КОВИД: 85% от семействата в САЩ с директни плащания по 1,4 хил. на човек

Pan.bg 07 мар 2021 | 00:57 views (557) commentaries(0)
img
пан.бг
Байдън каза, че плащанията към гражданите по икономическия план ще започнат през март
Американският лидер отбеляза, че 85% от семействата ще получават директни плащания в размер на 1,4 хиляди долара на човек
Американският президент Джо Байдън заяви в събота, че еднократните плащания на гражданите като част от пакета за стимулиране ще започнат този месец. Американският лидер направи изявление в Белия дом във връзка с приемането в Сената на Конгреса на съответната програма в размер на 1,9 трилиона долара."Съгласно този план гражданите, които се нуждаят от помощ, ще получават чекове от този месец. 85% от американските семейства ще получават директни плащания в размер на 1400 долара на човек", каза той. "Типично семейство от средна класа с три деца ще получи 5600 долара скоро ".

Президентът също така изрази увереност, че пакетът от стимули ще помогне за справяне с пандемията.

По думите му средствата ще бъдат използвани за разширяване на производството и разпространението на ваксини. "Тогава можем да ваксинираме всеки американец по-рано. Надяваме се, че ще имаме достатъчно дози ваксини до средата на май", каза Байдън. Този план ще ни насочи към пътя за унищожаване на вируса."

Байдън се надява, че Камарата на представителите бързо ще приеме законопроекта, за да може документът да му бъде изпратен за подпис.

Стимулиращият пакет се основава на програмата, предложена от американския президент за преодоляване на икономическите последици от разпространението на новия коронавирус. В подкрепа на законопроекта в горната камара на американския законодателен орган преди това се обявиха 50 сенатори, против - 49. Камарата на представителите ще трябва да преразгледа документа, тъй като в него са направени някои промени. По-специално, във версията на Сената, увеличението на минималната работна заплата беше изключено от текста, докато беше прието изменение за плащанията за граждани, загубили работата си. Размерът на седмичните стипендии ще бъде $ 300, програмата за обезщетения ще продължи до 6 септември.

Пакетът от мерки предвижда отпускане на приблизително 400 милиарда долара директно за борба с пандемията. Около 1 трилион долара трябва да бъдат насочени към оказване на помощ на населението, а останалите - за стимулиране на икономиката. По програмата много американци ще получат еднократно плащане в размер на 1400 долара.


© AP Photo / Алекс Брандън
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка