Warning: getimagesize(http://static.webvariant.com/imagebank/cache/151204052935-460x325.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

BHИМАНИЕ!СТРОГО СЕКРЕТНО!!! Кабинетът се готви за война!

Pan.bg 18 юли 2016 | 16:12 views (18406) commentaries(17)
img /Поглед.инфо/ Кабинетът прие директива за привеждането на страната в готовност за война. Съдържанието на документа е с граф "Строго секретно"

Премиерът Бойко Борисов е събрал повторно в Министерския съвет всички директори на служби. Те ще докладват за ситуацията по българско-турската граница, съобщи БНТ. Борисов събра службите на спешна среща още през нощта. Премиерът очаква в МС и турския посланник Н. Пр. Сюлейман Гьокче, съобщи агенция "Фокус", цитирайки правителствената информационна служба.
Междувременно "РИА Новости" информира, че гръцката армия ще бъде в състояние на пълна бойна готовност заради събития в Турция поне за една седмица.

Министрите от кабинета "Борисов" са приели Директива за привеждането на страната в готовност за работа във военно време. Това става ясно от справка в Правно-информационната система на МС, където е публикувано Решение на МС № 582 от 14 юли 2016 г..


Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я

М И Н И С Т Е Р С К И С Ъ В Е Т

Препис

Р Е Ш Е Н И Е № 582

от 14 юли 2016 година

за приемане на Директива за привеждане на страната в готовност за работа във военно време

На основание чл. 105, ал. 2 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 22, ал. 2, т. 15 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България
М И Н И С Т Е Р С К И Я Т С Ъ В Е Т

Р Е Ш И:

1. Приема Директива за привеждане на страната в готовност за работа във военно време съгласно приложението (секретно).

2. Министърът на отбраната в тримесечен срок от влизането в сила на решението да разработи и да внесе за приемане от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет Указания по прилагане на директивата по т. 1 и разработването на планове за привеждане в готовност за работа във военно време.

3. Държавните органи и институции, общините, бюджетните организации и юридическите лица с възложени военновременни задачи в едногодишен срок от влизането в сила на решението да разработят планове за привеждане на съответните организации в готовност за работа във военно време.

4. Възлага изпълнението на решението на държавните органи и институции, общините, бюджетните организации и юридическите лица с възложени военновременни задачи.

5. Отменя Решение № 166 на Министерския съвет от 2002 г.
(строго секретно).

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ: /п/ Бойко Борисов

ЗА ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА

МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ: /п/ Веселин Даков


Съдържанието на документа за функциониране на държавата в състояние на война е “секретно”. Приемането на решението вероятно е станало по време на закритата част на последното правителствено заседание или е взето “на подпис” ден по-късно.

С правителственото решение на практика се актуализира готовността на държавата за работа във военно време, с цел привеждането й към новите реалности, тъй като успоредно с приемането на Директивата, министрите отменят Решение №166 на МС от 2002 г., с което също се е уреждало функционирането на държавата при война. Правителственото решение отпреди 14 години е с гриф “строго секретно”.

До три месеца министърът на отбраната трябва да внесе за приемане от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към МС Указания по прилагане на новоприетата Директива. За същия срок трябва да бъдат разработени и планове за привеждане в готовност за работа във военно време. В срок от една година държавните органи, общините и организации с възложени военновременни задачи, трябва да разработят планове за привеждане на структурите си във военно време.

Всички приказки за демилитаризиране на Черно море, за запазване от страна на България на неутралитет, се оказаха прах в очите!

"Призовавам за спокойствие" заяви така нареченият президент Росен Плевнелиев във връзка със случващото се в съседна Турция, но...

Какво спокойствие след тази Директива? Какво спокойствие след като у нас има военни бази на НАТО и САЩ, както и техни военни, тежко въоръжение?

Защо крият за Директивата? Защо мълчат хората от властта, политици от опозицията? Днес е събота, но за подобни събития няма почивка.

Ще осъществят ли мечтата на Плевнелиев да се прояви като главнокомандващ, и на министъра на отбраната с поникналата коса за война?

Къде отиват управниците ни? На какво си играят? Защо налагат харча на милиарди за купуване на старо въоръжение, вместо да спасят болни деца и бедни български граждани?

Досега Борисов стоеше непоклатим, но след тази Директива, и усилията на съратника му Цветан Цветанов да го задържи на власт и да му спечели президентските избори ще се окажат напразни.

Жалка клоунада на родоотстъпници ни натрапват в последните месеци, но представлението напоследък ескалира.

Така нареченият Главен секретар на МВР се издокара с камуфлажна униформа, за да коментира пред тв-камерите атентатът от Ница?! Смях през сълзи - какво ни очаква?

Да се готвиш за война, да допуснеш, че ще водиш война - това е най-прекият път за падане от власт и досъсипване на една и без друго съсипана държава.

Какво си говори Борисов с шефовете на спецслужбите на нощното заседание - за българите в Турция? кой ще повярва? Та посланичката там, Надежда Нейнски се покри часов след преврата!

По-вероятно е премиерът да се сверил часовника си с така наречените шефове на спецслужби, дали у нас е възможен такъв преврат?

Източник: http://lubamanolova.info
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 17

 1. #1
  вероятно 18 юли 2016, 17:00
   
  39
   
  5

  това са му разпоредили началниците във Варшава на 8-9 юли - да подготви държавата за война.

 2. #2
  Итс 18 юли 2016, 17:44
   
  40
   
  3

  И с какво и срещу кого ще воювате бе да ви е.а п....а майна?

 3. #3
  tedraflor 18 юли 2016, 17:53
   
  23
   
  4

  И досега е имало такава директива, просто новата е в съответствие с новите реалност. Стига сте сензацирали.

 4. #4
  SUH 18 юли 2016, 18:16
   
  21
   
  1

  ОВ 2000 е тотално остаряла. От много време се работи по нова. Никаква сензация не е, пак някой търси под вола теле.

 5. #5
  комбайна 18 юли 2016, 20:11
   
  18
   
  2

  Нема да се плашию народе! Боко шъ насъсъка ненчу с комбайната да ги окоси всите врагове.

 6. #6
  Teraflop 18 юли 2016, 21:34
   
  7
   
  1

  Съдържанието на документа е с граф "Строго секретно"." Алооу, ПАН-овицитееее,грешите!С Граф Игнатиево е.

 7. #7
  ИКЗЗ 18 юли 2016, 22:21
   
  13
   
  0

  ЕбаФ ти ЗЗКИ-то щом тва тука е "строго секретно"!!!

 8. #8
  Койчо 18 юли 2016, 23:33
   
  6
   
  0

  Кой? За какво се готви? С какво? И как? Басмачите поне имат с какво да воюват...

 9. #9
  срамота 19 юли 2016, 07:08
   
  13
   
  0

  Анелия получи грамота от Националната гвардия през изминалия уикенд. Призът е връчен на фолкпевицата лично от генерал Боян Ставрев. А грамотата е за добрите чувства към тези униформени служители и за принос в развитието на културното сътрудничество с Националната гвардейска част.
  Не спряха да излагат армията тези палячовци.

 10. #10
  Teraflop 19 юли 2016, 08:14
   
  8
   
  0

  Анелия директно да я зачислят на служба и да си пее момичето с оркестъра на Нац.Гвардейска Част.С червения костюм много ще е шик мацето.

 11. #11
  Тангра 19 юли 2016, 09:06
   
  9
   
  0

  В резултат от проведената среща е взето решение под вещото ръководство на министърката на земеделието да се оповестят всички български ловци (около 130 000) да прегледат и смажат оръжието си и при подаден сигнал да отразят каквато и да е агресия срещу нашата Родина. Защото армия и без друго вече няма и те така...

 12. #12
  Борил 19 юли 2016, 09:40
   
  19
   
  2

  Българоубиеца Бойко и бандата му американски подлоги и мекерета оставиха държавата без армия и без никаква защита а сега се готвели за война...... дрън дрън. С КАКВО ЩЕ ВОЮВАТ АКО МОЖЕ ДА КАЖАТ ЩОТО ВОЙСКА НЯМА.
  Те нямат хора за една заря, но кроят военни планове
  Толкова сме я закъсали във военно отношение благодарение на тоя продажник и отрепките покрай него, трябва да бъдат съдени за държавна измяна.
  Армията в момента не може да защити държавата и народа! Тя даже на може да защити границата, по елементарната причина че едно време само гранични войски бяха повече отколкото цялата ни жалка армиика в момента.
  Просто едни жалки продажни хора които са продали себе си на чужди интереси и наричащи себе си атлантици съсипаха насила националната сигирност на страната, за лични облаги и с обещанието че НАТО ще ни пази с "надървения член 5ти".
  Това са банда пуяци кпито са си завте яли главите не в пясъка а в задниците и се правят че не виждат как до нас се създава чудовище коетоще ни прегази за броени часове ако продължаваме да седим с голи задници и да се остав яме да ни управляват американски и соросоидни подлоги.
  БЪЛГАРИЯ Е В ОПАСНОСТ, НО НАЙ-ГОЛЕМИТЕ И ВРАГОВЕ В МОМЕНТА Я УПРАВЛЯВАТ!

 13. #13
  до Борил 19 юли 2016, 10:35
   
  10
   
  0

  Отговор на коментар: #12

  С КАКВО ЩЕ ВОЮВАТ АКО МОЖЕ ДА КАЖАТ ЩОТО ВОЙСКА НЯМА.
  Как с какво ще воюват, бе Бориле. Войска по поделенията няма, но я виж що бюрокрация по горните щабове има. Те и сега водят партизански войни как да не им съкратят длъжностите.

 14. #14
  гтр 19 юли 2016, 13:03
   
  5
   
  0

  айдеее,очаква се вълна от напускащи БА пенсионирани-работещи воени.

 15. #15
  Спас 19 юли 2016, 13:41
   
  0
   
  3

  Отговор на коментар: #14

  Ще ти ти се.

 16. #16
  Чепик 19 юли 2016, 15:40
   
  5
   
  0

  До 14 Да не са луди да се махат като знаят че и да стане нещо те пак ще си бъдат в канцелариите и ще имитират някаква дейност както го правят и сега!

 17. #17
  dizra 19 юли 2016, 16:19
   
  4
   
  1

  С кого ще ходят на война,че не разбрах? Тоест,кой ще носи и ще стреля с пушката? Сто килограмовите войнички или тези на които униформите им стоят като харизани?

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка