ИСТИНСКИ И ПСЕВДО ГЕНЕРАЛИ В КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТСКИ СБЛЪСЪК

Pan.bg 04 авг 2016 | 11:52 views (6815) commentaries(47)
img Истински и псевдо генерали в кандидат-президентски сблъсък
о.з . полк. проф. Николай Личков, д.т.н.


Медиите тръбят за очаквана кандидат-президентска битка между генерали, а Борисов се чуди как „левите” са номинирали генерал за техен потенциален кандидат президент. Световно неизвестният Земеделски съюз пък, вместо да потърси партийна отговорност от вожда си за това, че е загърбил земеделската политика и твори гаф след гаф в непознатата му военна сфера, разкри хибридния характер на ген. Румен Радев и почти го обяви за руски шпионин.
Нека видим нещата в истинската им светлина. Псевдо-демокрацията доведе до появяването на множество т.нар. генерали. Тези люде, без необходимата подготовка, квалификация и кариерно развитие, бяха окичвани с генералски пагони единствено по волята на политическите лидери, избрали ги по неясни причини и със съмнителна аргументация. Ярък техен представител е Бойко Борисов, който от пенсиониран като пожарникар майор, стана главен секретар на МВР (защо ли???). След това, не без доста медиен „плач” от негова страна, му дадоха една, че и втора генералска звезда. Един ден, когато не се разбра с министъра си, напусна поста и стана политик. И до сега този човек се ласкае да го наричат генерал, въпреки че по нито един нормален „войскови” критерии не е заслужил този чин, а и отдавна в МВР няма генерали. Не по-различна е и „генералската” кариера на Димо Гяуров. Без стаж в разузнаването през далечната 1997 г. от адвокат и народен представител става шеф на външното ни разузнаване и се окичва с генералски пагон. През 2003 г. е освободен от длъжност и заминава на тихо място - посланик в Унгария, след което отново се отдава на адвокатска си дейност. Сега, като депутат, отново неговото име излиза от забравата с неотменния етикет „генерал”.
Мисля, че е крайно време лицата получили генералски длъжности в резултат на политически назначения и имащи не особено продължителна служба в съответните специализирани органи, да бъдат титулувани по начин, съответстващ на основната им професия. Така, ако някой реши да избегне класификациите „премиер” или „депутат” би трябвало назовава Бойко Борисов „бившият пожарникар”, а Димо Гяуров - „бившият адвокат”. И двете професии са престижни, докато придобитото единствено чрез политическа протекция „генералстване” в най-добрият случай издава наличието на сериозни комплекси.

И нещо лично - съжалявам, че ген. Румен Радев си загуби времето и пое неимоверни рискове като командир на ВВС, като се подведе по обещанията на Бойко Борисов за това, че щял да укрепва БА и в частност - ВВС. Предполагам, че и той съжалява за това. Съветвам го да се подготви за всякакви интриги и спекулации, вкл. за появяването на изфабрикувани компромати. Борисов, Ненчев и кохортата им вече дадоха тон за това чрез неадекватните си изказвания граничещи с клевети, а и примерът с ген. Шивиков е пресен. Що се отнася до предстоящите избори - дано в лявото не надделее „политиканството” и кандидатурата му се приеме окончателно. Пожелавам му успех!
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 47

 1. #1
  Онзи 04 авг 2016, 12:00
   
  87
   
  3

  Подкрепям всичко, казано по-горе. А на лъжегенералите тези незаконно присвоени звания трябва да им бъдат отнети. Което означава, че Бойко Борисов трябва да бъде разжалван до майор, а Димо Гяуров – до подредник (понеже не е служил в казармата, ще трябва да измислим и такъв чин!) или хайде, от мен да мине, до редник, макар че не заслужава.

 2. #2
  до полк. проф. Николай Ли 04 авг 2016, 13:09
   
  67
   
  3

  Поздравления за статията. Всяка една дума е казана на място.

 3. #3
  marginal 04 авг 2016, 13:40
   
  12
   
  72

  Уважаеми о.з. полк. проф. д.т.н. и т.н. ами ония още по-псевдо генерали като бай ти Добри, семерджиев, Хр. Добрев и още мноооого други партизани-кокошкари, дето нямаха завършено и средно, а някои и без прогимназиално образование командваха една огромна армия на нагласените учения, защото знам много добре, как се правеха стрелби по всички наши полигони, където всички знаеха координатите, направленията и др. данни на изус и все бяха отличници, та точно те бяха абсолютни псевдогенерал, воювали само с овчари и селски пъдари и произведени за офицери и много бързо завършили съветските политкомисарски академии и се пръкнали за генерали, точно те съсипаха истинската ни войска, побеждавала в 5 войни!

 4. #4
  Teraflop 04 авг 2016, 15:06
   
  24
   
  3

  " Бойко Борисов, който от пенсиониран като пожарникар майор, стана главен секретар на МВР (защо ли???)." Хората от "Дойче веле" казаха защо.Да сте слушали в/ф/нимательно. От пожарната можеш да се пенсионираш,но от властта твърдо нье. Някой в Бългерията е "Капо дей тути капи".

 5. #5
  Онзи 04 авг 2016, 15:41
   
  51
   
  8

  До №3: Г-н маргинал, Добри Джуров е бил командир на партизанска бригада, воювала с много сериозен противник (любимата ви царска армия!) и затова напълно е заслужил полковнишкото си звание, което са му дали след Победата над фашизма на 9.IX.1944 г. Завършва най-добрата военна академия в света ("Фрунзе") и генералщабна академия и командва дивизия и армия. Така че съвсем заслужено са го направили генерал и по-късно министър на отбраната. Именно по негово време имахме най-силната си армия, която след преврата на 10.XI.1989 г. беше унищожена от проамериканската клика, представена от цивилните министри на отбраната, които имаме през последните 25 години.

 6. #6
  Претърчал 04 авг 2016, 15:45
   
  38
   
  1

  Ами туй........, пожарникарския генерал Боко е творение на Доган,Симеончо и Бриго Аспарухов.Я да съпоставим кариерното развите на Боко и Радев!Боко май много бързо е претърчал по длъжностите.

 7. #7
  Шифър 04 авг 2016, 17:08
   
  40
   
  3

  Генерал Румен Радев - ПРЕЗИДЕНТ !!!

 8. #8
  помнещ 04 авг 2016, 18:33
   
  0
   
  20

  Хубаво е авторът на писанието т.н. "бившият кандидат за вице- президент"до дообясни защо толкова му е неприятен ББ - защото не му позволи да стане също такъв псевдо генерал. Вярно, много щяха да станат.

 9. #9
  ГНЕВЕН 04 авг 2016, 18:38
   
  22
   
  1

  Много може да се допълни към написаното. А щушумигата г-л атанас атанасов? Освен това генерали има само в армията. боко беше набеден за генерал.лейтенант от МВР!!! Всички милиционерски звания от тогава са "от МВР", което не е срамно, но е точно! Хайде стига са ги генералили тия люде! А помните ли, че боко въведе и т.н. милиционерски паради, които той гордо приемаше? Само на един шизофреник може да му хрумне подобна идиотска мисъл!

 10. #10
  marginal 04 авг 2016, 18:57
   
  6
   
  31

  До#5, онзи ли си този ли си, ама вашият Добри Джуров с прословутата пародия на "бригада", по-скоро сбирщина от подобни на него пройдохи и безделници, (негови съселяни и връстници много са ми разказвали за тоя велик командирник), тръгнал да сваля законната и демократична власт и да предизвиква преврат за да докара най-гнусната, престъпна и кървава диктатура в България!

 11. #11
  Автора до 3 и 8 04 авг 2016, 19:19
   
  22
   
  0

  До 3: Ще добавя, че е имало и некадърни генерали партизани (не тези, цитирани от теб), но това не е оправдание за сегашните псевдо-генерали и некадърни началници и министри. Време е всички разумни хора да се противопоставят на „Калинките”, независимо от къде са те. Особено ако са свързани със системата за сигурност (МО, МВР, НРС, ДАНС и пр.).
  До 5: Лицето БМБ не ми е отказвало нищо, защото никога не му е предлагана моя номинация за каквато и да е длъжност. Обяснението е дълго, отношението ми към ББ и към маса други политици не е лично - ако сериозно се интересуваш (както и ако други искат да си поговорим по темата) ми се обади на 0888543499. За останалите читатели - причината е, че ББ (както и много други от политическия ни т.нар. елит) според мен е съмнителен тип, който във всяка нормална държава щеше да е разследван по множество дела. Но чрез нашата псевдо-демократична избирателна система и със съдействието на нашата псевдо-принципна съдебна система този циркаджия е на върха на властта и дори си позволява наглостта да раздава морални оценки за хора, с които не е достоен да седне на една маса. За съжаление не е единствен. А клакьори като някои форумци го подкрепят.

 12. #12
  Ум Белия Делфин 04 авг 2016, 19:40
   
  26
   
  0

  БМБ никога няма да се кандидатира за президент.
  Направи ли го ,ще не ще но ЩЕ трябва да участва в предизборен( и то публичен) дебат.
  Ама там не може да заяви на ген. Радев " Ти си прост и аз съм прост."И със сигурност ще му трябва речников запас по-обширен от нужния за четене на "Винету".Имам впечатления от риториката на ген.Радев и съм сигурен че като ум, присъствие и образование ще го направи сам да си говори.
  Ако пък все пак стане:-))))))ох ,леле,от сега предвкусвам цирка МУ.
  Не напразно беше бесен оня ден......направо му откраднаха служебната победа.

 13. #13
  Онзи 04 авг 2016, 20:12
   
  19
   
  3

  До №10 (маргинал): За каква "законна и демократична власт" ми говорите, след като от 1934 г. до 1944 г. политическите партии са били забранени, а Народното събрание е било разпуснато!

  Вж. http://bg.wikipedia.org/wiki/Деветнадесетомайски_преврат

  Вие не си знаете историята и сте се оставили да ви промият мозъка чрез сегашната антикомунистическа пропаганда. Жалко.

 14. #14
  marginal 04 авг 2016, 21:31
   
  6
   
  17

  Пак до онзи. Знам я много добре аз историята, но истинската, не червената, комунерска, а тоя преврат изкарва България в най-челните позиции в Европа, точно в този период по много показатели е била пред държави като Белгия, Холандия. Дания, и даже пред Португалия и Испания, а също и даже пред любимия ви "велик" ссср, но наложената каскетаджийска диктатурата на червената измет може да се сравнява само с турското робство, даже май и при турците не е имало такова изродство към другомислещите!

 15. #15
  Сър Пичук 04 авг 2016, 22:05
   
  10
   
  2

  Генерал Радев е свестен човек - това е очевидно. Страхувам се само да не го използват като "маломощна пиратка", за да спечели боката...

 16. #16
  ОЗ 04 авг 2016, 22:25
   
  10
   
  2

  маргинале,ти полигон виждал ли си? Как си представяш там целите, които които ще ти дадат? Знаеш ли,че само от измененията на метео условията и температурата на заряда отклоненията са големи? И ако вчера си поразил целта на едни данни,днес на същите си за слаб.
  п.с. С кой съселяни на Генерал Джуров си говорил? Той е отраснал в две села,ловешко и плевенско. Или наистина си оправдаваш "ник"-а???

 17. #17
  Сър Пичук 04 авг 2016, 22:34
   
  1
   
  1

  Уважаеми господа/да не казвам пичове/, тука си говорим за президентски избори - стига с тази артилерия, ПВО, ВВС...морските засега си траят.

 18. #18
  KOREKTOR 04 авг 2016, 22:35
   
  7
   
  7

  До #14 marginal Шухевич 100 Рублей за Доллар Галициев ЭАС - эвразийский союз Опозиция Този М-16-У M-16 U Kурсант Конквистадор Чебурашката Антиглобалист Обективен БЕЗАНАЛОГОВИ РУСКИ ТРОШКИ Новия И. Пишков Конкретно ГНЕВЕН Коректен Знайко Опитен Аматиор Кадет Караденизов от Мадрид Плевнелиев Варшавския ORHAN Ганева Проверяващ Апостола Артелчик АХМЕД ДОГАН=РУСИЯ bedna i gladna Russia ПИШЕВ ФЛОТСКИ Flotski NAVY COMODORE Сержант ЖЕЧ-ПОСПОЛИТА SEA POINT AПОКАЛИПТО доцент Денев ИСТИНАТА истината COLONEL K.DENEV К.Денев ПОЗНАВАЧ избягал от руската кочина VEKTOR заходящ Моше Коен СЕ? ВАЛ Сервал Хелсински К. Каракал Seminyak Аз да кажа Новак NOVAK Умерена опозиция Protektor Polkovnik Антиемигрант на Квадрат antiemigrant ukrain-inform украинец и какво ли още не

  УКРОПУТКО ТЪПА ХОХЪЛСКА САЛОЯДНА
  ШИРОКОУПОТРБЕНА СЕКСУАЛНО КРАВАРСКИ

  ПАК ТЕ НАДУЩИХ ГАДИНО ВОНЯЩА ТЪПА.

  КАК ДА НЕ ТЕ НАДУША КАТО КАКТО И ДА СЕ НАРИЧАШ ГНИДО ЗАРАЗНА ТЪПОТИИТЕ ТИ СА ЕДНИ И СЪЩИ.

  И ТЪПОТИИТЕ ТИ , И ЛЪЖИТЕ ТИ И ФАЛШИФИКАЦИИТЕ НА ИСТОРИЯТА СМРАД ДОЛНА ВОНЯЩА.

  КУРВО ДЪРТА МУХЛЯСАЛА КРАВАРСКО-ТУРСКА БЕЗРОДНА ПРОДАЖНА

  УРУСПИЙО СМАМУРЛЯСАНА МУМИФИЦИРАНА ДОЛНА ,

  НЕВЪРВЬОЙШ МА КУРВЕТИНО ТЪПА БЕЗРОДНА КРАВАРСКО-ТУРСКА.

  НАЙ-ГОЛЯМАТА БЕЛЯ Е СТАНАЛА , КОГАТО ТЪПИЯТ ТИ БАЩА ПОЛКОВНИКЪТ ТЪПАНАР НОМЕНКЛАТУРЧИК СЕ Е ИЗПЛЯКАЛ В МИРИЗЛИВАТА ШУНДА НА МАЙКА ТИ ПРОСТА И СИ СЕ ЗАЧЕНЪЛ ТИ НЕДОРАЗУМЕНИЕ НЕЧОВЕКОПОДОБНО.

  ЯСНА ЛИ ТИ ИСТОРИЯТА МА ЛАЙНО ДОЛНО ВОНЯЩО

  АЗ ОТ ТРИ ГОДИНИ КАЗВАМ И ДОКАЗВАМ , ЧЕ ТИ ГАДИНО ПРОТИВНА БЕЗРОДНА СИ ЗАЧЕНАТА ОТ МУТИРАЛ АТРОФИРАЛ ТРЕТОПОЛОВ СПЕРМАТОЗОИД НА ДЕБИЛA ПОЛКОВНИК БАЩА ТИ И ОЛИГОФРЕННА ВКИСНАТА МУХЛЯСАЛА ТОЖЕ ТРЕТОПОЛОВА ЯЙЦЕКЛЕТКА НА МАЙКА ТИ С НАПРЕДНАЛ АЛЦХАЙМЕР НАСЛЕДЕН ОТ ТЕБЕ КУРВЕТИНО БЕЗРОДНА ПРОДАЖНА.

  ИЗТЪРКАНА СИ ВЕЧЕ И СИ АМОРТИЗИРАНА ОТ НЕПОВТОРИМАТА СИ ТЪПАНАРЩИНА И ДЕБИЛСКА ПРОСТАЩИНА МА МУМИЙО МУХЛЯСАЛА ИЗКУФЯСАЛА СКАПАНА.

 19. #19
  marginal 04 авг 2016, 23:42
   
  1
   
  8

  Към ОЗ, от ловешкото село са връстниците с които съм говорил бай ти Добри, а кръстницата на родителите ми е негова трета братовчедка и никога не се е изразявала ласкаво, защото го познава твърде добре, даже тя беше и парт. секретар в едно поделение и беше наказвана нееднократно от зкпч за по-различното и неординарно мислене тогава. А аз че съм виждал полигон и съм стрелял 3 пъти все за отличен, въпреки че не съм земен артилерист!

 20. #20
  KOREKTOR 05 авг 2016, 06:24
   
  3
   
  5

  До #14 marginal Шухевич 100 Рублей за Доллар Галициев ЭАС - эвразийский союз Опозиция Този М-16-У M-16 U Kурсант Конквистадор Чебурашката Антиглобалист Обективен БЕЗАНАЛОГОВИ РУСКИ ТРОШКИ Новия И. Пишков Конкретно ГНЕВЕН Коректен Знайко Опитен Аматиор Кадет Караденизов от Мадрид Плевнелиев Варшавския ORHAN Ганева Проверяващ Апостола Артелчик АХМЕД ДОГАН=РУСИЯ bedna i gladna Russia ПИШЕВ ФЛОТСКИ Flotski NAVY COMODORE Сержант ЖЕЧ-ПОСПОЛИТА SEA POINT AПОКАЛИПТО доцент Денев ИСТИНАТА истината COLONEL K.DENEV К.Денев ПОЗНАВАЧ избягал от руската кочина VEKTOR заходящ Моше Коен СЕ? ВАЛ Сервал Хелсински К. Каракал Seminyak Аз да кажа Новак NOVAK Умерена опозиция Protektor Polkovnik Антиемигрант на Квадрат antiemigrant ukrain-inform украинец и какво ли още не

  УКРОПУТКО ТЪПА ХОХЪЛСКА САЛОЯДНА
  ШИРОКОУПОТРБЕНА СЕКСУАЛНО КРАВАРСКИ

  КУРВО ДЪРТА МУХЛЯСАЛА КРАВАРСКО-ТУРСКА БЕЗРОДНА ПРОДАЖНА

  УРУСПИЙО СМАМУРЛЯСАНА МУМИФИЦИРАНА ДОЛНА ,

  И ТЪПИЯТ ТИ ТАТКО ПОЛКОВНИКЪТ - НОМЕНКЛАТУРЧИК ОТ МНО-то НА " бай ти Добри "И ЪОЙ ЛИ Е ПРЕДСТАВИТЕЛ НА "каскетаджийска диктатурата на червената измет "


  НАЛИ ЗНАЕТЕ БИОГРАФИЯТА НА УКРОПУКТАТА ПИСАНА ОТ САМИЯ НЕГО.

  УКРОПУТКАТА Е БЕЗРОДЕН ПРОДАЖЕН НЕБЪЛГАРИН ИЛИ ТОЧНО КАЗАНО Е БЕЗМОЗЪЧЕН МУТАНТ ДЕБИЛ С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД.

  СИН НА ТАТКО ПОЛКОВНИК - НОМЕНКЛАТУРЧИК ОТ БНА , НАЧАЛНИК ОТДЕЛ В МНО , ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ЧЛЕН НА БКП И ВЪРЛ КОМУНИСТ..

  КАТО ТАКЪВ НАСЛЕДНИКЪТ МУ УКРОПУТКАТА ЯВНО Е ЛАПАЛ И СЕ Е ТЪПКАЛ С ПЪЛНИ ШЕПИ ОТ БЛАГИНИТЕ НА ТАКА ОМРАЗНИЯ СЕГА МУ КОМУНИЗЪМ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ ОТ ВСИЧКИ ВРЪЗКИ НА ТАТКО СИ И ПРИВЕЛЕГИИ ЗА БЛАГОДАТЕН ЖИВОТ.

  В ПОСЛЕДСТВИЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ ВРЪЗКИ НА ТАТКО МУ И ПРИВЕЛЕГИИ Е ИЗПРАТЕН НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ЗА НЕГО ДА ПОПИВА НАУКИ И ЗНАНИЯ В БИВШИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ В БИВШАТА УКРАИНСКАТА СЪВЕТСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА В РУСКО НАСЕЛЕНИЯТ ГРАД ХАРКОВ.

  ТАМ СЪС СИГУРНОСТ Е И ПОЛУЧАВАЛ НАПЪЛНО НОРМАЛНА СОЛИДНА СТЕПЕНДИЯ И Е ГУЛЯЛ И СЕ Е РАЗПЛУВАЛ НА ГЪРБА НА ЦЕЛИЯ СЪВЕТСКИ НАРОД В ТОВА ЧИСЛО И НА РУСНАЦИТЕ И ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА СЕГА ТОЙ ИМ СЕ "ОТБЛАГОДАРЯВА" С ТАКАВА " ВСЕОТДАЙНА ЛЮБОВ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ " .

 21. #21
  Томов Краси 05 авг 2016, 11:18
   
  7
   
  3

  Отговор на коментар: #7

  ЗА МЕН ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА ПОСЛЕДНИТЕ 27Г. БЯХА СЪС КОМУНИСТИЧЕСКИ ГЕНЕЗИС,СИНИТЕ БЯХА ПО-МАЛКО ЧЕРВЕНИ И ПО-ЗАПАДНО ОРИЕНТИРАНИ В НАЧАЛОТО НА ПРЕХОДА....
  ВЕЧЕ НЕ НАМИРАМ НИКАКВА РАЗЛИКА МЕЖДУ ЧЕРВЕНАТА ФИРМА АБВ,БСП,ДПС И НЕОКОМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРБ!
  ПРОСТО БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ АНТИБЪЛГАРСКИ СИЛИ!
  ПОДЧЕРТАВАМ;АЗ СЪМ НАЦИОНАЛИСТ,РУСОФИЛ И АНТИКОМУНИСТ!
  РАДЕВ Е ФАЛШИВ ГЕРОЙ,МОЙ ЛИЧЕН ПРЕДАТЕЛ,КАРИЕРИСТ И СЛЪНЧОГЛЕД!
  ЩЕ ГЛАСУВАМ СРЕЩУ НЕГО С ДВЕТЕ РЪЦЕ!

 22. #22
  Телевизия 05 авг 2016, 11:39
   
  4
   
  3

  Отговор на коментар: #21

  Ти си готов за събеседник на Коритаров. Ще си хортувате за лошите комунисти и в края на предаването може да се заключите сами в пещерата.

 23. #23
  Ум Белия Делфин 05 авг 2016, 11:44
   
  4
   
  1

  Твой личен предател:-))))))А клетва към теб полагал ли е??!?!?!!
  То бива истерична злоба и лудост ,ама ти поствяш нови стандарти,Томов,направо световни стандарти!
  И защо толкова упорито нападаш началника си,и по- интересно защо той те търпи де......
  Лудница сте ВВС,не войска:-)

 24. #24
  Томов Краси 05 авг 2016, 11:59
   
  5
   
  4

  Отговор на коментар: #23

  Давал е Клетва пред Държавата и Българският Народ,
  Спазването на Законите е задължително за всички...!
  румен наруши спрямо мен ЗОВС ,поднормативни документи- правилник по прилагане,заповеди и инструкции,и не писани морални закони...(нямам в предвид Деса) и то два пъти ме предаде/продаде!
  Търпи ме защото го е страх от истината и от мен-бесен Националист заплаха за комунягите!

 25. #25
  Томов Краси 05 авг 2016, 12:05
   
  7
   
  4

  Отговор на коментар: #22
  моят градски румен Много да внимава в предизборната обстановка,че като нищо ще цъфна в някоя медия с разкрития за него-Фалшивият герой!
  Мамка им комунистическа!

 26. #26
  антикомунист 05 авг 2016, 15:12
   
  8
   
  4

  Отговор на коментар: #21
  Абсолютно споделям вашето мнение; червената върхушка ще залезе, когато измрат и децата им. Иначе е интересно, че всички антикомунист. коментари са с много минуси. Явно обучението във ВНВУ води до диагнозата "Комунистическа промяна на личността". Лечение - няма.

 27. #27
  Реалист_некомунист 05 авг 2016, 15:27
   
  4
   
  5

  Отговор на коментар: #26

  Явно някой още ги държи носталгията по митингите на СДС, когато ни се обещаваше свобода, демокрация и безброй богатства, но сега броим само бройката на мигрантите, а от сините лидери няма и следа.
  Аааа, впрочем Надето се крие в посолството ни в Турция, Асен Агов обикаля с джипа си по софийските булеварди и си тръска цигарките през прозореца, Сащко Йорданов си изкарва хляба като водеш предаване което никой не гледа.....абе живот ти казвам.

 28. #28
  ТРАФИК 05 авг 2016, 15:56
   
  3
   
  3

  Отговор на коментар: #26

  От гол антикомунизъм полза няма. Времето на идеологиите отдавна отмина.

 29. #29
  Томов Краси 05 авг 2016, 17:11
   
  5
   
  1

  Отговор на коментар: #27

  Преди,много преди КДС да "измисли" СДСто Българските Националисти -Патриоти са се борели с комунизма!
  Между другото има многооо общо между надето и радев -курвенца на сводници като Ванчо циганчето и Гоце -агента на КДС!

 30. #30
  Онзи 05 авг 2016, 19:18
   
  0
   
  2

  До №28: Не е отминало времето на идеологиите. То ще отмине, когато отмрат класите. Дотогава всяка класа си има идеология. Това е нейното оръжие за борба. Говорим за световни идеологии. Такива е момента са неолиберализмът (господстващата идеология на господстващата класа) и научният комунизъм (идеологията на подтисната работническа класа). За съжаление пролетариатът днес е много слабо класово осъзнат, за разлика от буржоазията, която умее да си гони интереса и има възможностите да го прави.

  Национализмът е единствената общонационална идеология, но всяка нация си има свой национализъм. Ето защо няма националистически интернационал. Няма и комунистически, защото няма страна, готова да го приюти. Виж, неолиберален има. Той се управлява от САЩ.

  Най-големият проблем на Русия в момента е именно идеологическият. Тя няма да си върне възможностите на СССР да влияе върху световните процеси, докато не приеме на въоръжение световна идеология. Отказахте се от марксизма-ленинизма? Но не можете да намерите алтернатива? Вече четвърт век не можете! Май няма такава, а? Поне засега.

 31. #31
  ОЗ 05 авг 2016, 21:34
   
  1
   
  0

  маргинале,сега ти прочетох последната писаница,защото макар и ОЗ ходя на работа в частния бизнес.Научи ПРАВОПИСА БЪЛГАРСКИ. А за Генерал Джуров питай тези които са служили по негово време,а не лелки недоволни,че са роднини,а не са устроени на "сладки" места!!!
  п.с. И до колко годишен е живял в Ловешко,нали знаеш,че детските спомени са измамни??

 32. #32
  каймеджия-българин 05 авг 2016, 22:17
   
  1
   
  2

  Да имало е неграмотни офицери след 9 септември, но не е имало такива офицери които са разпаряли коремите на бременни жени, а техните войници го разправяха ,че това и по турско не го е имало, да и това е истина,както е истина ,че в България блюдолизците са преобладаващото население.ГЕРОИТЕ -, те загинаха в борбите и войните останаха тези които се криеха зад техните гърбове. Къде е Левски, къде е Ботев ,а хаджи Димитър и Стефан Караджа,Къде е полк Дрангов,къде е Яне и Даме, къде е Равашола,а Вапцаров,къде са??????Предател до предатела и той го е казал "НАРОДЕ!!!"

 33. #33
  Васева 06 авг 2016, 08:39
   
  3
   
  3

  Краси твърди, че е националист и русофил.
  Краси, няма как да си мъж и да харесваш да ти бъркат в дупето.

 34. #34
  Томов Краси 06 авг 2016, 09:21
   
  5
   
  2

  Боли ме Х.Я...!
  моят формално градския -селяндура от село Славяново (хАсковско) президент НЯМА ДА СТАНЕ! НЯМА ДА СТАНЕ!
  ИМАМ ОПАСЕНИЯ,ЧЕ НА БАЗАТА НА ГРОЗЕН ДОЛЕН ПАЗАРЛЪК руменчо-червен МОЖЕ ДА СТАНЕ министър на ОтБРАНАТА В СЛЕДВАЩО ПРАВИТЕЛСТВО!
  МАМКА МУ И КОМУНИЗЪМ...,ТРЯБВА ДА МИНАТ ОЩЕ 27Г.,ЧЕ ДА ИЗМРАТ ТЕЗИ ЧЕРВЕНИ БАСТУНИ (И ДЕЦАТА ИМ) ДЕТО ГЛАСУВАТ ЗА РАЗБОЙНИЦИТЕ !

 35. #35
  Томов Краси 06 авг 2016, 11:06
   
  4
   
  2

  Отговор на коментар: #33

  ?????????
  какво Не ти е ясно?
  И защо обиждаш,фенке радевска...?

 36. #36
  Томов Краси 06 авг 2016, 11:11
   
  5
   
  2

  Отговор на коментар: #32

  Така е,съгласен съм, Но....
  радев също е послушко и гъзоблизец,иначе генерал Не се става...,не случайно е бързал пръв да стане член на БКП-1987г.-Кариеристче е Фалшивият герой!

 37. #37
  Онзи 06 авг 2016, 12:35
   
  1
   
  3

  Йовов, нима не знаете, че випускниците на военните училища излизаха оттам като членове на БКП?

 38. #38
  Томов Краси 06 авг 2016, 14:50
   
  3
   
  3

  Отговор на коментар: #37

  Знам,знам,мен на сила ме направиха комсомолец в 8-ми клас и после 4-ри години в техникума ме заплашваха с изключване от комсомола...,все пак по-добре,че дойде 10-ти Ноември,колкото и фалшив да се оказа...!
  Радев 27г. се е правил на департизиран,морален и т.н.,а всъщност е червен кариерист и предател...
  Мразя го защото когато можеше да защити Истината и да застане зад мен,той прояви пълно бездушие и ме хвърли на кучетата...,
  а какво да говорим за морала му като човек-забърка се с тази Деса...,какво си мисли,че хората не знаят,
  как гледа жена си и децата си в очите...?
  Няма моралното право,а и качествата да е държавен глава!

 39. #39
  Онзи 06 авг 2016, 17:03
   
  0
   
  3

  Насила никого не правеха комсомолец, но и никой май не се отказваше да стане такъв. А неприети в комсомола имаше, по различни причини. Познавам (задочно) един руснак, когото навремето през 50-те години не са били приели в техния комсомол, а по-късно е станал доктор на физико-математическите науки.

  Личния живот на генерала не мога да обсъждам – това си е негова лична работа.

 40. #40
  Томов Краси 06 авг 2016, 19:11
   
  4
   
  1

  Отговор на коментар: #39

  Да бе да,само после жална ти майка...,нямаше да можеш да кандидатстваш във ВУЗ,или да започнеш по-бяла-работа,а децата на номенклатурите се избиваха да стават КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ-ПОМЯРИ,същите сега са генерали,политици,червени бизнесмени...!

 41. #41
  marginal 07 авг 2016, 00:53
   
  0
   
  1

  Към ОЗ. ПРАВОПИСА БЪЛГАРСКИ го знам добре, нещо съм бутнал или мишката или по клавиатурата та се е изтрила част от изречението. А за лелката дето пиша, никога не се е стремяла към никакви постове, за библиотекарка е учила и като такава работеше, но е изключително честен и достоен човек. А "честният" ти бай Добри позволи предизборно (преди изборите за ВНС) да се разпродадат на символични цени военните жилища на военнослужещите (в един балкански гарнизон близо до неговото село), и така за всички разпределени след това на служба там трябваше да са на свободен наем. Та това си беше един от многото тънки предизборни ходове, друг пък беше с гасене на тока по селата точно когато се брояха бюлетините. А пък защо ги мразя комунерите (защото те не са нито комунисти, нито социалисти), 1943 г. дядо ми става дърводелец и си построява работилница, взема си и първия чирак, който сетне да направи майстор. Идва обаче 9-тосептемврийския преврат и 1946 г. му я национализират. През 60-те год. с някакъв указ разрешават на занаятчиите да работят, но въпреки това, спомням си много добре му запечатваха 2 пъти работилницата, която отново си беше направил със заеми, но партийния на селото построил апартамент на сина си и някой трябвало да му направи дограмата, без пари разбира се, дядо ми беше най-добрия дограмаджия в общината, партийният директно му каза, че ще разпечата работилницата ама трябва да направи дограмата за без пари. Този партиен секретар преди преврата е бил най-големия пройдоха на селото, само в кръчмата висял и вересии правел, партизаните му дали малко крадени пари и го накарали да запали фабриката на селската кооперация, уж произвеждала сандъци за снаряди за немците (което също не е вярно, правели са шперплат, сандъци за пестил и щайги за плодове), а оня малоумник оставил половината село без работа и доходи. Та всичко това е напълно достатъчно да ги мразя!

 42. #42
  дядо Йоцо 07 авг 2016, 08:13
   
  3
   
  4

  Отговор на коментар: #40

  Йовов, в МО-то се освобождават много длъжности, понеже земеделецът гони "дядовци" като мен...
  С твоята пламенна злоба към червените и ВВС, със сигурност ще станеш любимец на министъра, а ако имаш късмет и на Кардашевска...въобще ще ти излезе късмета...
  Може даже да станеш член и на БЗНС-то, там са върлите антикомунисти...
  Давай. Йовов, пускай рапорта и отърви армията от твоето присъствие...
  Мястото за такива дребни, злобни душици е там, ще срещнеш разбиране...

 43. #43
  Онзи 07 авг 2016, 18:13
   
  0
   
  4

  До №40: Значи все пак не са ви вкарали насила в комсомола. А моят пример с руснака потвърждава, че дори и неприетите в комсомола можеха не само да завършат висше образование, но и да станат кандидати и дори доктори на науките.

  Обзалагам се, че по него време не сте били такъв върл антикомунист. По-скоро сте били и си оставате конформист. По него време беше изгодно да си комунист, а сега – да си антикомунист.

  И още нещо. Най-антикомунистическата партия в България реално е БСП. Точно те пречат най-много на възникването на реална и силна компартия в днешна капиталистическа България. Или им се подчиняваш, или ти правят всички възможни спънки във всичко.

  И въпреки това, дори и омразната и на мен БСП да издигне кандидатурата на генерал Радев, пак ще гласувам за него! Защото, пак повтарям, няма значение кой го е предложил – на президентски избори се гласува за личности, а не за партии!

 44. #44
  marginal 07 авг 2016, 18:54
   
  1
   
  2

  Той па една личност тоя Радев, същата кукла на конци би била като настоящия, само че от други (още по-антибългарски) кукловоди, но радостното е, че няма как да спечели, бсп+абв прекосили може да съберат максимум 2/3 от гласовете на ГЕРБ, около 25000-та армия също няма да го подкрепи единодушно, така че комунистите вече му я подложиха динената кора, освен това до сега не видях никакви достойни качества в него!

 45. #45
  Онзи 07 авг 2016, 19:43
   
  1
   
  1

  Маргинале, ръководството на БСП не са никакви комунисти. Колко пъти да обяснявам, че БСП е дясна партия? Компартиите в България са няколко: БКП (Спасов), ПБК, БРП(к), КПБ, СКБ, БРСП. БСП не е сред тях! Има и леви некомунистически партии като "Нова зора". БСП дори не е лява! Лошото е, че "Нова зора", ПБК и СКБ влязоха в "Коалиция за България", в която главна и основна роля играе БСП. Т.е. те на практика капитулираха. Но остават още няколко компартии, които отказват да влязат в тази коалиция – БКП (Спасов), БРП(к) и БРСП. Отделно има и анархисти, които също са леви, даже ултра-леви. Но те не са комунисти. Изобщо в лявото пространство в България има доста партии, но всички те са твърде малки. Т.е. маргинални.

  Сега по темата за генерал Радев. Интересно, ако от някоя друга партия (а не БСП) го предложеха, пак ли щяхте да сте против него?

  Пак повтарям: на президентски избори се гласува за личности, а не за партии.

 46. #46
  Томов Краси 07 авг 2016, 22:15
   
  4
   
  2

  Коментарът е цензуриран, заради обиди /нецензурни изрази/ груб тон/ разпространяване на неверни твърдения/ не е по темата. Admin

 47. #47
  Онзи 08 авг 2016, 10:00
   
  1
   
  3

  До №46: Г-н Йовов, думата "анатема" означава отлъчване от църквата, а за един комунист-атеист това не значи нищо. Колкото до "целия цивилизован свят", това и Китай, който се управлява от компартия ли включва?

  И не забравяйте, че образованието, което сте получили, сте го получили в социалистическа България! Дори самия факт, че можете да четете и пишете, го дължите на комунистите, защото те бяха тези, които постигнаха всеобща грамотност, за първи път в българската история! А войнишката клетва, която сте положили, включва думите "до последния си дъх да бъда предан на своя народ, на своята социалистическа родина и на народното правителство".

  Пак казвам: прехвърлете се в проправителствения "Дневник", там с бласословията на сегашните управници ще можете безопасно и комфортно да анатемосвате комунистите колкото си искате и ще намерите хиляди привърженици. Колко удобно е да си с властта, нали?

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка