Путин и Асад в Кремъл, разговаряха за бъдещето на Сирия

Pan.bg 14 сеп 2021 | 08:51 views (716) commentaries(0)
img
ПАН.БГ


Путин се срещна с Асад в Кремъл
Президентът на Руската федерация отбеляза, че сирийците продължават да се доверяват на лидера си въпреки всички трудности

Руският президент Владимир Путин на среща със сирийския лидер Башар Асад в Кремъл в понеделник отбеляза, че Асад прави много за установяване на диалог с политическите си противници. Информация за събитието беше публикувана във вторник на уебсайта на президента на Русия.


"Хората ви се доверяват и въпреки всички трудности от предходните години и трагедиите от предходните години, те все още свързват с вас процеса на възстановяване и връщане към нормалния живот. Знам, че вие ​​правите много за това, включително за установяване на диалог с вашите политически опоненти. Много се надявам този процес да продължи ", каза Путин.

Той каза също, че е много щастлив да посрещне сирийския си колега в Москва. Путин поздрави Асад за неотдавнашния му рожден ден и "за много добър резултат от президентските избори".
Чужди войски в Сирия

Путин определи присъствието на чужди войски в Сирия като проблем, тъй като това се случва без разрешението на властите в страната.

„Основният проблем според мен е, че в края на краищата чужди въоръжени сили, без решение на ООН, без вашите санкции, присъстват на определени територии на страната, което очевидно противоречи на международното право и не ще ви даде възможност да положите максимални усилия за консолидация на страната и за да вървите по пътя на нейното възстановяване с такива темпове, които биха били възможни, ако цялата територия се контролира от законно правителство “, каза руският лидер.

Путин изрази съжаление, че в Сирия все още остават огнища на съпротива от терористи, които не само контролират част от територията, но и продължават да тероризират цивилни. "Независимо от това бежанците се връщат активно в освободените райони. Видях със собствените си очи, когато ви посещавах по ваша покана, как хората активно възстановяват домовете си, активно работят, за да се върнат в пълния смисъл на думата в мир живот “, - подчерта ръководителят на руската държава.Помощ за възстановяванеПрезидентът на Руската федерация изрази надеждата, че чрез съвместни усилия ще бъде възможно да се помогне на сирийския народ „да стане на крака“.

„Надявам се, че с общи усилия ще можем да помогнем на сирийския народ да стъпи на крака във всеки смисъл на думата, да помогне за възстановяването на икономиката, социалната сфера, здравеопазването, преди всичко днес“, каза руският лидер.

Той обърна внимание на факта, че двете страни работят заедно "за решаване на основния проблем, с който цялото човечество е изправено днес - борбата с коронавирусната инфекция - обясни Путин. - Първите доставки на Sputnik V и Sputnik Light бяха за Сирия.


Контрол над страната

Путин каза, че сирийското правителство контролира 90% от страната.

"Нашите общи усилия освободиха основната, преобладаваща територия на Сирийската република. Терористите са претърпели много сериозни, значителни щети и сирийското правителство, начело с вас, контролира 90% от територията", каза руският лидер.


© Михаил Климентьев / Пресслужба на президента на Руската федерация / ТАСС


източник
ТАСС
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка