ГОРЕЩО: ПРЕДЛОЖИХА ВИЦЕАДМИРАЛ ЕМИЛ ЕФТИМОВ ЗА НАЧАЛНИК НА ОТБРАНАТА, УДОСТОЯВАТ ГО СЪС ЗВАНИЕ "АДМИРАЛ"

Pan.bg 26 мар 2020 | 18:22 views (4447) commentaries(0)
img
Вицеадмирал Емил Ефтимов е предложен за началник на отбраната
pan.bg


Със свое решение днес правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ, с който да освободи вицеадмирал Емил Ефтимов от заеманата длъжност „Заместник-началник на отбраната“ и да го назначи на длъжността „Началник на отбраната“, като го удостои с висше офицерско звание „адмирал”.

С друго решение правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ, с който да назначи капитан I ранг Велко Велков на длъжността „Командир на флотилия бойни и спомагателни кораби” и го удостои с висше офицерско звание „флотилен адмирал”.

***

Вицеадмирал Емил Ефтимов е роден на 16 август 1961 г. в гр. Варна. През 1979-1984 г. учи във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ – гр. Варна; през 1992-1994 г. –във Военноморска академия на Руската Федерация – гр. Санкт Петербург, Русия; през 2001 г. – Курс по английски език във Военна академия на Република Унгария; през 2004-2005 г. – Военноморски колеж – Ню Порт, САЩ; през 2012 г. – Курс за висши офицери – Училище на Главната квартира на НАТО – Оберамергау, Германия и през 2012 г. – Курс за висши офицери и посланици -Колеж по отбраната на НАТО в гр. Рим, Италия.

Бил е командир на щурманска бойна част на фрегата, командир на минно-торпедна бойна част на фрегата, старши помощник командир на фрегата, командир на фрегата, дивизионен специалист по противолодъчна отбрана на Първи дивизион патрулни кораби, началник-щаб на Първи дивизион патрулни кораби във вмб – Варна, заместник-началник щаб, той и началник на отделение "Бойна подготовка" във вмб – Варна, командир на Първи дивизион патрулни кораби във вмб – Варна, заместник-командир по подготовка на силите на вмб – Варна, началник на управление „Подготовка и използване на силите“ в щаба на ВМС, началник-щаб на Военноморска база Варна, командир на Военноморска база Варна, заместник-директор на дирекция „Сътрудничество и регионална сигурност“ в Международния военен щаб на НАТО в Главната квартира на НАТО, гр. Брюксел – Белгия, директор на дирекция „Сътрудничество и регионална сигурност“ в Международния военен щаб на НАТО в Главната квартира на НАТО, гр. Брюксел – Белгия, заместник-началник на отбраната, ВрИД началник на отбраната.

Притежава всички отличия и награди, съответстващи на званието, включително награден знак на Министерството на отбраната „За вярна служба“ и
почетен знак на МО „Свети Георги“

Владее английски и руски език.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker