Warning: getimagesize(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Не е известно името на услугата in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Warning: getimagesize(https://cdn3./uploads/2019-06/298447/full_8b7c58e0-9e45-4f79-85b3-d80f513613d9.jpg): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Не е известно името на услугата in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Ученията на НАТО ще бъдат съобразени с края на договора за ракетите с малък и среден обсег

Pan.bg 14 фев 2020 | 05:07 views (287) commentaries(1)
img banker.bg


Ученията на НАТО занапред ще бъдат съобразени с прекратяването на договора за премахването на ракетите с малък и среден обсег. Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг след днешното заседание на министрите на отбраната от алианса в Брюксел.

Той добави, че съюзниците ще предвидят настъпилите промени и в работата на системите за противовъздушна и противоракетна отбрана. Нямаме намерение да разполагаме нови наземни ядрени ракети в Европа, поясни Столтенберг.

По неговите думи новите руски ракети, разработени в нарушение на отпадналия договор, създават допълнителна заплаха заради това, че съкращават чувствително времето за реакция. Това подкопава европейската сигурност, посочи генералният секретар.

Столтенбег заяви, че Беларус е партньор на НАТО и самостоятелна страна, която взима собствени решения. Призоваваме Русия да уважава териториалната цялост и суверенитета на всички европейски държави, включително на Беларус, допълни той.

По повод предстоящите по-късно тази седмица срещи, посветени на Афганистан, Столтенберг изрази очакването съюзниците да продължат да поддържат обучителната мисия на алианса в ислямската република. По неговите думи е в интерес на пакта Афганистан повече да не бъде място, на което терористите се чувстват добре.

Столтенберг посочи, че НАТО тепърва ще прецени как да разшири присъствието си в Ирак. По неговите думи, за да не се върнат терористите от "Ислямска държава", най-добре е иракските сили за сигурност да получат обучение от специалисти от пакта. Иракските сили показаха, че са способни да се бият с "Ислямска държава", и това е едно от най-добрите ни оръжия срещу терористите, заяви генералният секретар.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 14 фев 2020, 09:44
   
  3
   
  1

  "По неговите думи новите руски ракети, разработени в нарушение на отпадналия договор, създават допълнителна заплаха заради това, че съкращават чувствително времето за реакция. "

  Да, да... Русия го "наруши" този договор, когато допусна САЩ да поставят ракетната установка МК41 в Румъния, която само привидно е ПРО. От нея спокойно могат да се изстрелват и Тамохоук ракети, които са точно нарушение на този договор! И сега същото нарушение и в Полша.

  И САЩ сами показаха, че доста време в нарушение на договора, са разработвали такива ракети... В съвсем кратък срок, след като официално "излязоха" от него, направиха тест на такава ракета.... Докато всички знаят, че толкова бързо не е възможно за някакви си дни да се разработи и произведе опитен образец.
  САЩ/Натото сами нарушават всякакви договори и обвиняват обаче другите.
  Типична примитивна реакция за оправдание на собствената вина пред "овчедушните маси", но вече не минава! Днес в света на информацията всичко много лесно "се хваща"!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker