НЕКА СЕ ЗНАЕ: КАК ЛИЦЕТО БОЙКО БОРИСОВ СТАНА ГЕНЕРАЛ ПРОТИВОЗАКОННО!!!

Pan.bg 20 мар 2017 | 01:22 views (64000) commentaries(7)
img Как Борисов стана генерал противозаконно

Как и защо Бойко Борисов е станал генерал, е любопитна история. Във фейсбук страницата на ПИК е поместен коментар по темата на наш читател с псевдоним Niky Nik. Според него вербовката на Борисов за информатор на тогавашната ЦСБОП в подземния свят го е спасила от преследване от органите на МВР.
"През 1996 г. ДС вече не е съществувала, но действащите по това време структури на службите за сигурност имаха право да активират бивши агенти на ДС, за да се засекретят дълбоко досиетата им и да не излизат в общественото пространство, или пък да привличат (вербоват) хора от подземния свят със същата цел. Благодарение на тази вербовка (дали като агент на ДС до 1989 г. или като човек от ъндърграунда) Б. Б. не само се е спасил от преследване на правоохранителните и правораздавателните органи, а е и назначен за Главен секретар на МВР и е произведен в генерал противозаконно. За назначението му като Гл. секретар на МВР се знае и е говорено много, затова ще се спра на „генералските му пагони”.
Б. Б. завършва Школата на МВР през 1983 г. с чин лейтенант. Ако е спазван Законът за МВР, би трябвало през 1986 г. да е станал старши лейтенант, през 1990 г. капитан, а през 1995 г. майор. Да, но той напуска МВР през 1991 г. като майор, защото отказва да се деполитизира и иска да продължи да членува в БКП. Трябва много да е заслужил, след като 4 години преди по закон да е трябвало да стане майор, той вече е бил такъв! Дали това е станало заради заслуги към пожарната, ДС или БКП, това трябва да каже самият той. Съгласно действащия тогава закон, офицер можеше да бъде произведен предсрочно само веднъж в кариерата си, и то ако е преминал поне половината от годините, които трябва да престои в званието, в което е към датата на предсрочното производство. Значи, ставайки Главен секретар на МВР и връщайки се на служба, е трябвало да остане майор - в най-добрия случай, и пак противозаконно да стане подполковник. За да стане полковник, е трябвало да служи още 5 години като Главен секретар с чин подполковник. А той, прескачайки званието подполковник, е произведен направо полковник, и след това във времето, в което все още е трябвало да бъде майор, или хайде – подполковник, той вече става генерал-лейтенант!
След като вече беше станал генерал-майор, за да стане генерал-лейтенант, Б. Б. предложи и бяха произведени в ген.-майори цяла плеяда с нищо незаслужили това високо звание полицейски началници. Това му беше необходимо, за да може да да проплаче: "Виждате ли, командвам 12 генерал-майори, а и аз съм като тях с този чин, защото им се свиди да ми дадат още една звездичка!".

И така си я изпроси - Симеон Сакскобурготски го предложи, а Първанов му я даде! И още - когато обичаше да се показва униформен, си кичеше пиночетовския мундир с всевъзможни значки, медалчета и орденчета, и ясно си личеха два нагръдни знака на Военната академия "Г. С. Раковски"! А той никога не я е завършвал! Това прави спорни и другите награди и титли, с които се кичи! Така че, ако този човек имаше чест и доблест на истински офицер, никога нямаше да допусне да се издигне по този непочтен и долен начин и да се превърне в един паркетен и фаворитен генерал! А следователно той не е достоен и за министър-председател, като какъвто се харесва особено много и се подвизава вече 3 г. и половина!

Бил ли е агент на ДС или не, бил ли е мутра от подземния свят или не, това непременно ще стане ясно един ден. Но сега е пределно ясно, че противозаконно е произведен в генерал и трябва да поискаме от президента Румен Радев да му отнеме това висше офицерско звание, което той не заслужава!

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  Иван Бориславов 2 20 мар 2017, 07:52
   
  84
   
  6

  Ако е само Бойко Борисов - с мед да го храниш! Той все пак е бил старши офицер. А какво да кажем за едни други "генерали"? Това звание се раздаваше с много лека ръка. Какъв генерал е джуджето Атанасов, не съм сигурен, дали изобщо е служил! Какъв генерал е Димо Гяуров, доколкото знам се е уволнил след войнишката служба като ефрейтор. Та ако Президентът реши да разжалва "генералите", редно е да започне с тия двамката...

 2. #2
  Дедо Поп 20 мар 2017, 11:51
   
  70
   
  3

  Ами нали, това ти обясняват бе ръб! Не е бил старши офицер, а майор е произведен пак , Бог знае как?А е спестено,,че е и агент Буда от ДС! И точно тук е заровено кучето- защо и как са го тикали нагоре!?

 3. #3
  росс 20 мар 2017, 18:37
   
  46
   
  3

  Ай сега тоя фалшив маршал, да слага мундира и да отива при Ердоган да си заслужи пагоните!
  По кой начин ще го постигне не знаем, но подозираме... сигурно ще е по анално-наведения способ!!!
  Той по същия способ "заработи" ДОСТ!!!
  Мизерна, страхлива марионетка!
  До тука ни довете с "европейските си ценности" тоя прозападен подлизурко...

 4. #4
  Симитлийският анален сладострастн 21 мар 2017, 14:47
   
  32
   
  1

  "Той все пак е бил старши офицер."
  Кой ще посмее да сравнява майор от пожарната с майор от БНА?

 5. #5
  наблюдател 22 мар 2017, 20:15
   
  22
   
  1

  Колеги, някой знае ли кога това лице е завършило ВА "Раковски" и ако не, как да наречем човек, който се кичи с нагръдни знаци, които няма право да слага на макар и много смешната си Версаче униформа???

 6. #6
  observer 22 мар 2017, 22:22
   
  13
   
  1

  Колеги, не е ли време вече на този и на другите измислени герои да им теглим по една каруцарска??? Или сме някакви мазохисти, които искат Аню Ньойски пак да ни е министър??? Нали Бойко каза, че Аню Ньойския бил най-добрия министър? На какво разчитате тогава??? Пак ли да им целувате...

 7. #7
  Опашка на пуяк 23 мар 2017, 10:32
   
  21
   
  1

  ББ прилича на латиноамерикански генерал-пуяк с разперена опашка.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка