Лукашенко обяви всеобща военна мобилизация

Pan.bg 17 юни 2021 | 21:25 views (1889) commentaries(0)
img
pan.bg

Президентът на Беларус Александър Лукашенко, според редица данни, на фона на масови уволнения в редиците на офицерите от въоръжените сили и „военнослужещите по договор“ поради августовските събития от миналата година, обяви обща военна мобилизация. Информация по този въпрос бе съобщена от агенция "БелТА".

Както следва от представените данни, белоруският лидер поискал да започне мащабна мобилизация на населението, в рамките на която беларуските военни ще организират работа по управлението на териториалната отбрана.

„Общият успех в организирането на териториалната отбрана зависи от това доколко те познават състоянието на нещата с обучението на своите подчинени, познават задачите и начините за организиране на тяхното изпълнение. Генералният щаб, ръководството на армията и страната ще ви помогнат, а ние ще изпратим военните за комуникация и съдействие при управлението на организацията на работа в териториалните войски. Но това ще бъдат един или двама души. Най-вероятно може би дори контролер. Ние самите по места - председателите на областни изпълнителни комитети и регионални изпълнителни комитети - трябва да се научим как да воюваме“, каза белоруският президент.

На фона, на какво е взето такова решение - не е известно, обаче, заслужава да се отбележи фактът, че преди дни беше публикуван документ на белоруското външно министерство, който посочваше, че американският сенат призовава за директна инвазия в Беларус .

Трябва да се отбележи, че от началото на тази година в Беларус вече се провеждат мащабни повиквания на военнослужещи и офицери от запаса. Както следва от информацията, която се появи в сегмента на социалните мрежи, това само предизвика още по-голямо недоволство, което се дължи на ниското качество на организиране на подобни събирания, установени неизправности на военната техника и т.н.

Източник: avia.pro Снимка: avia.pro

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка