиция и под сриктното и мъдро ръководство на Вашингтон шумно се завръща на световната сцена.

Тъй като НАТО е първият военен съюз в световната история, поддържан в мирно време, то за него са необходими „специални грижи". Най-важната от тях, която да оправдае неговото съществуване е да му се намери подходящ, сериозен враг. Иран и Северна Корея са слаби противници за неговите мащаби. А „Ислямска държава" е друг случай. От противник може да се окаже, ако се наложи, съюзник.

Най- подходяща е Русия. Размахването на „руската заплаха"е „убедителен" аргумент за продължаване живота на пакта. Срещу такъв сраховит противник е най-подходящ и девизът на срещата „единство и солидарност". А това означава - никой да не си и помисля, че може да се измъкне от общия антируски фронт.

Респектиращата „руска заплаха"може да бъде туширана само с допълнително въоръжаване, което бюджетите на европейските съюзници трябва да осигурят. А както е добре известно, новото оръжие е американско производство.

За да бъде оправдано бързо нарастващото военно присъствие на НАТО край руските граници, Русия трябва да бъде „демонизирана". Във Варшава главен обвинител на „агресивната" политика на Москва са американците, на които най-усърдно пригласят някои от представителите на източноевропейските държави, сред които ярко се откроиха и гласовитите български русофоби.

Инициаторите на новата надпревара във въоръженията, носеща допълнителни огромни финансови дивиденти, не се смущават от очевидния факт, че митът за „руска заплаха" е несериозен, наивен и буди не страх и размисъл, а насмешка и съжаление. Те не се съобразяват и с мнението, анализите и заключенията на най-авторитетни международни политици и военни експерти, включително и много американци, които категорично изключват Русия като заплаха за НАТО или пък за отделен нейн член.

Абсурдно е твърдението, че една страна, чийто военен потенциал в конвенционално оръжие отстъпва три пъти на този на натовските държави, ще предприеме война срещу тях. И защо? Историята свидетелства, че войни са водени за територии и ресурси. А Русия ги има в достатъчни мащаби.

Във Варшава стана очевидно повишеното самочувствие на американците. Менторският тон, натрапващото се англосаксонско превъзходство над европейците показва кой е стопанинът на НАТО. Дори изразената от Барак Обама твърда увереност в оставането на Великобритания в ЕС, е демонстративен акт, напълно пренебрежително отношение на американската страна към волята на когото и да било, включително и към референдума на англичаните.

Впрочем, това дразнещо в миналото американско самочувствие за превъзходство и пренебрежително третиране на европейците, провокира реакцията на европейските лидери от втората половина на XX век, като ген. Шарл Де Гол, Валери Жискар Д'Естен, Франсоа Митеран, Конрад Аденауер, Хелмут Шмит и други, които застанаха зад идеята: „Европа на европейците". Тези достойни личности и държавници остро реагираха на поведението на Вашингтон да третира европейските народи като хора от втора ръка.

Форумът на НАТО в полската столица впечатли с посредствеността и сервилността на много от европейските лидери и ръководители на ЕС. Това е и причината на срещата да не бъдат обсъдени реалните фактори, довели до крайно дестабилизираната обстановка в редица райони на света. Не бяха посочени причините и подбудителите за серията от провокирани военни конфликти, граждански войни, огромните жертви, разрушения и мащабни мигрантски вълни.

Като най-заинтересовани от положението в Европа, участниците на срещата във Варшава вместо да направят обективен анализ на обстановката в Украйна, факторите и външните сили, които я дестабилизираха и провокираха гражданска война, те се подадоха на американския натиск за продължаването на санкциите срещу Русия.

А такова сервилно поведение пред Вашингтон е не само в ущръб на европейските държави, които понасят огромни загуби, но и не спомага за разрешаването на украинската криза. Такава безлична политика е в интерес единствено на определени американски и транснационални олигархически среди, които поощряват агресивното поведение на управляващите в Киев.

Разбира се провокираните отвън събития, довели до дестабилизацията на Украйна, е по-малкият провал на европейската външна политика.

Далеч по-укоримо е поведението на европейските управляващи, които най-лекомислено и безотговорно се оставиха дъ бъдат въвлечени в очевидно бързо нарастващия агресивен курс на Вашингтон в Европа. Вместо да положат усилия за сдържане на войнствуващите военно-олигархични американски кръгове, част от европейските лидери станаха съучастници, включвайки държавите си в една крайно рискована военна авантюра. Такава груба военна провокация като разполагането военни поделения и ракетни комплекси на границата с Русия не е провеждана дори в годините на Студената война.

За всички опитни политици и вещи военни анализатори е ясно, че Русия няма да бъде „респектирана" с четири батальона и няколко ракетни комплекса. Не би се уплашила от натовския флот в Черно море. Очевидно и тези, които се упражняват във военна риторика и провеждат многобройни военни учения, нямат намерение да воюват с Русия. Затова и бе отворена вратата за политически диалог между НАТО и Русия. Все пак това е могъща ракетно-ядрена сила, чиято ответна реакция може да има непоправими последици.

Срещата във Варшава свидетелства за неукротимите амбиции на Вашингтон да продължи външнополитическия курс към световен хегемонизъм. А този курс без Европа е обречен. Единственият инструмент, който може да застави европейските държави обаче да подкрепят американсия път към планетарно господство е НАТО. Затова САЩ, т.е. заинтересованите американски кръгове, ще полагат огромни усилия и ще продължават да прилагат познатите средства, като: натиск, шантаж, заплахи, груба намеса при издигане на ръководни кадри, за да държат НАТО в добро „здравословно" състояние.

Автор: Йордан Величков
Източник: Епицентър.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 11

 1. #1
  Натото 12 юли 2016, 06:54
   
  30
   
  3

  ТЕЗИ ОТ НАТО МАЗОХИСТИ ЛИ СА ИЛИ НЕ ИМ СЕ ЖИВЕЕ ТА ДРАЗНЯТ МЕЧКАТА НО КАКВО ЛИ ЩЕ СТАНЕ КОГАТО МЕЧКАТА ИЗЛЕЗЕ ОТ БЪРЛОГАТА ..НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА СПРЕ РУСИЯ ЩЕ ПРЕМИНЕ ПРЕЗ ЦЯЛА ЕВРОПА ...САМОЧУВСТВИЕТО НА САЩ НЯМА ПОКРИТИЕ НА ГОЛ ГЪЗ ГРЕЙНА РАКИЯ СЛАГАТ

 2. #2
  ЦЪРВУЛ 12 юли 2016, 09:05
   
  38
   
  4

  Българските русофоби са платени русофоби. При добро заплащане, могат да станат всякакви фоби. Това са хора без капчица лично достойнство и политически морал.

 3. #3
  nyah 12 юли 2016, 10:49
   
  4
   
  1

  Taka e da vidyat pari i se samo zabravtat samo che prepuskat mnogo neshta kogato imashe bazar kym rusia karah me na litar gorivo 0.60 ikonomikata cafteshe armiyata imashe vsichko da ne govorim che blagodarenie na tyah sme svobodni a sega armiyata ni e ot 40 g sumki da te piyat v tashacite metalni kaski ti rabyat glavata drehi nyama hodim kato cigani aviaciya ot 4 samoleta pari nyama no kvoim puka te sa nayadeni ot vsyakade imat pari za 10 pokoleniya sabudili se mechkata az lichno nepoznavam takav voinik koito shte vodi voina s rusia

 4. #4
  nyah 12 юли 2016, 10:56
   
  2
   
  1

  Nezabravyaite ot kade ste tragnali i s koi ste yali hlyab i palzyali mishoci nemoji izhranite ot 27000 armiya imate 18000 voinici i nemoji da gi izhranite takache se osaznaite gospoda opravlyavashti i si stegnete armiyata nemoji policiyata da vi e 3 pati poveche ot armiyata stimoliraite horata i naberete voiska che BG e kritichno sastoyanie

 5. #5
  Конквистадор 12 юли 2016, 11:46
   
  2
   
  29

  БАН.

 6. #6
  Borei 12 юли 2016, 12:32
   
  13
   
  1

  "...Очевидно и тези, които се упражняват във военна риторика и провеждат многобройни военни учения, нямат намерение да воюват с Русия. Затова и бе отворена вратата за политически диалог между НАТО и Русия..."

  "Диалог"??? Ха-Ха... какъв диалог с папагали и тъпанари? Русия вече НЯМА желание да води диалог с такива, които се правят че разговарят, но след това предприемат съвсем други неща!

  Няма никаква гаранция, че "не искат война"!!! Ако лудите успеят в един момент да надделеят, то ще започнат и такава война, като нищо! Май сме забравили историята за какво са започвали повечето войни?

  "Все пак това е могъща ракетно-ядрена сила, чиято ответна реакция може да има непоправими последици..."
  Може Русия и да има в количество по-малко оръжия, по-малко щика и т.н.. но качеството е важно също! Особено стратегическите оръжия!!! А и какво значение има, дали с един или със 100 куршума ще те надупчат? Русия има и е готова да се отбранява с тях и такива оръжия, които могат да унищожат и цял свят, като нищо!

  Това е разликата между сегашната военна истерия и онези за войните в Ирак, Либия, Югославия и т.н... Тези си мислят, че ще викат, ще засилват присъствието си около Русия, ще "подрънкат" оръжие и това ще продължи така, без ответна реакция????

  Мечката вече се е стегнала и само изчаква... Скоро ще се разтресе цялата планета и тези глупаци и наивници в Европата също ще умрат, заедно със "съюзниците" им в САЩ! Просто лудостта и глупостта днес нямат граници!

 7. #7
  до 5 12 юли 2016, 14:37
   
  15
   
  1

  Ей украински олигофрен, омитай се с твоите идиотски драсканици при смахнатите си сънародници или в лудницата, от която си изтърван !
  Там си драскай соросоидните кретенизми !
  Не си българин, че да оценяваш който и да е български политик !
  Гледай си украинските управляващи малоумници и вашия, празноглав посланик - Балтажи !

 8. #8
  LeniN 12 юли 2016, 15:30
   
  8
   
  1

  Студената война никога не се е завършвала, счита Валерий Пякин. Според него Русия е загубила битка но не и войната.

  Самото НАТО не е единно по този въпрос и ето какvи са резултатите:
  Холандия обяви че ще прати...150 души в Прибалтика. Горе-долу такъв е броят и от останалите страни на Запад, взети заедно. Разчита се единствено на полски и румънски войски. Американците смятат да пратят свои войски, но и те имат лимит - в момента за тях е важно да се установят поне в Ирак, ако не и в Афганистан, ако изпратят повече "патрули" в Източна Европа рискуват да загубят всичко. А вече се ангажираха и с Украйна, която също не е особено добре с войските си. Разчита се на нова инфраструктура и оръжие, но без човешка сила, то е безсмислено. Турция е непредсказуема за момента и в тежко положение. в България се разчита на територията и, знае се че не могат да разчитат на жива сила. Това за българите означава само едно - окупация на територията и, под предателството на кабинета Борисов и Плевнелиев.

  Вместо българите да дадат мощен масов отпор на тези планове под формата на многохилядни протести (както направиха в Испания и Гърция - от там населението даде ясен знак че няма да участва в никакви заговори и войни и ако се наложи ще ги саботират) в България се наблюдава морална и културна деградация на населението, предимно всред по-новото поколение, което е обвзето от потребителска треска и сексуална разгулност ( по своему също потребителско отношение към хората като към вещи, които могат да бъдат употребени и захвърлени), която няма аналог дори на Запад, дори в страни където Червените фенери са нещо "нормално" и "законно".

  Наркотиците е другия бич божи за населението в страната ни, която се явява свързваща зона за търговията на опиати идващи от Далечния и Близък Изток. Докато възрастните умират в горест и никой не желае да ги чуе, младите ( като долната граница пада до под 10 годишни) стават лесна плячка на педофили, извращенци и наркотрафиканти, които сами се намират на високи административни длъжности и са свързани с от тях създадената мафия.

  НАТО разчита на едно единствено нещо - да ангажират вниманието на Русия по границите и , докато те успеят да завършат операциите си в Либия, Сирия, Ирак и евентуално Афганистан ( който вече е проблематичен). Според Пqкин Брекзит се явява именно за това и точно в този момент Англия има нужда да оперира свободно и без задръжките от ЕС. Вероятно Фараж и Борис Джонсън са просто платени актьори, харизматични и най-вече тренирани да запомнят дълги текстове, в ораторство и експресивност пред широка аудитория.

  НАТО, според Пякин няма шансове на победа в нито една от поставените си задачи и реакциите му са реакции на десперадо ( отчаян лузер), който преди да се срути размахва заплашително тояга на всички страни. Разбира се в такъв момент звярът е най-опасен, както се казва. ( тази фраза взаимствам от К. Иванджийски на "Строго Секретно", който също много точно описва положението).

  Това лято се очаква нещо съдбоносно да се случи, вероятно във връзка с Либия ( според "X22report" - това е друг анализатор от САЩ , който следи внимателно събитията от другата страна на океана). Той смята че се очаква провокация от голям мащаб и според него местата са 2 - Либия и Северна Корея. Така или иначе НАТО не е в състояние да води мащабна война никъде, където Русия или Китай имат влияние. Рaзчита се единствено на проточване на конфликтите, докато те budat в състояние да нападнат "изтощените" Русия или Китай. За тяхно съjаление обаче не са пресметнали, че Русия точно в момент на военна угроза засилва многократно военната си и иконоическа мощ, а това е точно обратното на онова което иска НАТО.

  Според Пякин срещата на НАТО в Полша е отчаян пиар и нищо повече. Жалко ще бъде ако НАТО завлече заедно със себе си богата и добре развита социално-икономически Европа в ямата, която му е определила историята. Европа без да води войни има всички шансове да си остане лидер от световно значение, ако не беше прекаленият егоизъм и арогантност между Запада и Изтока.

  Европа направи огромна грешка като разоръжи и обезнищи Източна Европа, особено Балканите, като ги превърна в свой икономически придатък, вместо в своi равноправен партньор. И историята ще я накара да заплати скъпо тази своя грешка. Дай боже не за сметка на България.

 9. #9
  KOREKTOR 12 юли 2016, 21:04
   
  2
   
  1

  Коментарът е цензуриран, заради обиди /нецензурни изрази/ груб тон/ разпространяване на неверни твърдения/ не е по темата. Admin

 10. #10
  KOREKTOR 12 юли 2016, 21:05
   
  4
   
  1

  ПАНОВЕТЕ БЕ,

  НАЛИ ЗНАЕТЕ БИОГРАФИЯТА НА УКРОПУКТАТА ПИСАНА ОТ САМИЯ НЕГО.

  УКРОПУТКАТА Е БЕЗРОДЕН ПРОДАЖЕН НЕБЪЛГАРИН ИЛИ ТОЧНО КАЗАНО Е БЕЗМОЗЪЧЕН МУТАНТ ДЕБИЛ С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД.

  СИН НА ТАТКО ПОЛКОВНИК - НОМЕНКЛАТУРЧИК ОТ БНА , НАЧАЛНИК ОТДЕЛ В МНО , ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ЧЛЕН НА БКП И ВЪРЛ КОМУНИСТ..

  КАТО ТАКЪВ НАСЛЕДНИКЪТ МУ УКРОПУТКАТА ЯВНО Е ЛАПАЛ И СЕ Е ТЪПКАЛ С ПЪЛНИ ШЕПИ ОТ БЛАГИНИТЕ НА ТАКА ОМРАЗНИЯ СЕГА МУ КОМУНИЗЪМ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ ОТ ВСИЧКИ ВРЪЗКИ НА ТАТКО СИ И ПРИВЕЛЕГИИ ЗА БЛАГОДАТЕН ЖИВОТ.

  В ПОСЛЕДСТВИЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ ВРЪЗКИ НА ТАТКО МУ И ПРИВЕЛЕГИИ Е ИЗПРАТЕН НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ЗА НЕГО ДА ПОПИВА НАУКИ И ЗНАНИЯ В БИВШИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ В БИВШАТА УКРАИНСКАТА СЪВЕТСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА В РУСКО НАСЕЛЕНИЯТ ГРАД ХАРКОВ.

  ТАМ СЪС СИГУРНОСТ Е И ПОЛУЧАВАЛ НАПЪЛНО НОРМАЛНА СОЛИДНА СТЕПЕНДИЯ И Е ГУЛЯЛ И СЕ Е РАЗПЛУВАЛ НА ГЪРБА НА ЦЕЛИЯ СЪВЕТСКИ НАРОД В ТОВА ЧИСЛО И НА РУСНАЦИТЕ И ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА СЕГА ТОЙ ИМ СЕ "ОТБЛАГОДАРЯВА" С ТАКАВА " ВСЕОТДАЙНА ЛЮБОВ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ " .

  ЕТО ТОВА Е ВАШЕТО ПРОТЕЖЕ НЕНАГЛЕДНО ГОСПОДА ТЪПИ ПАНОВЕ.

  ДУНДУРКАЙТЕ СИ ГО НА ВОЛЯ , ЗАЩОТО ЯВНО ЧУВСТВОТО ВИ ЗА СРАМ ЛИПСВА ПРИ ВАС

 11. #11
  румен стоянов 14 юли 2016, 17:11
   
  0
   
  0

  Анализ на “Булг-стратфор”

  Приятели,

  Имаме Нов американски “губернатор” с агентурно прозвище “Посланник”, но… той продължи старата “слонска” либерал-садистка, соросоидна политика на Обама-Клинтън…

  Войната водена от САЩ срещу Е.С., за пълното налагане на американския Либерал-садизъм, продължава нормално кърваво и има три Главни направления…:
  1. Лишаване на Е.С. от най-платежоспособните му пазарив Северна Африка и Близкия изток;
  2. Лишаване на Е.С. от евтини руски суровини и енергии;
  3. Масови кръвопролития и разрушаване европейските, християнски ценности и морал;

  От септември 2014г., във войната си срещу Е.С., САЩ преминаха към 3-ти етап – “Ескалация -Ескалация - Ескалация ”, който продължава и през 2016 година на принципа:
  - “Я не сакам на мен да ми е добре…, я сакам на Е.С. да му е зле…”, но… В защита на себе си и по съвместителство и на Е.С., Русия се включи активно във тази война…, спасявайки Сирия…!

  1. Началото:
  - Агресия на САЩ срещу ЕС и “еврото” започна с “банковите кризи” в южно-европейските държави предизвикани от ЦРУ (“Отдел за финансови деструкции на неприемливи лица, организации и държави”…)
  - Отказ на САЩ да подпишат равноправно търговско споразумение с Е.С…!!!

  2. Съпровождащи операции срещу пазарната и икономическата периферия на ЕС:
  - Садам и Кадафи обявиха, че ще продава нефт срещу “евро” и ги убиха…, САЩ предизвикаха “Арабската пролет” и нападнаха Сирия с “ислямисти” от ИХИЛ (Ислямски Халифат в Ирак и Левант/Сирия)…
  - С фашистки преврат запалиха Украйна и сега процесите водят към… кърваво раждане на “Конфедерация Украйна”.

  3 Ескалация:
  - Освирепяване на войните в Северна Африка, Ирак, Сирия, Нагорни Карабах и Украйна. ЦРУ вече заграбва иракския петрол, чрез създадения от него Франкещайн – "ИХИЛ"…
  - Турция се готви да се включи във войната в Сирия на страната на ИХИЛ…
  - Санкции срещу Русия пряко подкопаващи икономиката на ЕС…
  - Предизвикване на Банкова криза (КТБ) в “русофилска” България… с Цел – Да се фалират насила банките дали банкови гаранции на фирмите, които ще строят “Южен поток”…!!!
  - Чрез агентите си за влияние принуждаване на Е.С. и България, да приемат стотици хиляди дезертьори от Афганистан, Ирак, Либия и Сирия, наети като платени “акънджии”
  (наемници за насилствено налагане на ислям, от времето на Османския бейлик) …
  - Изнудване на слабоволевите съюзници на САЩ, като Молдова, България, Полша и дори Турция, след провокации в стил “Ото Скорцени” и пряко включване във войните (най-вероятно в Украйна, Приднестровието или Сирия, а защо не и в Сърбия)…

  4. Последващи действия:
  - С помощта на армията от дезертьори, наетите като акънджии, от Сирия, Либия, Ирак и Афганистан към Е.С. (армия за нахлуване) и мрежите от американофилски НПО-та, предизвикване на ежедневен културен терор, до… разрушаване на единството и християнските ценности на европейското общество.
  - Американска икономическа (и малко военна) окупация на Европа и държавите граничещи с Е.С., по успешният “Модел” – АКБ (Американска Колония България)!

  5. Крайна цел:
  - Скъсване на енергийно-суровинните артерии на Е.С. с Русия, за пълна икономическа, политическа и финансова изолация, икономически колапс на ЕС… и превръщането му в колониален пазар за американски стоки…!

  Заместник военният министър на САЩ Робърт Уорк заяви в Арлингтън…:
  - “САЩ не може да си позволи Русия и Китай да бъдат равни по сила като Съединените американски щати…! САЩ винаги е била непобедима държава по всички направления в света и даваме правилните решения по конфликтните точки в глобален мащаб в ущърб на Русия … Дори в момента да не са суперсили…, то Русия и Китай в даден момент могат да станат и затова е нужно да сме готови дори за първи и решаващ ядрен удар…(!!!)”- politonline.ru.

  Спасението за Европа е в… същинските цели на Е.С.:
  - Икономика №1, в тясно енергийно и суровинно сътрудничество с Русия…!
  - Валута №1…, като Русия продава енергиите си само в “евро”!
  - Разгром на създадените от САЩ терористични мрежи около Европа в единодействия с Русия
  - Създаване на Европейски сили за отбрана…!!!

  Само така, САЩ ще “духат супата”, защото Русия вече се намеси и, май, ще не ще, ПАК ЩЕ СПАСИ Европа от Фашизма… или Либерал-садизма… Всеки да си избере…

  (Х.2014г.; ХІ.2015г.; І.2016г.)
  .

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка