Вижте кой руски кораб е в състояние сам да спре флота на НАТО и да промени стратегическата обстановка /СНИМКА/

Pan.bg 11 юли 2020 | 14:59 views (5507) commentaries(15)
img
pan.bg

Според военните анализатори само един такъв кораб ще може да промени стратегическата обстановка във всеки регион на света.

РИА Новости публикува материал за «Адмирал Нахимов» - тежък ядрен ракетен крайцер, който няма аналози в света. Този кораб отново ще заеме своето място в Северния флот през 2022 г., когато ще се завърне след дълбока модернизация. Изданието пише, че всъщност това ще бъде напълно нов кораб с много сериозни възможности и боен потенциал.

След 15 години служба, крайцерът "Адмирал Нахимов" е изпратен за ремонт още през 1999 г. и сега е в сух док в Северодвинск. Съобщава се, че след дълъг ремонт и модернизация, фабричните изпитания на кораба трябва да се проведат още тази година. Според представители на Министерството на отбраната в крайцера ще бъдат радикално актуализирани енергетиката, радиооборудването и системите за поддържане на живота.

image

Най-важният момент в модернизацията е подмяната на въоръженията на кораба с най-съвременните образци. Предаването на крайцера на флота беше отложено няколко пъти. Основната причина беше фактът, че плановете за модернизация постоянно се променяха. Например, преди няколко години беше решено кораба да бъде въоръжен с перспективните хиперзвукови ракети "Циркон".

Не е тайна, че това изискваше допълнителни усилия, пари и време. Според заместник-министъра на отбраната на Русия Алексей Криворучко модернизираният «Адмирал Нахимов» ще стане най-мощният и съвременен боен кораб на ВМФ.

В допълнение към "Циркон", крайцерът ще получи около 80 ракети от различни видове. Съобщава се, че корабът ще бъде оборудван с универсални пускови установки и ще може да използва ракетите "Калибър" и "Оникс". Защитата на крайцера ще бъде осигурена от системите за противовъздушна отбрана «Панцирь-М» и «Форт-М», а на дълги разстояния корабът ще бъде пазен от новите системи ЗРК «Полимент-Редут».

„Адмирал Нахимов“ ще бъде защитен и от атаки на подводници. За това на борда ще бъде инсталиран перспективният анти-подводен комплекс „Ответ“. Това е най-новото оръжие, способно да унищожи противникови подводници на разстояние от няколко десетки километра. След като достигне зададеният район, малко торпедо се отделя от носителя и започва независимо търсене на вражеската подводница. Съобщава се, че ефективността на това противокорабно оръжие достига 90%.

Друг противокорабен комплекс на борда на крайцера е «Пакет-НК». Той служи за борба с подводници и торпеда в близката отбранителна зона на кораба. Насочването
на боеприпасите към целта се осъществява автоматично, използвайки собствена сонарна станция. Освен това системата е в състояние самостоятелно да различава и класифицира подводни заплахи. Комплексът автоматично открива торпедо, определя неговия размер, скорост и курс.

Много експерти вече отбелязват, че пускането в експлоатация на обновения крайцер "Адмирал Нахимов" ще позволи на Русия да се защити от нарастващата агресия на САЩ и НАТО. Това е особено вярно сега, когато американците едностранно се оттеглят от всички договори за контрол на оръжията.

Според военните анализатори само един такъв кораб ще може да промени стратегическата обстановка във всеки регион на света. В следващите години този модернизиран крайцер ще може да реши всякакви проблеми в интерес на сигурността на Русия.

Трябва да се отбележи, че корабите по проекта "Орлан", към който принадлежи крайцерът "Адмирал Нахимов", започват да се разработват в СССР още през 60-те години на миналия век. Общо са построени четири екземпляра. Това са единствените надводни кораби в съветския и руския флот, които са оборудвани с ядрена енергийна установка.

Освен това, както подчертава РИА Новости, тези крайцери се считат за най-големите военни кораби в света - повече от тях са само самолетоносачи. В момента единственият крайцер в експлоатация е "Петър Велики". След приключването на модернизацията на "Адмирал Нахимов" този кораб също ще бъде изпратен за ремонт. Двата останали крайцера - "Адмирал Лазарев" и "Адмирал Ушаков", вероятно ще бъдат утилизирни.

Източник: voennoedelo.com Снимки: terrnews.com/ cdnimg.rg.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 15

 1. #1
  F.KOSTOV 11 юли 2020, 15:42
   
  13
   
  31

  Смятайте колко са военни анализатори тези, които смятат, че този кораб може да промени някаква стратегическа обстановка, а и още повече да спре флота на НАТО. Ако Тъпутинчо има поне малко акъл щеше да спре да плаща на разни медийни проститутки да разправят фолклорни приказки за непобедими руски кораби, самолети и танкове, придавайки им фантастично- фантасмагорични характеристики и качества. Тъпутинчо трябва да обърне повече внимание на социалния статус на обикновения руски крепостен масов идиот. Не да плаща на сладкодумни разказвачи на изтъркани сюжети, на които да вярва скандално скудоумния руски колхозник, мечтаещ за някакво величие, постигнато чрез завладяване и разграбване на чужди територии и тероризиране на по- малки и беззащитни народи.

 2. #2
  Запознат с руските безаналогови б 11 юли 2020, 16:31
   
  14
   
  24

  Тая руска чугунка е опасна само за собствения си екипаж !!!

 3. #3
  KOREKTOR 1 11 юли 2020, 17:16
   
  19
   
  10

  ЗА #2 Запознат с руските безаналогови б

  УКРОПУТКО ТЪПА БЕЗРОДНА,

  КРЕТЕН ДЕБИЛЕН КУХОГЛАВ,

  ИМА УКРОПУТКО,

  ИМА И ВИДЕО КЛИПОВЕ ИМА И ПРИЗНАНИЕ ЗА ЗАГУБИТЕ НА БАЯЧКО ТЕХНИКА ОТ СТРАНА НА ТВОИТЕ ГОСПОДАРИ ТВОЙТА МАМА ПРОДАЖНА СВИНЬО БЕЗРОДНА.

  ЗАПОЗНАТ СИ ЕДИНСТВЕНО СЪС СИРЕНЯСАЛИЯ ДЪРТ ВОНЯЩ ХУЙ НА ДЪРТИЯ МАНАФ ЕРДО ДЕТО ОРЕ В ЛАЙНЯНИЯ ТИ АНАЛЕН ОТВОР.

  С ТОВА СИ ЗАПОЗНАТ БОКЛУК ДОЛЕН БЕЗРОДЕН.

  КАКВО ДИРИ В ЛИБИЯ ТВОЯТ ГОСПОДАР БЕ ТВАР ПРОТИВНА БЕЗРОДНА ПРОДАЖНА ?

  АЙ ЕБИ СИ МАЙКАТА БЕ УКРАИНЕЦ БЕЗРОДНИКО СЪС СТОТИЦИТЕ НИКНЕЙМОВЕ !!!


  "8 Брандера Задунайски НиколовТуполев Пуркooooooo Ronaldo #4 ПУТЛЕР КАПУТБългаринобективБИВШ ТАНКИСТ ЗАПОЗНАТ С БЛИЗКИЯ ИЗТОКKOREKTNI Amarginal Шухевич100 Рублей за Доллар Галициев ЭАС - эвразийский союз ОпозицияТозиМ-16-УM-16 UKурсант Конквистадор Чебурашката Антиглобалист Обективен БЕЗАНАЛОГОВИ РУСКИ ТРОШКИ Новия И. Пишков Конкретно ГНЕВЕН Коректен Знайко Опитен Аматиор Кадет Караденизовот Мадрид Плевнелиев Варшавския ORHAN Ганева Проверяващ Апостола Артелчик АХМЕД ДОГАН=РУСИЯ bedna i gladna Russia ПИШЕВ ФЛОТСКИ Flotski NAVYCOMODORE Сержант ЖЕЧ-ПОСПОЛИТА SEA POINTAПОКАЛИПТО доцент Денев ИСТИНАТА истината COLONELK. DENEVК. Денев ПОЗНАВАЧ избягал от руската кочина VEKTOR заходящ Моше Коен СЕ? ВАЛСервал Хелсински К. Каракал Seminyak Аз да кажа Новак NOVAK Умерена опозиция Protektor Polkovnik Антиемигрант на Квадрат antiemigrant ukrain-inform украинец UKRAINEC ФАКТ ФАКТИ ОБЕКТИВ ОБЕКТИВЕН ЗАПОЗНАТ Запознат и какво ли още не"  НАЛИ ЗНАЕТЕ БИОГРАФИЯТА НА УКРОПУКТАТА ПИСАНА ОТ САМИЯ НЕГО.

  УКРОПУТКАТА Е БЕЗРОДЕН ПРОДАЖЕН НЕБЪЛГАРИН ИЛИ ТОЧНО КАЗАНО Е БЕЗМОЗЪЧЕН МУТАНТ ДЕБИЛ С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД.

  СИН НА ТАТКО ПОЛКОВНИК - НОМЕНКЛАТУРЧИК ОТ БНА , НАЧАЛНИК ОТДЕЛ В МНО , ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ЧЛЕН НА БКП И ВЪРЛ КОМУНИСТ..

  КАТО ТАКЪВ НАСЛЕДНИКЪТ МУ УКРОПУТКАТА ЯВНО Е ЛАПАЛ И СЕ Е ТЪПКАЛ С ПЪЛНИ ШЕПИ ОТ БЛАГИНИТЕ НА ТАКА ОМРАЗНИЯ СЕГА МУ КОМУНИЗЪМ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ ОТ ВСИЧКИ ВРЪЗКИ НА ТАТКО СИ И ПРИВЕЛЕГИИ ЗА БЛАГОДАТЕН ЖИВОТ.

  В ПОСЛЕДСТВИЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ ВРЪЗКИ НА ТАТКО МУ И ПРИВЕЛЕГИИ Е ИЗПРАТЕН НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ЗА НЕГО ДА ПОПИВА НАУКИ И ЗНАНИЯ В БИВШИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ В БИВШАТА УКРАИНСКАТА СЪВЕТСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА В РУСКО НАСЕЛЕНИЯТ ГРАД ХАРКОВ.

  ТАМ СЪС СИГУРНОСТ Е И ПОЛУЧАВАЛ НАПЪЛНО НОРМАЛНА СОЛИДНА СТЕПЕНДИЯ И Е ГУЛЯЛ И СЕ Е РАЗПЛУВАЛ НА ГЪРБА НА ЦЕЛИЯ СЪВЕТСКИ НАРОД В ТОВА ЧИСЛО И НА РУСНАЦИТЕ И ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА СЕГА ТОЙ ИМ СЕ "ОТБЛАГОДАРЯВА" С ТАКАВА " ВСЕОТДАЙНА ЛЮБОВ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ " .

  УКРОПУТКО,

  МУМЙО ФАШИСТКА ,

  УМРИ В МЪКИ КАНСКИ ГАДИНО ОТВРАТИТЕЛНА,

 4. #4
  KOREKTOR 1 11 юли 2020, 17:19
   
  15
   
  10

  ЗА #1 F.KOSTOV

  ВЛАДКО,

  ТЪПАНАРИНО,

  ТИ СИ ЗНАЕШ НАЛИ ?

  ЕБИ СИ МАЙКАТА КУХОГЛАВ ДЕБИЛЕ СЧЕТОВОДЕН !!!

 5. #5
  Лео Брежнев 11 юли 2020, 21:01
   
  7
   
  13

  Заглавието ми звучи , като Рамбо- 2 дето сам неутрализира специалните части на СССР. Честно ,тия "журналисти" дет ги пишат тез работи ми приличат на бабите в най- затънтеното село.

 6. #6
  Раймонд 11 юли 2020, 22:01
   
  14
   
  3

  Аз съм фен на руснаците, и се надявам да са създали действително кораб на ниво. Но да се твърди, че един кораб ще спре флота на НАТО е твърде пресилено. Историята помни подобни кораби - немският Бисмарк, японският Ямато. Сами по себе си те бяха шедьоври на военната инженерна и конструкторска мисъл. Те се сражаваха по сами с британския и американския флот. А съдбата им е известна. И океанското дъно още пази останките от епичните битки.

 7. #7
  KOREKTOR 1 12 юли 2020, 07:44
   
  4
   
  2

  ЗА #6 Раймонд

  ТОВА ГО ТВЪРДЯТ В ЗАГЛАВИЕТО ТЪПИТЕ ПАНЧОВСКИ НЕКАДЪРНИ Т.Н. ДЖУРНАЛЕТА.

  ДА НЕ ТИ ПОСОЧВАМ ПРИМЕРИ КОЛКО СА "КОМПЕТЕНТНИ", ЧЕ ЩЕ МИ ИСТИНЕ КАФЕТО НА ЛЕД.

  ПОНЕ АЗ СЪМ ПИСАЛ В САЙТА:

  "КАТО НЕ ЗНАЕТЕ НЕЩО И НЕ ВИ СЕ ЧЕТЕ ПИТАЙТЕ НЯКОЙ ВМЕСТО ДА ПИШЕТЕ ДЕБИЛИИ".

 8. #8
  Проф.Александър Цанковъ 12 юли 2020, 08:36
   
  9
   
  11

  Толкова много ви е набивано в главите за съветската техника е най - "добрата " ,че ви е станало като условен рефлекс ! (пример ; кретеноида-имбецил КОREKTOR1)
  То понеже ние не знаем, че от руските боклуци не става нищо!?Не може някакви пияндурници, които не могат да направят кафе машина да правят някакви невероятни кораби или самолети.Горките чебурашки алкохолици само доработват криво-ляво техника на съветските учени !

 9. #9
  KOREKTOR 1 12 юли 2020, 11:38
   
  4
   
  6


  ЗА #8 Проф.Александър Цанковъ

  УКРОПУТКО ТЪПА БЕЗРОДНА,

  КРЕТЕН ДЕБИЛЕН КУХОГЛАВ,

  ИМА УКРОПУТКО,

  ИМА И ВИДЕО КЛИПОВЕ ИМА И ПРИЗНАНИЕ ЗА ЗАГУБИТЕ НА БАЯЧКО ТЕХНИКА ОТ СТРАНА НА ТВОИТЕ ГОСПОДАРИ ТВОЙТА МАМА ПРОДАЖНА СВИНЬО БЕЗРОДНА.

  ЗАПОЗНАТ СИ ЕДИНСТВЕНО СЪС СИРЕНЯСАЛИЯ ДЪРТ ВОНЯЩ ХУЙ НА ДЪРТИЯ МАНАФ ЕРДО ДЕТО ОРЕ В ЛАЙНЯНИЯ ТИ АНАЛЕН ОТВОР.

  С ТОВА СИ ЗАПОЗНАТ БОКЛУК ДОЛЕН БЕЗРОДЕН.

  КАКВО ДИРИ В ЛИБИЯ ТВОЯТ ГОСПОДАР БЕ ТВАР ПРОТИВНА БЕЗРОДНА ПРОДАЖНА ?

  АЙ ЕБИ СИ МАЙКАТА БЕ УКРАИНЕЦ БЕЗРОДНИКО СЪС СТОТИЦИТЕ НИКНЕЙМОВЕ !!!


  "8 Брандера Задунайски НиколовТуполев Пуркooooooo Ronaldo #4 ПУТЛЕР КАПУТБългаринобективБИВШ ТАНКИСТ ЗАПОЗНАТ С БЛИЗКИЯ ИЗТОКKOREKTNI Amarginal Шухевич100 Рублей за Доллар Галициев ЭАС - эвразийский союз ОпозицияТозиМ-16-УM-16 UKурсант Конквистадор Чебурашката Антиглобалист Обективен БЕЗАНАЛОГОВИ РУСКИ ТРОШКИ Новия И. Пишков Конкретно ГНЕВЕН Коректен Знайко Опитен Аматиор Кадет Караденизовот Мадрид Плевнелиев Варшавския ORHAN Ганева Проверяващ Апостола Артелчик АХМЕД ДОГАН=РУСИЯ bedna i gladna Russia ПИШЕВ ФЛОТСКИ Flotski NAVYCOMODORE Сержант ЖЕЧ-ПОСПОЛИТА SEA POINTAПОКАЛИПТО доцент Денев ИСТИНАТА истината COLONELK. DENEVК. Денев ПОЗНАВАЧ избягал от руската кочина VEKTOR заходящ Моше Коен СЕ? ВАЛСервал Хелсински К. Каракал Seminyak Аз да кажа Новак NOVAK Умерена опозиция Protektor Polkovnik Антиемигрант на Квадрат antiemigrant ukrain-inform украинец UKRAINEC ФАКТ ФАКТИ ОБЕКТИВ ОБЕКТИВЕН ЗАПОЗНАТ Запознат и какво ли още не"  НАЛИ ЗНАЕТЕ БИОГРАФИЯТА НА УКРОПУКТАТА ПИСАНА ОТ САМИЯ НЕГО.

  УКРОПУТКАТА Е БЕЗРОДЕН ПРОДАЖЕН НЕБЪЛГАРИН ИЛИ ТОЧНО КАЗАНО Е БЕЗМОЗЪЧЕН МУТАНТ ДЕБИЛ С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД.

  СИН НА ТАТКО ПОЛКОВНИК - НОМЕНКЛАТУРЧИК ОТ БНА , НАЧАЛНИК ОТДЕЛ В МНО , ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ЧЛЕН НА БКП И ВЪРЛ КОМУНИСТ..

  КАТО ТАКЪВ НАСЛЕДНИКЪТ МУ УКРОПУТКАТА ЯВНО Е ЛАПАЛ И СЕ Е ТЪПКАЛ С ПЪЛНИ ШЕПИ ОТ БЛАГИНИТЕ НА ТАКА ОМРАЗНИЯ СЕГА МУ КОМУНИЗЪМ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ ОТ ВСИЧКИ ВРЪЗКИ НА ТАТКО СИ И ПРИВЕЛЕГИИ ЗА БЛАГОДАТЕН ЖИВОТ.

  В ПОСЛЕДСТВИЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ ВРЪЗКИ НА ТАТКО МУ И ПРИВЕЛЕГИИ Е ИЗПРАТЕН НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ЗА НЕГО ДА ПОПИВА НАУКИ И ЗНАНИЯ В БИВШИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ В БИВШАТА УКРАИНСКАТА СЪВЕТСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА В РУСКО НАСЕЛЕНИЯТ ГРАД ХАРКОВ.

  ТАМ СЪС СИГУРНОСТ Е И ПОЛУЧАВАЛ НАПЪЛНО НОРМАЛНА СОЛИДНА СТЕПЕНДИЯ И Е ГУЛЯЛ И СЕ Е РАЗПЛУВАЛ НА ГЪРБА НА ЦЕЛИЯ СЪВЕТСКИ НАРОД В ТОВА ЧИСЛО И НА РУСНАЦИТЕ И ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА СЕГА ТОЙ ИМ СЕ "ОТБЛАГОДАРЯВА" С ТАКАВА " ВСЕОТДАЙНА ЛЮБОВ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ " .

  УКРОПУТКО,

  МУМЙО ФАШИСТКА ,

  УМРИ В МЪКИ КАНСКИ ГАДИНО ОТВРАТИТЕЛНА,

 10. #10
  Проф. Александър Цанковъ 12 юли 2020, 12:56
   
  6
   
  6

  Отговор на коментар: #9

  Сащ ,трябва да завършат това което нашите стари бойни другари и съюзници в две световни войни, германците започнаха....!!!!!!
  Всичко насочено срещу днешните остатъци от империята на злото русия е добре дошло.....!!!!!
  RUSSISCHEN UNTERMENSCHEN !!!

 11. #11
  KOREKTOR 1 12 юли 2020, 17:50
   
  4
   
  4


  ЗА #10 Проф.Александър Цанковъ

  УКРОПУТКО ТЪПА БЕЗРОДНА,

  КРЕТЕН ДЕБИЛЕН КУХОГЛАВ,

  ЕБАТИ ТЪПОТО КОПЕЛЕ ФАШИЗОИДНО СИ УКРОПУТКО БЕЗРОДНА !!!

  АБАТИ КОЛКО ИЗВЪНРЕДНО ПРОСТ МОЖЕ ДА СИ УКРОПУТКО БЕЗМОЗЪЧНА !!!

  ЩО ЗА ДЕБИЛЕН КРЕТЕН КУХОГЛАВ ТРЯБВА ДА СИ , ЗА ДА НАПИШЕШ ТАЗИ

  АБСОЛЮТНА ТЪПНЯ:

  "Сащ ,трябва да завършат това което нашите стари бойни другари и съюзници в две световни войни, германците започнаха....!!!!!!"

  НЕ ПОМНИШ ЛИ БЕ БЕЗРОДНА ГАДИНО ТВОИТЕ СТАРИ БОЙНИ ДРУГАРИ И СЪЮЗНИЦИ

  ОТ ДВЕТЕ СВЕТОВНИ ВОЙНИ КАКА ЗАПОЧНАХА ВОЙНИТЕ И КАК ГИ ЗАВЪРШИХА И

  КАКВО КОСТВАШЕ ВСИЧКО ТОВА НА БЪЛГАРИЯ, ОСОБЕНО СЛЕД ПЪРВАТА.

  СЛЕД ПЪРВАТА ВСИЧКИЯТ ТОЗИ ТВОЙ ВЪЗТОРГ ДОНЕСЕ ВТОРА НАЦИОНАЛНА

  КАТАСТРОФА ЗА БЪЛГАРИЯ БЕ СЕРСЕМИНО

  ХУБАВО БЕШЕ , ЧЕ СЛЕД ВТОРАТА СВТОВНА САМО НАМЕСАТА НА ЧИЧКО СТАЛИН

  СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТРЕТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА И ПАРЧАТОСВАНЕ НА

  ТЕРИТОРИЯТА , ТА ОСТАНАХМЕ САМО С ЕДНИ РЕПЕРЕЦИИ ДА ИЗПЛАЩАМЕ НА ГЪРЦИ

  И ЮГОСЛАВАНИ.

  ТОВА ЗНАЕШ ЛИ ГО ФАШАГО ТЪПА ГАДНА ?


  П.П.

  ПРЕСЛАВЕ БЕ,

  ЛЪЖЕПАТРИОТЕ БЕ ДОЛЕН,

  ДОКОГА ЩЕ ПОЗВОЛЯВАШ ТОВА ЛЕКЕ ДОЛНО БЕЗРОДНО ДА РАЗВЯВА ТУКА ФАШИСТКА

  ПРОПАГАНДА БЕЗНАКАЗАНО БЕ ?

  ЗАНАЕШ ЛИ , ЧЕТОВА Е НАКАЗУЕМО ОТ ЗАКОНА БЕ ПРЕСЛАВЕ , А ТЕБЕ МНОГО ТЕ Е

  ШУБЕ ДА НАРУШАВАШ ЗАКОНИТЕ ?

 12. #12
  Проф. Александър Цанковъ 12 юли 2020, 20:45
   
  4
   
  4

  Отговор на коментар: #11

  Малко време не стигна на Жандармерийските и Войсковите ” ЛОВНИ РОТИ ” , на ” Шпицкомандите ” от запасни подофицери и офицери на БЪЛГАРСКАТА ВОЙСКА и на четите на ВМРО на ИВАНЪ / Ванче / МИХАЙЛОВЪ – да отрежат главите на цялата Червена , Комунистическо-каскетаджийска БКП / днешна БСП / сган в ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ , като терористи и подлоги на Червена МОСКВА и КОМИНТЕРНА …… ! На 9.Септември.1944 г. ги спасиха Съветските ” Въшливи памуклийки ” …. ! Днес нямаше да го има и Червеното БКП / БСП котило , да мърси въздуха в БЪЛГАРИЯ с Червената си воня ! ” Работата ” още стои недовършена ! Втори път няма кой да ги спаси …..!

 13. #13
  Лео Брежнев 12 юли 2020, 22:11
   
  2
   
  1

  Не знам ,що се карате . Няма разлика между Русия и САЩ. На практика руснаците ни освобождават щото им е угодно,против нашето Съединение са , щото не им е угодно. Нека не си мислим ,че едните са добри , а др. лоши. Това е живота. Забравете пропагандата и измислената братска любов. "Освобождението" от фашизма "подарено" ни от СССР ,е като демокрацията на ония , отвъд океана . Те с тяхната демокрация , наложена с вилата ... Какво правят в Сирия-пробват си оръжието и наблюдават конкуренцията. Официално едните освобождават,а другите внасят демокрация.

 14. #14
  KOREKTOR 1 13 юли 2020, 06:21
   
  3
   
  4

  "#12
  Проф. Александър Цанковъ
  12 юли 2020, 20:45 1 0
  Отговор на коментар: #11

  Малко време не стигна на Жандармерийските и Войсковите ” ЛОВНИ РОТИ ” , на ” Шпицкомандите ” от запасни подофицери и офицери на БЪЛГАРСКАТА ВОЙСКА и на четите на ВМРО на ИВАНЪ / Ванче / МИХАЙЛОВЪ – да отрежат главите на цялата Червена , Комунистическо-каскетаджийска БКП / днешна БСП / сган в ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ , като терористи и подлоги на Червена МОСКВА и КОМИНТЕРНА …… ! На 9.Септември.1944 г. ги спасиха Съветските ” Въшливи памуклийки ” …. ! Днес нямаше да го има и Червеното БКП / БСП котило , да мърси въздуха в БЪЛГАРИЯ с Червената си воня ! ” Работата ” още стои недовършена ! Втори път няма кой да ги спаси …..!"


  УКРОПУТКО,

  МУМЙО ФАШИСТКА ,

  УМРИ В МЪКИ КАНСКИ ГАДИНО ОТВРАТИТЕЛНА,  П.П.

  ПРЕСЛАВЕ БЕ,

  ЛЪЖЕПАТРИОТЕ БЕ ДОЛЕН,

  ДОКОГА ЩЕ ПОЗВОЛЯВАШ ТОВА ЛЕКЕ ДОЛНО БЕЗРОДНО ДА РАЗВЯВА ТУКА ФАШИСТКА

  ПРОПАГАНДА БЕЗНАКАЗАНО БЕ ?

  ЗАНАЕШ ЛИ , ЧЕТОВА Е НАКАЗУЕМО ОТ ЗАКОНА БЕ ПРЕСЛАВЕ , А ТЕБЕ МНОГО ТЕ Е

  ШУБЕ ДА НАРУШАВАШ ЗАКОНИТЕ ?

  ИЛИ И ТИ СИ ДОЛНА ФАШИСТКА ГАДИНА ЩОМ ПОЗВОЛЯВАШ ТОВА ГОДИНИ НАРЕД ?


  УМРЕТЕ ФАШАГИ !!!

 15. #15
  UCK 14 юли 2020, 12:41
   
  0
   
  2

  Отговор на коментар: #14

  мършо къде се криеш макя ти недоклецана ?
  изпълзявай че тряаа в буркани да те слагам

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка