СФОРМИРАТ ГРУПА "СПЕЦИАЛНИ ОПЕРАЦИИ" В ГАРНИЗОН СОФИЯ! ПРЕЗ НОЕМВРИ ЩЕ Е КОНКУРСЪТ

Pan.bg 14 ное 2020 | 19:14 views (1347) commentaries(0)
img

– Ще има ли и нови гарнизони, доколкото разбрах се предвиждат, а може и да греша? Предвижда ли се и предислоциране на армейски формирования?


Генерал Димитър ИЛИЕВ:
– С предвиденото нарастване на способностите на Съвместното командване на специалните операции предстои да се сформира още една Група „Специални операции“ в гарнизон София. С това не се изчерпват направените предложения в резултат на Прегледа, но останалите могат да бъдат коментирани след одобрението им на политическо ниво.

Основните промени в организационна структура на Съвместното командване на специалните операции са насочени към достигане на необходимите оперативни способности и формиране на нова група за специални операции.
На базата на сега съществуващи структури се планира формирането на Командване за логистична поддръжка и Командване „Комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана“ на оперативно ниво. Командването за логистична поддръжка ще допринесе за подобряване на организацията и изпълнението на задачите по осигуряване на Българската армия с материални ресурси и услуги в мирно време и на Въоръжените сили във военно време и поддръжка на силите на НАТО на територията на страната. Командването за „Комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана“ ще се формира на основата на Управлението на Стационарната КИС и подчинените й военни формирования.

Генерал-майор Матеев съобщи, че в момента няма вакантни войнишки длъжности в Специалните сили. „Предстои през ноември да обявим нов конкурс за окомплектоване на новото военно формирование към СКСО, което ще бъде сформирано в София“, отбеляза той.
Полковник Георги Петков, началник на Централното военно окръжие, покани присъстващите да се информират за въпросите, които ги интересуват, за професията на военнослужещия, за възможностите за висше военно образование и доброволния резерв. „Имате възможност да се запознаете с част от въоръжението, техниката, специализирана екипировка, оборудване, да разгледате информационните материали на видовете въоръжени сили, специалностите и условията за кандидатстване, актуалните конкурси, които текат в момента, изискванията за заемане на съответните длъжности“, каза полковник Петков.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка