ИЗВЪНРЕДНО: ОБМИСЛЯТ НАМАЛЯВАНЕ НА СОЦИАЛНИЯ ПАКЕТ НА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ... ЩЯЛО ДА БЪДЕ С КАТЕГОРИЗАЦИЯ

Pan.bg 06 юни 2020 | 21:50 views (3154) commentaries(4)
img
Прецизират компенсациите за военнослужещи на свободен наем


Правим категоризация на компенсациите за военнослужещите, които живеят на свободен наем. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на въпрос на народния представител ген. Кольо Милев, който попита за жилищната политика на МО.

Това е една от мерките за решаването на този социален проблем в армията. Той пречи и на кадровото развитие на офицерския състав, призна министърът по време на днешното изслушване в Комисията по отбрана. Не е много добре да дойдеш в София, за да служиш на по-висока длъжност, например, след като разходите ти се увеличат чувствително.

В момента сградният жилищен фонд на МО е изчерпан, стана ясно от думите на министъра. Почти бил изчистен въпросът с неправомерното ползване на военни жилища. Предприемат се ремонти на жилища, за да могат да бъдат настанявани безквартирни.

Основната мярка, на която разчитат от МО, е запазване на войсковите имоти. Т.е. там, където има гарнизони, да не се продават или да се подаряват на общините имоти. Чрез отстъпка на право на строеж да се осигуряват необходимите жилища, мислят от министерството. Там, където има такива имоти, като София, Пловдив, Варна и Бургас, щяло да стане по-лесно. В Карлово, обаче, не е така и ще се търсят други решения. Изискването ще бъде военните жилища да бъдат в един район, а на партерните етажи да има и детски градини, което е друг голям проблем за военнослужещите.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  САМО НАПРЕД 06 юни 2020, 22:23
   
  21
   
  4

  А ЗА ТЕЗИ ,КОИТО С ГОДИНИ ИЗПЛАЩАМЕ ЖИЛИЩЕН КРЕДИТ ,НИКАКВА ПОДКРЕПА ОТ МО,

  НЯМА КВАРТИРНИ ПАРИ ,ЗАЩОТО "ИМАМЕ" ЖИЛИЩЕ,НО АКО СПРЕШ ДА ГО ИЗПЛАЩАШ ПОРАДИ НЯКАКВА ПРИЧИНА, БАНКАТА ЩЕ ТИ ГО ОТНЕМЕ....!

 2. #2
  Тервел 06 юни 2020, 22:30
   
  7
   
  9

  Какво да ви помагат жилището като си го изплатиш остава за теб а ведомственото след като вече не си на работа чао.

 3. #3
  САМО НАПРЕД 07 юни 2020, 09:07
   
  11
   
  1

  Отговор на коментар: #2

  ВЯРНО ЛИ...?
  А ЗАЩО С ГОДИНИ НЕ МОЖЕХМЕ ДА СЕ УРЕДИМ С НОРМАЛНО ВЕДОМСТВЕНО ЖИЛИЩЕ
  (НЕ СТАИЧКА),
  А П€Н$ИОНИРАНИ пАлковници С ГОДИНИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПОЛЗВАТ ВЕДОМСТВЕНИ АПАРТАМЕНТИ В НОРМАЛНИ ЖИЛИЩНИ КВАРТАЛИ,А НЕ НА ГЪЗА НА ГЕОГРАФИЯТА
  (ГОВОРЯ ЗА СОФИЯ) !?!?!?!?

 4. #4
  Тервел 07 юни 2020, 09:51
   
  10
   
  3

  Отговор на коментар: #3
  Съгласен съм с коментара ти. Точно това трябва да се промени,трябва да се подпомагат млади хора които сега работят и са в силата си а не тези които вече и пенсия взимат. Пенсия и заплата много не морално спрямо останалите, но такива са ни правилата.Иначе това с жилищата се отнася не само за София.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка