Алиев: Азербайджан и Украйна все още не обсъждат конкретни военни проекти

Pan.bg 26 фев 2021 | 14:00 views (542) commentaries(0)
img
пан.бгАлиев: Азербайджан и Украйна все още не обсъждат конкретни военни проекти
Президентът на Азербайджан отбеляза, че страните имат опит в сътрудничеството във военно-техническата сфера, но той постепенно е прекратен
Азербайджан и Украйна днес не обсъждат конкретни проекти и предложения в областта на военно-техническото сътрудничество. Президентът на Азербайджан Илхам Алиев каза това в петък в интервю за чужди медии.

„Днес, доколкото знам, военно-техническият комплекс на Украйна преминава през труден период на своето развитие, Азербайджан също , следователно, аз вярвам, че в тази посока, но, честно казано досега не е имало конкретни проекти, не е имало предложения нито от украинска страна, нито от азербайджанска страна. Вероятно не е настъпил моментът за това ", каза той.

Алиев отбеляза, че страните имат опит в сътрудничеството във военно-техническата сфера, но постепенно той се прекратява. "Това сътрудничество по принцип има дълга история и през първите години на независимостта Украйна беше нашият основен партньор в областта на военно-техническото сътрудничество, но постепенно това сътрудничество сякаш отпадна. И днес, честно казано , то не е толкова голямо и обемно. Въпреки че по отношение на формирането на нашата военна индустрия, когато започнахме да създаваме военната индустрия, украинските предприятия ни помогнаха много в това, и много от нашите военни производствени мощности бяха в съвместно производство с украински компании ", отбеляза президентът на Азербайджан.

източник

тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка