СОЛОМОН ПАСИ ГРЪМНА: НАТО, ДАЙТЕ НИ АТОМНИ БОМБИ, ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ, ЗА ДА СЕ ЗАЩИТИМ ОТ РУСИЯ!

Pan.bg 01 мар 2019 | 18:22 views (5090) commentaries(29)
img
Соломон Паси разкри голяма опасност, която дебне Балканите.

„Това, което най-много ме притеснява, е излизането на Русия от ракетния договор със САЩ, което ще наруши баланса на върха в Европа.

Атомни бомби, атомни оръжия, как и къде ще бъде разнесени тези оръжия... Но със сигурност това, което ние на Балканите имаме нужда, не е стратегията на Тодор Живков „Балканите без ядрена зона”.

Имаме нужда от ядрени оръжия, които гарантират мира, както го гарантираха през цялата студена война”, каза Паси пред bTV.

Визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг е протоколна и не бива да се шашкаме от нея. Това е рутинна обиколка на държавите-членки на НАТО. Той прави официални посещения по-малко от предшественика си", посочи бившият външен министър.

По време на посещението ще стане дума и за приемането на Македония. Присъединяването на Македония към НАТО е част от голямото българско усилие за напредъка на Западните Балкани.

„Заплаха за енергийните проекти винаги има и най-голямата е зависимостта от Русия. Ние сме монополно зависими от енергетиката на Русия“, отбеляза Паси.

Според него позицията на президента Радев е само на думи, защото служебното правителство не е направило нищо, за отпадането на санкциите срещу Русия.

Той коментира и срещата Срещата Тръмп-Ким. „Влакът на Ким Чен-ун два пъти е идвал до България. Ким Ир Сен не пътуваше със самолет. Имат наследствена параноя, че може руснаците да свалят самолета им със ракета. Влакът е брониран и тежък и се движи с не повече от 60 км в час. Оттам той командва. Жестът Ким да се види с Тръмп е добър, но това е непопулярна дипломация. ЕС е големият отсъстващ от темата „Северна Корея“, каза още Соломон Паси.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 29

 1. #1
  БАЙ ХУЙ 01 мар 2019, 18:48
   
  47
   
  10

  Тоя пъпчив и смрадлив чифутин, няма ли кой да го такова най-накрая???

 2. #2
  stefan ivanov 01 мар 2019, 19:28
   
  37
   
  8

  dolen predatel

 3. #3
  ком 01 мар 2019, 21:41
   
  28
   
  11

  Нещата са ясни в исторически план.Спасяват ги от концладерите,а видният им представител с когото явно те са съгласни се изявява като ксенофоб и българофоб (майната му на православието).Искат от нас чрез своите соросоиди да не ползваме езика на омразата и да уважаваме Холокоста ( не като Райнцингер),а не уважават вярата ни и благодарственото отношение на народа към Русия.Тях не ги интересува призива на саксите-Винаги с Германия и никога срещу Русия, а си знаят своето от векове от Елисавета насам, идейна ,хибридна и терористична война срещу царска Русия недолюбваща еврейското масонство,срещу СССРна руския грузинец Сталин и сега срещу Русия на Путин.Не е зле да се знае какво са правили те в Търново след превземането му от османлиите и в Загорето заедно с башибозука по време на войната за 3ти март.Така е ще търпим всякакви ,защото промените в 15-17 поколения живели в робски гнет тежат май необратимо.

 4. #4
  росс 01 мар 2019, 22:02
   
  32
   
  10

  Дано ти заврат най-голямата атомна бомба в клисавия еврейски гъз и да я детонират когато си в Израел на инструктаж!
  Долен чифутски червей!
  Спасяването ви май се оказа огромна грешка на царя!

 5. #5
  Bombe 01 мар 2019, 22:50
   
  30
   
  10

  Соломончо ,да купим от Израел или Северна Корея малко атомни бомби та да са успокоиш. Кажи на Бойко колко пари ще струват та да ти ги даде да купиш и технологията та да почнем и да си ги правим ние.

 6. #6
  Срам за евреите... 01 мар 2019, 23:15
   
  32
   
  12

  Този гнусен гущероподобен - сатанинско еврейско копеле, днес призовава България да стане държател на ядрено оръжие, за да бъде унищожена от ядрено оръжие...

  Няма ли истински евреи в България, няма ли кой да му дръпне юздите на копелето, когато ходи в еврейска среда, в синагогата?...

  Този сатанински изтърсак и боклук, който разпалва омраза срещу истинските български евреи, който е некадърен да преживява в Израел и затова е на хранилката на убийците от НАТО, той иска да погуби не само българските деца на България, но и еврейските деца на България.

  Къде са българските равини, да му дръпнат юздите на копелдака?

 7. #7
  обективен 01 мар 2019, 23:36
   
  30
   
  10

  За пореден път Пановци не изневеряват на своите "странни" традиции!!! В навечерието на Националния празник на Р България да публикуват т.н. "експертни мнения, оценки и предложения" на едни "видни и доказани" български политици Ноев, Паси и Тагарев, бивши министри участвали в управлението на държавата в различни периоди, които се стремят по всякакъв начин да разединяват обществото и хората!!! Оставете историята да покаже кой е прав и кой е крив, но стига сте натрапвали мненията на едни спорни личности и то в навечерието на празника!! Народът е казал "Умен, умен, че чак загубен" И тримата са били "унижавани, недооценени, малтретирани, преследвани и ограничени" във всички свои идеи, цели и кариерно развитие във онзи "омразен комунистически режим"!!!! И защо не са възроптали и не са се отказали да се обучават и квалифицират в бившия СССР, защото да не страдат техни близки и роднинни!??!?! Е баста вече!!

 8. #8
  Супер 01 мар 2019, 23:46
   
  10
   
  4

  Повече боб с люти чушки..... За какво ни е атома?

 9. #9
  любопитен 01 мар 2019, 23:52
   
  14
   
  11

  Откъде този експерт и бивш министър разполага с информация, че посещението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг е протоколна и не бива да се шашкаме от нея. Това е рутинна обиколка на държавите-членки на НАТО.!!!!! Човек остава с впечатление, че Столтенберг е на посещение в Бълария по покана на Атлантическия клуб, а не на министър-председателя Бойко Борисов!!! "Имаме нужда от ядрени оръжия, които гарантират мира, както го гарантираха през цялата студена война”, каза Паси пред bTV". Явно демократа Паси иска да се върнем в едни минали години и да разположим ядрени и ОМУ на наша територия, теза, която всички свободомислещи хора отхвърлиха през годините след 1990 година!!!Какво ще се връщаме в годините на Студената война ли???? Нали се обвиняват бившите управляващи по времето на тоталитаризма, че в България е имало разположени такива оръжия и са застрашавали живота и сигурността на населението!!!

 10. #10
  До КОМ и Гея 02 мар 2019, 08:59
   
  13
   
  33

  Няма как да си русофил и патриот! Вие сте срам за Българския род!


  Борбата за независимост на волжските българи.

  28.02.1918 г. – убит е Сардар Ваисов, наследник на славния български род Дуло.
  Има две теми от които нашата официална история упорито бяга:
  - свързване на българския произход с траките, наследници на най-старата ЦИВИЛИЗАЦИЯ НА ПЛАНЕТАТА...
  - съдбата на българите във Волжка България до днес...
  Всяко споменаване, дори в социалните мрежи, моментално се посреща „на нож“ от кохорта „разбирачи“.
  Има и друга закономерност. Забраната да се наречеш БЪЛГАРИН е най-силна в християнските и православни ... Русия, Сърбия и... Македония. Освен това, само в Русия наричат българите там „татари“, като странно, със същото „татари“ в Сърбия и Македония презрително наричат нас, българите тук.
  Малко се говори и знае и друго. Двете гордости на Москва - Кремъл и църквата „Василий Блажени” са свързани с Волжка България. Стената там е проектирана и построена по подобие на крепостта на Казан. Имената на града /Казан/, както и Кремъл /кремък, здрав камък/ имат смисъл само на старобългарски. Красивата църква в Москва е построена по заповед на Иван Грозни в чест на победата му над българите там в 1552 г.. Самите руски офицери свидетелстват за реките от кръв когато ордите на руския сатрап превземат Казан и разоряват страната, избиват и продават в робство десетки хиляди българи.
  Сега разбирачите обясняват, че там „нямало българи“, защото били унищожени преди това от Златната орда, но самият руски тиранин свидетелства за друго. Към титлата си след това прибавя „Цар български“, а не „Цар татарски“.
  За да се разбере съдбата на тези българи и един от техните водачи Сардар Ваисов, подло убит на днешната дата, ще цитираме извадки от една кратка ХРОНИКА НА ОСВОБОДИТЕЛНОТО ДВИЖЕНИЕ НА ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ, от книгата „Геноцидът срещу българите” на Георги Войнов:
  1862 г. – Създадена е първата (след 1552 г.) легална община на волжките българи в Казан начело с Багаутдин Ваисов, /б.м. Ваисови всъщност са преименуваните Дуло и преки наследници на последните емири на Казанското царство от рода Дуло/, наречена "Ваисовка" (по фамилията на ръководителя). След като се отказват от руските си паспорти, в общината 330 000 волжки българи- мюсюлмани влизат и получават общински паспорти, в които пише “зль булгари" ("българ" на арабски).
  1876г. - Българите-ваисовци открито се обявяват за съюзници на дунавските българи, борещи се против турското господство, а татарите, поддържащи Турция, започват да нападат българите-ваисовци.
  1884 г. – Властите в Царска Русия арестуват Багаутдин Ваисов и принудително го затварят в Казанската психиатрична болница.

  1893-1894 г. – Убиват Багаутдин Ваисов.
  1894г. - Руските власти арестуват новия ръководител на общината на волжките българи - сина на Б. Ваисов, Сардар Гайнан Ваисов (8.II.1878-28.II.1918гг.) - и го изпращат в каторга на остров Сахалин.
  1894 г. - Руските власти арестуват новия ръководител на общината на волжките българи Гайнан Ваисов, наречен Сардар (1878-1918г.), син на Багаутдин Ваисов, и го изпращат в каторга на остров Сахалин.
  90-те години на XIX век - Руските власти депортират в Сибир няколко хиляди волжки българи-ваисовци.
  1906 г. - Сардар Ваисов се завръща от Сахалинската каторга. Ръководената от него политическа партия на волжките българи "Фиркаи Наджия" ("Партия на избавлението"), бореща се за възстановяването на Волжката Българска държава, наброява 60 000 членове.
  1909 г. - Сардар Ваисов се среща с великия руски писател Л. Н. Толстой в Ясна Поляна. От тази година Л. Н. Толстой и дъщеря му Татьяна Львовна оказват материална помощ на волжките българи.
  1918 г. - Партията "Фиркаи Наджия" решава да обяви на 28 март 1918 г. Волго-Българска република.
  28 февруари 1918 г. - Сардар Ваисов и други ръководители на Волго-Българската републиката са убити (от татарски националисти и тайни агенти на болшевишките специални служби), в резултат на което се проваля провъзгласяването на Волго-Българската република.
  февруари-март 1920 г. – Започва "Вилната война", въстание на волжките българи от Казанска и Уфимска губерния срещу опитите на болшевишката власт да създаде на територията на Волжка България "Република Татарстан". В онзи момент волжките българи наброяват 1 300 000 души, а татарите са 300 000. Въстанието е потушено с невиждани жестокости от чекистите и от Червената армия.
  25 юни 1920 г. – По проект на Сталин е обявена Република Татарстан, разположена върху територията на Волжка България.
  1923 г. - Сталинското ръководство на СССР забранява общината на волжките българи и партията "Фиркаи Наджия" и изпраща ръководителя на общината и на партията Газизан Ваисов (брат на Сардар Ваисов) в най-страшната каторга от ГУЛаг - Соловки. Волжките българи стават първият репресиран народ в Съветския съюз.
  Средата на 30-те години на XX век – Мидхад Ваисов, син на Сардар Ваисов, е арестуван и изпратен в концентрационен лагер.
  1939 г. - Чекистите зверски пребиват Гайян Заисов (брат на Сардар Ваисов и ръководител на общината на волжките българи в Полша) и цялото му семейство. Извергите първо изнасилват дъщеря му, а след това я обесват в затворническата килия.
  1920-1940 г. – За 20 години чекистите и съветски войски избиват повече от 50 000 активисти на забранената община на волжките българи и членове на семействата им.
  1957 г. - Газизан Ваисов /брат на Сардар Ваисов/ е освободен от затвора и умира през 1963 г.
  1957-1986 г. - Неуспешни опити на новия ръководител на общината на волжките българи Мидхад Ваисов, синът на Сардар Ваисов (освободен от затвора за участието му във Великата Отечествена война) да получи официална реабилитация на общината на волжките българи и на партията "Фиркаи Наджия".
  1968 г. - Безрезултатно обръщение на Ф. X. Нурутдинов към главите на най-големите държави с призив да бъде сложен край на дискриминацията на волжките българи в Русия. Ф. Г.-Х. Нурутдинов е изключен от Казанския университет по искане на КГБ. Година по-късно Нурутдинов, с негласната подкрепа на тогавашния ръководител на Република Татарстан Ф. А. Табеев, успява да продължи образованието си в университета.
  1978 г. – Създадено е нелегално ръководство на Казанската община на волжките българи начело с Ф. Нурутдинов.
  1979 г. - Кремълското ръководство сваля Ф. А. Табеев (организатор на строителството на гигантския завод КамАз в гр. Набережние Челни) от поста ръководител на Република Татарстан заради съчувствието му към идеята за възраждане на Волжка България. Разгърнатата от съветските власти и от татарските националисти антибългарска кампания довежда Г. В. Юсупов до психическо разстройство, а X. Г. Гимади - до самоубийство. Двамата са най-големите учени с български корен. Властите забраняват на последния оцелял български учен Ф. X. Валеев да живее и работи в родината си.
  1986 г. - Умира водачът на волго-българската община в Русия Мидхад Ваисов, син на Сардар Ваисов. За нов водач на волго-българското освободително движение е избран Ф. Нурутдинов.
  Август 1988 г. - Г. А. Хабибуллин и Ф. Нурутдинов създават Казански клуб на любителите на българската история и култура "Булгар аль-Джадид" ("Нови Болгар"), първата легална организация на общината на волжките българи след 1923 г.
  17 септември 1988 г. – Свикан е първият след 1918 г. открит политически митинг на волжките българи от град Казан, състоял се в казанския музей "Г. Тукай".
  24 септември 1988 г. - Първи всеруски митинг на волжките българи на Казанския централен стадион в защита на националните и гражданските им права. Участват представители на волжките българи от Набережние Челни, Башкортостан, Самара, Москва, С. Петербург, Сибир, от Украйна, Казахстан, Азербайджан, Узбекистан, Туркменистан и Киргизия.
  Януари 1989 г. – Извършено е преброяване на населението в СССР. По нареждане на властите преброителите отказват да записват волжките българи като такива и ги пишат "руснаци" и "татари". Преброител-татарин заплашва члена на волго-българската община Раушание Галеева: "Ако не се съгласите да Ви запиша като татарка, ще дойдат хора, които ще Ви изгорят къщата заедно с Вашия парализиран мъж!"...
  2 юли 1989 г. - Общината на волжките българи открива паметник на С. Ваисов в Казан. Скулптор е ръководителят на Киевската община на волжките българи Т. Абдуллин.
  Април 1990 г. – Излиза първи брой на вестник "Булгар иле" ("България") на общината на волжките българи с тираж 40 000. Създадена е организацията Български национален конгрес.
  9 юни 1990 г. - Открит е Първият джиен (събор) на представителите на волго-българските организации в Казан.
  1993 г. - Враговете на българския народ убиват Г. А. Хабибуллин, виден деец на волго-българското движение и директор на Казанския музей «Т. Тукай". Преди това убийците изнасилват малолетната му дъщеря и тя загубва ума си. Убийците и насилниците остават ненаказани, както палачите на Багаутдин, Сардар и Гайян Ваисови. Поради ожесточени преследвания от страна на властите редица организации на общината на волжките българи принудително прекъсват легалната си дейност.
  25 юни 1994 г. – Открит е Вторият джиен на представителите на волго-българските организации в Казан.
  1994 г. - Главата на Казанската община на волжките българи X. Г. Габдрахманов спечелва двугодишно съдебно дело за правото официално да се нарича българин и получава паспорт със записана националност болгар (на руски "булгар"). Генералната прокуратура на Русия по молба на Татарстан отменя справедливото решение на съда, но X. Г. Габдрахманов отказва да върне паспорта със свидната дума "булгар".
  1994 г. - Оренбургският издателски център на общината на волжките българи и редакцията на в. "Болгар иле" публикуват първи и втори том на сборниика на волго-български летописи "Джагфар тарихи". Веднага "неизвестни лица" напълно разрушават издателския център, като лишават волжките българи от единствената възможност да печатат книгите си.
  Декември 1995 г. - Властите на «демократична» Република Татарстан забраняват първия след 1917 г. учебник по история на волжките българи "Родинознание" на Ф. Нурутдинов.
  1995-1996 г. - Татарските националисти и печат тормозят видния учен-българовед, академик на АН на Татарстан М. 3. Закиев.
  1997 г. - Свикан е Световният конгрес на волжките българи в Казан.
  1997 г. – Извършено е поредното политическо убийство срещу Равил Шарипов, издател на летописите „Джагфар Тарихи" в Оренбург.
  1999 г. – В Казан е регистрирана Българската община.
  2000 г. – Върховният съд на Русия (РФ) отхвърля съдебния иск на Българския национален конгрес в лицето на неговия председател Гусман Халилов за промяна на името “Татарстан” с “България”.

 11. #11
  Проверимите факти 02 мар 2019, 10:41
   
  23
   
  12

  Отговор на коментар: #10

  Беее.. нещо имената на тия волжки българи не ми приличат на български. Че като се поразрових и много арабски представки имат имената им. По ми приличат на средноазиатски,тюркски,монголоидни. Волжка България като етнически субект приключва през 13 век,когато е покорена от татаро-монголите. Първоначално васалните български княжества участват във всички походи на татаро-монголите
  срещу християните.Българският език изчезва и се говори вече кипчакски език. През 15 век има Казанско ханство,което вече е доста отдалечено етнически от волжките българи защото е смес от различни етноси. Когато в 1556г. Иван Грозни завладява Казанското ханство той никъде не споменава,че е завладял българи,а,че е завладял татари,тоест по-голямата част от населението му е езглаждяла като монголоиди. Имало е остатъци от българи и те в по-голямана си част са интегрирани в руската държава. През 19,20 век,както и сега има напъни част от това население да се представи за българи,но нито език са запазили,нито бит,нито традиции,нито предислямски вярвания. Физически,на външен вид трудно може да се каже ,че са арийци,т.е.наследници на ирано-персийското племе българи. Няма лошо,че искат да се отграничат от варваризма на тюрки и монголи,но трябва да се гледат и проверимите факти за тях.

 12. #12
  Geocom 02 мар 2019, 11:37
   
  17
   
  15

  Отговор на коментар: #10

  Такива като теб са срам за българския народ (съвременния).

  Много обичат соросоидчетата да изопачават исторически факти и които не са политкоректни да ги премълчават.

  Гледам те много си загрижен за волжките българи но наследниците на Алцек в Италия изобщо не те интересуват, наследниците на Кубер в Панония (днешна Словения, Харватска и Босна и Херцеговина) също изобщо не те интересуват, наследниците на Батбаян също изобщо не те интересуват защото укрите в Киев трепят тъкмо тях. Даже и наследниците на Аспарух не ви интересуват че в момента са окупирани от чужда държава.

  Политкоректно е да се плюе срещу Русия (за това ви плащат) и за това само за волжките българи лаете но нищо не казвате че генетично ние нямаме почти нищо общо с тях. Генетично ние сме главно славяни с гени от траки и мизи и почти нищо нямаме от гените на прабългарите макар че те са направили държавата ни. С Аспарух са пристигнали между 2000 и 20 000 от прабългарите и са се смесили с 3 милиона местно население.

  Волжките българи също вече нямат нищо общо с прабългарите но трябва да се плюе по Русия а пък никой не плюе по хазарите които унищожават Стара Велика България.

  Какви ли не лъжи ще измислите само за да очерняте Русия и то не заради друго а защото пречи на господарите ви да са световна империя.
  - Русия не е освободила българия
  - граф Игнатиев обесил Левски
  и още много други които нямат нищо общо с действителността.

  Ставате смешни в напъните си.

 13. #13
  до горното гейче 02 мар 2019, 12:29
   
  13
   
  13

  Къде плащат, душицо златна, че да се наредя и аз.
  В Олгино ли?

 14. #14
  До "Фактите" 02 мар 2019, 16:42
   
  9
   
  25

  Научи се да правиш разлика между реелигия и националност. Тогава ще разбереш защо имената на Воложките са на арабски. Това ,че един родопчанин носи арабско име и има друга религия не го прави по малко българин от теб русофилската свиня. А Воложките българи са приели дсруга религия с една единствена цел. Целта заради която Поляците станафа "фашисти", Украинците "фашсисти", българите "Соросоиди". Грозинците "Варвари" .Чеченците "джихадисти"... Оставям на "познавача на фактите" да се сети защо! И накрая за татарите. Амуи как да кажат руските свине,че са изклали българите дали им и религия и поисменност и култура., не им ходи на доктрината .
  Кажи свиньо русофилиустична, защо "македонците" и сърбите ни наричат и днес татари и ще си отговориш на въпроса за "фактите в руската (съветсдка) история"

 15. #15
  Марта 02 мар 2019, 19:21
   
  23
   
  9

  Изумена съм и гневна...Човече,ти вред ли си?Каква заплаха от руските братя?Или защитаваш до смърт САЩ,Нато,да не ти се разсърдят,защото от чуждопоклонничество ля крокодилски сълзи при приемането ни в НАТО?Ти деца нямаш ли? Ако не ти е жал за другите,помисли за твоите близки!Или за теб ще има спасение при една война?Отвратена съм от поведението ти!Не сметнах за необходимо да пиша в учтива форма,ти знаеш защо!

 16. #16
  Пижо 02 мар 2019, 19:54
   
  6
   
  24

  Отговор на коментар: #15

  шлюха какво си раззинала смрадливата си паст сякаш си разтваряш краката ?
  чемодан-вокзал-кацапстан

 17. #17
  Все територии..,ама етнос? 02 мар 2019, 19:58
   
  15
   
  8

  Че те имената им са някяква гмеж от тюркски,монголски,калмицки,чеченски и господ знай още какви. Арабските представки са се появили като са приели исляма,но имената им не са арабски. Говорят татарски,чувашки,калмицки,башкирски езици - все разновидности на тюрко-монголските езици.Интересно защо в европейската част на Русия се е запазила гмеж от тюркски и монголски етноси и съответните им езици,а от древнобългарския няма и помен?Има един куп автономни републики и краеве ....днес. Защото интегрирането на българите в Русия започва още по времето на Киевската Рус,където голяма част от аристокрациятя,освен от викингски е и от български произход.Втора вълна на преселение на запад и север се формира,когато през 1240 Волжка България е ликвидирана от татаро-монголите,а Киев също в 1240г. е изгорен до основи пак от същите татаро-монголи. Иван Грози по-късно завладявя цяла поредица от ханства - Казанско,Астраханско,Сибирско и чак Кримското ханство му се опира. Все става въпрос за татари,тюрки,монголи или метиси от тия съставки,тоест през 16 век остатъчните българи от Казанското ханство или са влезли в ъстава на руския етнос,или са размити между тюрки,монголи,татари и техни метисоподобни. Няма запазен език,няма запазен бит,традиции, та даже и предислямски вярвания и ритуали. Че то в България има много повече запазени следи от всякакъв род от българите на Кубрат и Аспарух,та даже и в Македония и Италия. Много ми е чудно какви българи са тези монголоиди и тюркоиди от Татарстан,Чувашия,Калмикия,Башкирия....,все територии от накогашната Волжка България.

 18. #18
  полковникът 04 мар 2019, 13:50
   
  7
   
  12

  В България не е имало и няма да има ядрено оръжие. Съгласен съм с ГЕОком, че е славянин-той няма и не е имал държава, криел се е в землянки, няма изкуство и редовна войска, а повтаря папагалски съветската историческа "наука"-как славяните имали по-високо равнище на "обществено развитие" и "претопили" "шепата" българи в славянското море. Малко ако се задълбочите по темата, ще стане ясно,че най-малко не сте "славяни", "тюрки" или др. "дебили".

 19. #19
  Понеже се задълбочих 05 мар 2019, 07:03
   
  13
   
  4

  Отговор на коментар: #18

  Доста преди да се създаде българската държава славяните на два пъти обсаждат Солун.Славяните са трайно заселени на Балканския полуостров от 550 година. Проф. Спирос Врионис,един от най-големите византолози,пише,че в началото на 7-ми век славянското море вече е заляло Балканите ,включително и Пелопонес. Неславянски остават само Белград,София,Пловдив,Солун,Одрин и градовете по Черно и Адриатическо море. Понеже се задълбочих по темата,се оказа,че и насалението на тия градове вече е било на поливината славянско.

 20. #20
  полковникът 05 мар 2019, 14:22
   
  5
   
  9

  Вярно е, че си се задълбочил до такива "дълбини", че носът ти стърчи "над водата". Не си прочел дори стария "бат Божо" (проф. Божидар Димитров, Бог да го прости), за да разбереш, че българите са шетали по нашите земи преди "туземците" и оперираш с общо приети факти от учебниците за 5-6 клас. Напиши в "Гугле"-то имената на д-р Ганчо Ценов, Тачо Танев, Александър Мошев, Гаврил Кръстевич и прочети само заглавията на книжките им и може да ти светне, че сме преди славяните, варягите, русите и др. "аборигени".

 21. #21
  Стойо 05 мар 2019, 18:45
   
  8
   
  6

  „Това, което най-много ме притеснява, е излизането на Русия от ракетния договор със САЩ, което ще наруши баланса на върха в Европа."

  Типично еврейско лицемерие.Та нали американците първи излязоха от този договор. Какво искаш Юда, САЩ да излезат, а Русия да продължава да го спазва? Тогава явно за сащиянците и натовските кретени ще е най-добре.

  А колкото до ядрените оръжия, май трябваше да ви пуснат няколко преди години...

 22. #22
  Велзевул 06 мар 2019, 14:25
   
  8
   
  3

  Апотеоз на русоробска смрад.
  Мамка ви ватнишка долна, вярно било - всеки народ си заслужава съдбата.

 23. #23
  Капитанъ 06 мар 2019, 16:21
   
  6
   
  3

  Мръсен Чифутин!

 24. #24
  обективен 07 мар 2019, 22:00
   
  8
   
  2

  Пановци, крайно време е да махнете коментарите на Соломон Паси, че нормален човек като чете коментарите, особено тези против предложенията му направо се чувства малко неудобно по отношение на изказите, някои от които доста крайни, но и много верни и точни!!! Дайте нещо по смислено и важно, например как е протекъл сбора на командира на СВ, защото нищо не отразихте само за този сбор!?!?!?

 25. #25
  Смешник 08 мар 2019, 12:27
   
  7
   
  2

  Отговор на коментар: #20

  Всички посочени от теб "учени" са съмнителни учени и със съмнителна рупутация , лаици,без авторитет и непризнати от научната общност нито по тяхното време,нито сега. Хунската теория за произхода на българите можеш да си я завреш в гАзот. Хуните нямат еднороден произход а са смес от най-различни монголоидни и тюркски племена. В хунския си съюз като васали са забърсвали добразорно и българите,но българите при всяка възможност са отхвърляли васалитета. Смешник.

 26. #26
  до 22 09 мар 2019, 12:26
   
  3
   
  2

  Взе ми думите от устата.

 27. #27
  От староеврейски ... 09 мар 2019, 17:34
   
  2
   
  2

  Отговор на коментар: #26

  Велзевул в превод от стараеврейски означава муха,по-точно муха-лайнарка. Нищо случайно няма,че яловник си е избрал такова име.

 28. #28
  Репер 09 мар 2019, 17:55
   
  3
   
  1

  Отговор на коментар: #14

  Българите на Котраг и Батбаян започват да се инкорпорират в Киевската Рус под хазарски натиск още преди тези на Котраг да се придвижат на север по Волга. После 2-3 века Волжка България е съсед с Киевската Рус и се редуват периоди на търговия и съюзничество с периоди на противопоставяне. Волжка България загива едновременно с опожаряването на Киев от монголо-татарите. След 300 години Иван Грозни покорява Казанското ханство,но това вече е смес от българи,монголи,тюрки и метисоподобните им. Не случайно са ханство,а не Канство. Говоримият език е кипчакски,т.е. един от многото тюркски езици. Това прекрасно обяснява защо сърби и повардарци ни викат татари....,щом сами се родеем с монголоиди. По логиката на 10-тия кометар няма никакъв проблем да обявим и Улянов-Ленин за прабългарин. Роден е на територия на Волжка България и по бащина линия потеклото отива към Казанското ханство. Еее...,вярно,че по майчина линия е евреин,ама...хазар,демек пак тюрк. Та Ленин може да бъде ориентир за генетичния и физическия облик на тъй наречените казански българи.

 29. #29
  мдаа 10 мар 2019, 08:25
   
  0
   
  3

  Този е за връзване.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка