АРМИЯТА ПИТА: ПРЕДСТОИ ЛИ НОВО РЯЗАНЕ НА ТЕХНИКА И ЗАКРИВАНЕ НА ВОЕННИ ФОРМИРОВАНИЯ?

Pan.bg 02 юни 2020 | 12:44 views (3114) commentaries(4)
img
Предвижда ли се съкращаване на военни формирования, намаляне на числеността на Българската армия, ново рязане на техника - това се питат стотици военни от БА в социалните мрежи след изказването на Началника на отбраната.
Всичко ще се разбере до един месец - когато Стратегическия преглед на отбраната бъде представен в медиите.


Представяне на адмирал Емил Ефтимов, началник на отбраната, пред Комисията по отбрана...

От думите му стана ясно, че в резултат на провеждащия се Стратегически преглед на отбраната ще има организационни промени. Те няма да са козметични. Става дума за организационна промяна, която ще бъде в светлината на разработените планиращи сценарии. „Тази организационна структура да бъде в състояние да поддържа необходимия набор от способности в мирно време и да ги надгражда във военно“, уточни наалникът на отбраната.

Като най-ценен капитал, адмирал Ефтимов, определи хората в отраната. Той каза, че ще продължи търсенето на пътища за повишаване мотивацията и спиране на отлива на подготвен състав. „Въвеждам практика с всички, които са подали рапорти за освобождаване от военни служба, най-вече с офицери, които не са навършил 10 години служба, да беседвам лично“, подчерта началникът на отбраната. Некомплектът все още е висок, резултатите не ни удовлетворяват и ще търсим начини да повишаване интереса на българските граждани да изпълняват сужба и в резерва, посочи още той.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Ако Армията пита, ето верния отго 03 юни 2020, 12:26
   
  3
   
  6

  Рязане, да! На съветска техника. Казано пряко сила "техника". Но има съпътстващ екологичен проблем при рязането на престарели руски железа с екологично проблемни примеси. Закриване на морално остарели формирования? Налага се. Но принципно никой годен за военна служба няма да бъде изгонен. Напротив. Да агитира той/тя и други такива военни кадри да постъпват в Армията. Има остра нужда. И не с мисълта, че да ревеш по плаца и да ядеш в столовата е върхът в реализацията. Не е като едно време по време на Соца или неговите все още налични остатъци в Българската армия.

 2. #2
  СЪВЕТСКА ТЕХНИКА 03 юни 2020, 14:05
   
  7
   
  3

  Само пълен неграмотник , който въобще не познава качествата и достойнствата на "съветскта техника" , може да иска нейното унищожение. Само заършен неграмотник , който не познава слабостите и несъвършенствата , и изклюително високата цена за поддръжка на "не съветска техника " може да иска унищожването на качествена и доказала се през годините "съветска техника".

 3. #3
  Може, може ... 03 юни 2020, 14:48
   
  3
   
  7

  Само кръгло неграмотен ефрейтор може да харесва несъвместима със съюзниците ни "техника". Крадена на парче "оттук - оттам" през годините, като технология. Не само, че има проблем с нейното използване. Самото нейно рециклиране създава непреодолими пречки. И за загробване не става.

 4. #4
  Умници 11 юни 2020, 08:44
   
  0
   
  0

  Само че, ако не е руската техника, армията нямаше да съществува. Колко натовска техника има в България?

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка