Warning: getimagesize(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Не е известно името на услугата in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Warning: getimagesize(https://cdn2./uploads/2017-04/266982/full_94540b27-8979-4e3c-8325-83d32e1f4503.JPG): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Не е известно името на услугата in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

България е готова да увеличи броя на военнослужещите в Ирак

Pan.bg 14 фев 2020 | 05:04 views (689) commentaries(5)
img banker.bg


В Главната квартира на НАТО в рамките на срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО се проведе заседание на Северноатлантическия съвет. Министрите на отбраната обсъдиха развитието на възпиращия и отбранителен потенциал на Алианса.

В изказването си в сесията министър Красимир Каракачанов изрази увереност, че с попълването на необходимите сили в Инициативата за готовност на НАТО е създадена здрава основа за нейната по-нататъшна реализация. Тя се базира на наличието на комплект от готови за използване военноморски, военновъздушни и сухопътни сили като компоненти на по-големи формирования, готови за използване в рамките на 30 дни или по-малко.

Форумът приключи със съвместно заседание със страните, участващи в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“, на което бяха обсъдени развитието на ситуацията в страната, мирния процес и дългосрочните перспективи. Извън официалната програма на срещата беше проведена неформална среща с министъра на отбраната на Украйна Андрий Загороднюк, на която бяха обсъдени средата за сигурност в и около Украйна и напредъка в прилагането на реформите.

Каракачанов присъства на обяд, домакинстван от министъра на отбраната на Северна Македония Радмила Шекеринска. Също така той проведе двустранни срещи с министрите на отбраната на Грузия Иракли Гарибашвили, с министъра на отбрана на Румъния Николае Чука, както и с министъра на отбраната на Италия Лоренцо Герини. Бяха обсъдени теми от взаимен интерес и актуални въпроси от двустранните отношения.

Пред журналисти след срещата министърът на отбраната Красимир Каракачанов съобщи, че страната ни има готовност при необходимост да увеличи с до 4 военнослужещи участието си в обучителната мисия на НАТО в Ирак.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Borei 14 фев 2020, 09:51
   
  10
   
  5

  Абсолютна глупост е!

  Ние нямаме никаква работа в Ирак! Тези хора там ще са подложени на абсолютен риск. Всички знаем, какво е Ирак.
  Там днес се пресичат интереси на САЩ/Натото, Иран, Британия, Русия, Турция, арабски страни и си е буре с барут...
  Нашите хора там могат да бъдат убити всеки ден!

  А България няма нищо общо с Ирак. Това там не е наша война!
  Ако иска някой доброволно да отива там, да отиде. Но трябва да знае, че може и да не се върне!

 2. #2
  Borei 14 фев 2020, 12:14
   
  8
   
  2

  То е ясно! САЩ нямат надеждно ПРО даже и за ракетите на Иран, а може да има дори и нападения с малки безпилотници, за които също нямат нищо там в Ирак, с какво да ги свалят.

  За тези народи там, ние също сме нашественици, както и всички други от другите страни. За това няма да ги интересува, българин ли си, какъв си! Ще стрелят по всички военни чужденци!

 3. #3
  5ar 14 фев 2020, 22:27
   
  3
   
  7

  Стига си писал в интерес на Русия, пиши малко за България.
  Трябват ни хора на място, за да знаем какво да правим с мигрантите от Ирак, а и да помогнем да си оправят държавата и да спрат да бягат от там.
  Армията е доброволна, всеки знае, че може да го изпратят навсякъде по света по всяко време.

 4. #4
  Borei 15 фев 2020, 09:44
   
  1
   
  2

  Отговор на коментар: #3

  За съжаление България е колониална страна. Като малка страна и нашата слабост в икономическо отношение и по брой на населението, ние днес напълно сме в лагера на англо-саксонската мафия.
  Ние им даваме безплатни военни бази, ние им финансираме замислените глобални проекти, ние сме им напълно подчинени.

  Какво да пиша тогава за България?
  1. Ние трябва да проумеем, че трябва да сме си ние и независими от когото и да е.
  2. Трябва да се освободим от силното чуждо влияние.
  3. Да се осъзнаем, като народ, който си има многовековна традиция и култура и че има смисъл да си продължим да се развиваме като ОТДЕЛНА И НЕЗАВИСИМА ОТ ДРУГИТЕ И ЧУЖДИТЕ ИНТЕРЕСИ СТРАНА.
  4. Ако проумеем, че чуждопоклонничеството и чуждото влияние доста силно ни е унищожило до сега, направо ще се ужасим, до какво сме стигнали: Демография, която усилено ни унищожава (Тука ни е нужно ново съзнание, че трябва да се възпроизвеждаме достатъчно, за да останем на тази земя като отделен народ.)
  Идеологическа смърт: Ние сме загубили наша народна ориентация, а сме приели напълно чуждите идеали и представи за света. За да "се реализираме професионално", всички млади се ориентират да ходят по света да се обучават и остават повечето там да "изкарват пари" и да "забогатяват".
  Икономически упадък: Свързано е и с идеологическата загуба на националната ни идея. Когато младите, умните, силните, образованите напускат страната, то е ясно, че икономиката няма скоро да достигне високи върхове в нашата страна. Децата и внуците пращат някакви средства към България, но това е само първото и най-много до две поколения. Тези, които остават в чуждите страни повече от две поколения, са почти загубени за България. Икономическата ни дейност в страната се извършва по начина на нашите господари. Това противоречи силно на нашата народопсихология за справедливост. Ние не можем да приемем, че най-грубите и агресивните ще са "най-успешните" в една такава система. Докато в САЩ и в англо-саксонският свят те с течение на времето са се наложили, при нас това стана много бързо, в рамките на този прословут "преход". Оказа се, че не най-умните и най-способните станаха "бизнесмени", а най-силните и най-крадливите, най-безкруполните, готови даже и да убият конкурентите си.
  5. Армията и устройството на държавата ни в момента са напълно подчинени на новият ни господар. Това е толкова открито, че спор няма.
  (За това ще ходим да "помагаме" в някаква си страна Ирак???? Какво да ни интересува нас Ирак? Там сме, понеже САЩ искат да вършим тяхна работа там. Трябва да се СЪБУДИМ и да разберем, какво правим?)

  Какво тогава да пиша за България?
  Първо трябва ДА ПРОУМЕЕМ, къде сме сега, в какво състояние сме? И да се освободим! И най-после да тръгнем напред, по нашият си, български път! То дори и самото "събуждане" днес не е лесно! А "преформатиране" на чуждите представи и идеи в главите на българите? Тази постоянна лъжа и наслагване на чуждите без-култура, глупост, цели, начин на мислене и на живот, върви цели 24 часа по всички медии... А нашата българска тенденция и чисто нашите интереси, култура, ориантация.... по кои канали и медии ги има? Много работа предстои...

 5. #5
  САМО НАПРЕД 15 фев 2020, 12:19
   
  3
   
  1

  Отговор на коментар: #3

  ЗВУЧИШ МИ КАТО ТЪПА Ч€РВ€НА калинка ОТ

  РОДНИ$КИТ€ $ЛУЖБИЦИ "ВИ" и ДАН$ !


  КАКВИ ХОРА НИ ТРЯБВАТ МАЙНО В ИРАК....?

  А КОГАТО "$ъюзниците" $ащ ИЗРАБОТИХА БЪЛГАРИЯ ДА ИМ ОПРОСТИ ДЪЛГА НА ИРАК КЪМ НАС
  ,КЪДЕ БЯХА НАШИТЕ ХОРА(БЪЛГАРСКИТЕ "политици")!?

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка