Лъчеви оръжие и плазмена ПРО: Русия подготвя могъщи оръжия на нови физични принципи /СНИМКИ/

Pan.bg 26 сеп 2020 | 10:48 views (1602) commentaries(0)
img pan.bg

Разработчиците, големите умове на всички държави, отдавна са заети с това как да създават оръжия, базирани на физически принципи, така наречените лъчеви и плазмени оръжия.

image

Лъчевите оръжия винаги се сравняват с лазерните, въпреки че са напълно различни. Лазерното оръжие изглежда като изпускане на интензивна светлина със заредени частици. Лъчът е много по-мощен и действа поради движението на частици, ускорени до скорости, близки до светлината. Тази енергия на практика ще унищожи всичко по пътя си. Всяко необичайно творение има свои скептици. Но фактът остава.

image

Марсоходът Curiosity, който отдавна е внедрен от руските разработчици, има модул за неутронно оръдие с малък заряд, който унищожава скалите на планетата. Друго популярно оръжие са протонните излъчватели и тяхната актуализирана форма са плазмените оръжия.

Принципът му е, че оръжието е изградено върху движението на мощен поток от атомни водородни ядра. Но сроковете за създаване на това оръжие все още не е известно, очакваме новини от военните служби, освен ако не преценят, че е необходимо да пазят всичко в тайна.

Източник: zen.yandex.ru Снимки: r4.mt.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка