ЕК е готова да помогне на България с допълнителна гранична охрана

Pan.bg 29 фев 2020 | 01:02 views (297) commentaries(1)
img 24chasa.bg/
Европейската комисия изрази днес готовност да помогне, ако България поиска допълнителна подкрепа за опазването на границите. Говорител на ЕК отбеляза, че в момента в нашата страна са около 70 граничари от Фронтекс, предава БТА.

От 2015 г. насам сме осигурили на България над 300 милиона евро от фондовете за миграция и охрана на границите, добави говорителят. България спокойно може да поиска допълнителна помощ, посочи той. По неговите думи най-вероятно помощта, която може да се осигури на нашата страна, е финансова или с изпращането на още европейски граничари.

Знаем за твърденията, че мигранти се движат от Турция към границата с ЕС, но имаме нужда от собствени данни, посочи говорителят. Той добави, че споразумението ЕС-Турция за миграцията продължава да действа. Очакваме Турция да продължи да изпълнява задълженията си по споразумението, заяви говорителят.

По неговите думи досега няма официално съобщение от турската страна за промяна на политиката по отношение на бежанците и мигрантите. Може да се очаква ЕС да продължи да осигурява жизненоважна помощ за бежанците, подслонени в Турция. Рано е да се каже точно как, докато не са приключили преговорите за европейския бюджет до 2027 г., поясни говорителят.

Той определи обстановката около Идлиб като много опасна. Според оценката на комисията съществува заплаха от международен сблъсък в Сирия.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 29 фев 2020, 10:49
   
  3
   
  0

  "България спокойно може да поиска допълнителна помощ, посочи той."

  ДА! Искаме следната помощ!

  - 2000 специалисти от погранични войски, спец-части с въоръжението и командването, но да са подчинени на националната ни погранична организация!
  - 5 вертолета МИ-28Н "Нощен ловец", окомплектовани с въоръжението и с по дава допълнителни резервни комплекта  - Един командирски Ка-52 "Алигатор" също напълно окомплектован за команден и с въоръжението

  (след 3:00 мин.)


  За 6-те вертолета ни трябва и обучение на необходимият състав, за нашите пилоти на български език!

  И всичкото това ни трябва веднага!
  Докато ние сме в състояние да работим сами с тези машини, то да ги вземем с руски наемници временно, понеже охраната ни трябва още днес! (Можем да го решим юридически, като руските военослужещи се прехвърлят временно за тази цел в частна военна компания, която може даже да няма и седалище в Русия, а да е по правото на някоя друга страна по света!)

  Хайде щом искат от ЕС да ни помогнат, така вече можем да спрем каквито и да е бежанци! Да ни финансират само, ние сами знаем, как да го организираме! И няма да пуснем нито един през нашите граници!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker