ГОРЕЩО: ПО-МЛАДИ ОФИЦЕРИ ЩЕ ЗАЕМАТ ВИСШИ ДЛЪЖНОСТИ И ЩЕ КОМАНДВАТ ПОЛКОВНИЦИТЕ...ТАКА ЩЕ СЕ РАЗВИВАТ!

Pan.bg 01 фев 2020 | 20:27 views (4317) commentaries(0)
img
Въвеждане на мандат за престояване на длъжност за военнослужещите с висши офицерски звания и с военно звание „полковник“ („капитан І ранг“), които са заемали длъжност повече от 4 години и откажат да бъдат преназначени на предложената им равна или по-висока длъжност за срок една година.

Има няколко случаи. За съжаление тенденцията е това да става трайно. На една и съща длъжност престояват повече от 4-5, има 7 години на една длъжност. За справка началникът на отбраната, най-висшия офицер в армията, мандатът му е 4 години. И толкова!

И затова въвеждаме принцип, за да може да има ротация, а не заседяване и по този начин ще даваме възможност на по-млади офицери отдолу да заемат по-висши длъжности и да се развиват.

Също така сме предвидили промени в Закона за военното разузнаване. Привеждане в съответствие със Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България на текста: „директор на Службата“ може да бъде военнослужещ с висше военно звание.

В сега действащия закон не е уточнено изрично, е длъжността е част от висшия команден състав. И второто уточнение, което правим с тази промяна е изрично конкретизиране в случай, че длъжността „директор на Служба „Военна информация“ бъде определена за цивилен служител същия да има всички права по трудово правоотношение освен тези, които противоречат или са несъвместими с неговото правно положение, т.е. званието, което той няма.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка