САЩ наложи санкции на руски корпорации във връзка с оръжия за масово унищожение! Нарушили закони на САЩ

Pan.bg 13 фев 2020 | 18:14 views (1069) commentaries(0)
img
news.bg


САЩ наложи санкции срещу три корпорации от Русия, смята, че тези компании нарушават американските национални закони за неразпространение на оръжия за масово унищожение спрямо Иран, Северна Корея и Сирия, съобщава ТАСС.

" авиационно производствено предприятие" (КумАПП), военно-промишлената корпорация "Научно-производствена асоциация по машиностроене" (НПОМ) и "Бюрото за проектиране на инструменти" (КБП) попаднаха под санкциите на американската администрация.

Държавният департамент на САЩ публикува известие в четвъртък в така наречения Федерален регистър. Както следва от този документ, решението за прилагане на ограничителни мерки е в сила от 3 февруари.

Черният списък включва редица китайски компании, както и по една от Ирак и Турция. "На 3 февруари правителството на САЩ предприе мерки срещу чуждестранни юридически лица съгласно ... Закона за неразпространение по отношение на Иран, Северна Корея и Сирия", се казва в съобщението.

Продължителността на санкциите е две години, но може да бъде намалена или прекратена с решение на държавния секретар на САЩ Майк Помпео.

Американските власти не уточняват, какви точно са претенциите срещу трите организации.

Става въпрос за опити на трасгранично прилагане от страна на САЩ на вътрешно законодателство, които многократно са отхвърляни от Русия.

Санкциите включват забрана за закупуване от министерства и ведомства на Съединените щати на продукти и услуги от организациите, които са в черния списък, продажба на оръжие и военно оборудване, предоставяне на американски лицензи за придобиване на стоки, попадащи в режим на контрол на износа, и предоставяне на съдействие.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка