Нова китайска платформа за изстрелване на ракети

Pan.bg 19 юли 2021 | 18:26 views (825) commentaries(0)
img
ПАН.БГМедиите научиха за новата китайска платформа за изстрелване на ракети


Китайската компания Aerospace Long-March International (ALIT) разработи нова контейнерна платформа за изстрелване на различни видове ракети, включително със задържащи се боеприпаси.

ALIT е дъщерно дружество на China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC), упълномощено от китайското правителство да изнася и внася авиационни оръжейни системи, продукти и технологии.


Според собствените източници на армейското разпознаване ALIT разработи нова система за изстрелване на ракети с контейнери, монтирана на шасито на камион 8 × 8 Kingkan 310. Според публикацията стартера се съхранява в транспортен контейнер и може да бъде разположен като наземна ракетна система или на палубата на кораб.

Новата китайска платформа от контейнерен тип може да носи различни видове ракети-носители, способни да изстрелват неуправляема ракета WS-15, управляема ракета WS-22, прецизна ракета WS-33 и боеприпаси WS-40 (безпилотен камикадзе).

Според Army Recognition, пусковата установка е оборудвана с автоматична система за насочване и управление, изчисляване на параметрите на стрелба, подготовка преди изстрелване и контрол на стрелбата. Може да снима в режим за един играч или в залп.

WS-15 е неуправляема ракета с максимален обсег на стрелба от 40 км.

WS-22 е управлявана версия на 122-мм ракета PR50 с инерционна система за насочване. Максималният обхват е 45 км.

WS-33 е високо прецизна ракета с обсег до 70 км, което се предполага, че е модификация на противокорабна ракета китайско производство. Дължина на боеприпасите - 3,3 метра, тегло - 200 кг, диаметър - 200 мм.

WS-43 е боен боеприпас с обсег от 20 до 60 км и време за полет до 30 минути. В момента за ориентиране се използва GPS, но в бъдеще се планира преминаване към китайската навигационна система Beidou с по-висока точност. Може да носи бойна глава с тегло 20 кг. Благодарение на модулния си дизайн, WS-43 може да бъде оборудван с различни видове бойни глави.


източник
милпрес
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка