Warning: getimagesize(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Не е известно името на услугата in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Warning: getimagesize(https://cdn3./uploads/2019-06/298447/full_8b7c58e0-9e45-4f79-85b3-d80f513613d9.jpg): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Не е известно името на услугата in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Ученията на НАТО ще бъдат съобразени с края на договора за ракетите с малък и среден обсег

Pan.bg 14 фев 2020 | 05:07 views (473) commentaries(1)
img banker.bg


Ученията на НАТО занапред ще бъдат съобразени с прекратяването на договора за премахването на ракетите с малък и среден обсег. Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг след днешното заседание на министрите на отбраната от алианса в Брюксел.

Той добави, че съюзниците ще предвидят настъпилите промени и в работата на системите за противовъздушна и противоракетна отбрана. Нямаме намерение да разполагаме нови наземни ядрени ракети в Европа, поясни Столтенберг.

По неговите думи новите руски ракети, разработени в нарушение на отпадналия договор, създават допълнителна заплаха заради това, че съкращават чувствително времето за реакция. Това подкопава европейската сигурност, посочи генералният секретар.

Столтенбег заяви, че Беларус е партньор на НАТО и самостоятелна страна, която взима собствени решения. Призоваваме Русия да уважава териториалната цялост и суверенитета на всички европейски държави, включително на Беларус, допълни той.

По повод предстоящите по-късно тази седмица срещи, посветени на Афганистан, Столтенберг изрази очакването съюзниците да продължат да поддържат обучителната мисия на алианса в ислямската република. По неговите думи е в интерес на пакта Афганистан повече да не бъде място, на което терористите се чувстват добре.

Столтенберг посочи, че НАТО тепърва ще прецени как да разшири присъствието си в Ирак. По неговите думи, за да не се върнат терористите от "Ислямска държава", най-добре е иракските сили за сигурност да получат обучение от специалисти от пакта. Иракските сили показаха, че са способни да се бият с "Ислямска държава", и това е едно от най-добрите ни оръжия срещу терористите, заяви генералният секретар.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 14 фев 2020, 09:44
   
  3
   
  1

  "По неговите думи новите руски ракети, разработени в нарушение на отпадналия договор, създават допълнителна заплаха заради това, че съкращават чувствително времето за реакция. "

  Да, да... Русия го "наруши" този договор, когато допусна САЩ да поставят ракетната установка МК41 в Румъния, която само привидно е ПРО. От нея спокойно могат да се изстрелват и Тамохоук ракети, които са точно нарушение на този договор! И сега същото нарушение и в Полша.

  И САЩ сами показаха, че доста време в нарушение на договора, са разработвали такива ракети... В съвсем кратък срок, след като официално "излязоха" от него, направиха тест на такава ракета.... Докато всички знаят, че толкова бързо не е възможно за някакви си дни да се разработи и произведе опитен образец.
  САЩ/Натото сами нарушават всякакви договори и обвиняват обаче другите.
  Типична примитивна реакция за оправдание на собствената вина пред "овчедушните маси", но вече не минава! Днес в света на информацията всичко много лесно "се хваща"!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка