Anonymous Bulgaria: Как медиите скриха един от големите грабежи! (обзор на фактите)

Pan.bg 08 авг 2016 | 19:42 views (3056) commentaries(2)
img onovini.com


Вече 10-15 години всички „български“ правителства крият договорите за златните находища. Концесиите ощетяват държавата ни с около 2 млрд. лева годишно. Концесионната такса за златото, което се изнася от България е 1,5%, а останалите ценни метали концесионерите разграбват без да заплащат никаква такса. Находищата са собственост на всички български граждани и така всеки от нас е ощетен с огромни суми от криминалните концесионни договори и приватизация. Подземните богатства на България – управление или грабеж
злато
Престъпното бездействие на институциите накара хиляди българи да подадат заявления за достъп до обществена информация относно златните концесии, но Министерски съвет отказа да покаже договорите, което доведе до подаване на съдебни искове.

Равносметката
1. На 18.12.2014 г. на последна инстанция, 5-членен съдебен състав на ВАС – Красимир Коцинов печели делото за договорите на Дънди прешъс за мината в Челопеч и Крумовград, Асарел Медет – 2 договора и Елаците Мед. (Определение)
2. Втора победа на 3-та инстанция, 5-членен състав на ВАС – Павлина Карабоюкова печели делото срещу Министерски съвет, против отказа на Ралица Тоширова – Директор на дирекция „Правителствена информационна служба“ да предостави договорите за златните концесии. (Определение Номер 1722)
3. На 02.12.2014 г. Роман Кендеров окончателно печели дело за годишните работни проекти и цялостния работен проект на „Дънди прешъс метълс“ – Челопеч, най-голямата златодобивна компания в България, относно спазването на договора на корпорацията с държавата, за контрола, упражняван (или неупражняван) от държавната администрация върху добива и т.н (Решение Номер 14415)
Отговорът на Министерски съвет от 09.02.15г. до Красимир Коцинов: „Съдът не е предоставил преписка за изпълнение, затова искането е преждевременно.“ (Отговор, от Ралица Тоширова МС)
На 17.02.2015 г. – поредно спечелено дело във ВАС за предоставяне на златните договори на обществото. Съдът постановява, че жалбата на Министерски съвет, с която продължават да се опитват да скрият договорите еНЕОСНОВАТЕЛНА.
Още 20 дела чакат реда си на последна инстанция, за да станат победни. Още граждани продължават да се включват и да пращат писма до Министерския съвет с искане да покаже договорите, разсипващи България. Можеш да се включиш и ти, виж как: Можем да спрем ограбването на подземните ни богатства.
На 09.12.14 г. е пратено писмо до медиите, които да информират българските граждани за спечелената битка със златната мафия на втора инстанция.
НИТО ЕДНА МЕДИЯ НЕ Е ПРОЯВИЛА ИНТЕРЕС И НЕ Е ПОЖЕЛАЛА ДА ИНФОРМИРА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ГОЛЕМИЯ ГРАБЕЖ И ОПИТИТЕ НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ДА СКРИЕ ПРЕСТЪПНИТЕ ДОГОВОРИ.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Стойо 09 авг 2016, 09:34
   
  4
   
  0

  Как мога да се включа и аз и още стотици хиляди българи.

 2. #2
  Николай Филипов 16 авг 2016, 21:03
   
  0
   
  0

  От много години насам, благата ни са разграбвани от чужди "инвеститори" , и ни дават жълти стотинки пиявиците мръсни, той Волен го каза, но няма възможност да направи нищо.
  Затова се бонтуват хората на юг и изток, защото не искат да се примирят и да предоставят благата си на американските комари, евреи без грам морал.
  До кога ще си траем да ни грабят и налагат интересите си.... както когато сме биле 5 века под робство...
  Днес се намираме в новото робство, на 21 век....

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка