ГОРЕЩО: ДО КЪДЕ СТИГНА ПОВИШАВАНЕТО НА ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ, КАКТО И ВДИГАНЕТО НА ВЪЗРАСТТА В АРМИЯТА НИ!!!

Pan.bg 26 мар 2020 | 22:24 views (1840) commentaries(4)
img
През 2015 г. беше приета „придобивка” за придобилите право на пенсия военнослужещи да се възползват от това си право и да я получават в „условията” на продължаващата им служба. С какъв мотив и от кого беше предложено това „социално достойнство” на неравенството и нарушена принципност на заплащането не помня и не желая да се информирам.
От това решение се натрупаха сериозни проблеми сред колегите, като най-сериозният е „тихото" негодувание, което се отразява на цялостния живот и подготовка на армейските редици.

Оформиха се ТРИ групи на „тихо" негодувание.

ПЪРВАТА: Възползвалите се от правото си и получаващи пенсия редом със заплата и „доволно богатеещи” от една длъжност , задържащи се на едно място, милеещи за себе си и за всеки ден спечелен за собствената "кауза" и негодуващи от коментарите на другите две групи.

ВТОРАТА: Имащите право на пенсия, но по различни субективни и обективни причини не са се възползвали от правото си и са останали на заплатата си (нормалното състояние за армия и съвременно общество), които не са очаквали, че тази „агония” за тях ще продължи толкова дълго, днес изчисляват загубите си до лев.

ТРЕТАТА: Бъдещето на армията. Групата на младите капитани и майори, които са в средата на кариерата си, имат потенциала, надграждат и усъвършенстват, дават и отдават, милеят за професия и армия, раздават се в студ и пек по полигони и на мисии, лишават семействата от себе си, искат да имат ясния път на своето развитие и...ЧАКАТ.

Чакат експертите в МО - военни (по-скоро генерали) и цивилни (по-скоро политици) да им отговорят продължително на краткия им въпрос: АРМИЯТА ЛИ Е ЗА ОФИЦЕРА или ОФИЦЕРЪТ Е ЗА АРМИЯТА?

Полковник от запаса Владко Владов
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  САМО НАПРЕД 27 мар 2020, 07:22
   
  15
   
  6

  АПЗтата ВЪН НА МОМЕНТА!

  разбойкУ-ПРО$ТАК, $€Л$КИ ТАРИКАТ -ВКАРА НИ В БАТАК!

  рум€н-ФАЛШИВ Г€Йрой -ПР€ДАТ€Л-
  "Б€ЗПАРТИ€Н" КОМ$ОМОЛ€Ц ДАЖЕ ОТ разбойкУ е ПО-ДОЛ€Н!

  СТИГА КОМУНИЗЪМ! СТИГА ПЕДЕРАДЕВЩИНИ!

  АПЗтата ВЪН НА МОМЕНТА!

 2. #2
  Specialist 27 мар 2020, 13:59
   
  7
   
  1

  Тази статия се пуска за 15 път. Измислете нещо ново. Коментарите са същите и смешни. Създава се изкуствено разделение между хората. Аз пък мисля че не е нормално да има военни които да не могат да покрият нормативите по физическа подготовка, такива с заболявания които се укриват, със наднормено тегло и т.н. И забравих тези които са много глупави задължително трябва да останат в армията и да се развият.

 3. #3
  Кашпировски 27 мар 2020, 23:55
   
  6
   
  1

  Отговор на коментар: #2

  А мислиш ли,че е нормално да има хора,които вземат заплата+пенсия,а други които имат 27г. стаж във армията,да нямат право да вземат заплата+пенсия(без лоши чувства,просто питам).За тези колеги,които не могат да покрият норматива по физическа подготовка,спор изобщо не може да има,че нямат място във армията.Само да поясня,че аз нямам 27г стаж,просто да се знае.А за развитието на глупаците,просто няма смисъл да коментираме!!!

 4. #4
  Кашпировски 28 мар 2020, 00:04
   
  5
   
  1

  Само да му кажа на автора на статията,че третата група-млади капитани и майори са на изчезване,виж не толкова млади капитани и стари майори има доста.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker