Модернизиран ли е С-300? Турците за тестовете на гръцкия комплекс

Pan.bg 20 окт 2020 | 07:05 views (1016) commentaries(0)
img
пан.бг
Модернизиран ли е С-300? Турска преса за тестовете на гръцкия зенитен комплекс

Неотдавнашните тестови изстрелвания на ракети от системата за противовъздушна отбрана С-400 в Турция, откриха дебат за това дали тази система за противовъздушна отбрана представлява заплаха за гръцките военновъздушни сили и дали може да помогне на Анкара наистина да „заключи“ Егейско море.


Неуспехът на турския С-400?

Гръцката преса твърди, че изпитанията на зенитния комплекс, придобит от Русия, са завършили с неуспех, тъй като не е успял да удари целите, предназначени за унищожаване.

И така, изданието Pentapostagma се чуди защо турското министерство на отбраната все още не е публикувало видеоклипове, потвърждаващи успешната експлоатация на С-400. На тази основа се стига до извода, че връщането на ракетната система за противовъздушна отбрана от Синоп в Анкара е причинено не от желанието да се избегнат санкциите на САЩ, недоволни от придобиването и използването на руската система, а от желанието да се направят подходящи „организационни заключения“.

Първото военно използване на системата за противоракетна отбрана С-400 от турската армия се провали поради отказа на Анкара да помогне на руските военни специалисти

- посочва изданието.Модернизация на гръцкия С-300?

В същото време гръцките военни очевидно остават оптимисти за ефективността на използването на руските системи за ПВО на далечни разстояния, виждайки в тях реално средство за противодействие на въздушните заплахи. И така, на фона на последните изстрелвания от турския С-400, в Атина беше решено да се тества комплексът от предишното поколение С-300: последните изстрелвания от него в Гърция бяха извършени преди седем години.

Намерението на Атина да проведе тестови изстрелвания с С-300 в експлоатация вече предизвика недоволство в турските медии. Издание SavunmaSanayiST.com, публикуващо изображения на гръцката система за противовъздушна отбрана, се опасява, че е извършена модернизация на нейните радарни системи и ракети-носители.

Реакцията на САЩ и НАТО на въпросните тестове би била любопитна. Освен това на остров Крит, където в момента се намират С-300, има база както на САЩ, така и на НАТО.

- пише турското издание, намеквайки за "преследването", организирано от Вашингтон срещу Анкара заради придобиването на С-400.

Атина закупи S-300 още през 1997 г., когато отношенията между Руската федерация и САЩ бяха относително студени преди сериозно охлаждане. Оттогава развитието на линия от системи за ПВО на далечни разстояния направи сериозен напредък в Русия.

Към този момент остава
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
неясно дали Гърция е закупила пакети за модернизация от Руската федерация за системата С-300.

- пише споменатото турско издание.

източник

военное обозрение
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Модернизиран ли е С-300? Турците за тестовете на гръцкия  комплекс

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка