АВИАЦИОННИ ПРОЯВИ НА 2 И 5 ОКТОМВРИ ЗА 70 ГОДИНИ АВИОБАЗА БЕЗМЕР!

Pan.bg 21 сеп 2021 | 14:52 views (2597) commentaries(0)
img
pan.bg

На 5 октомври 2021 година славната авиобаза Безмер ще отбележи своята 70-та годишнина!
По този повод екип на списание КРИЛЕ се срещна с командира на авиобазата полковник Милен Димитров и проведе интервю с него.
Тук ви представяме инициативите, които екипът на авиобазата подготвя за своя празник, а цялото интервю очаквайте в празничния брой на единственото българско авиационно списание КРИЛЕ.
В сайта ПАН.БГ по случай 70 годишнината ще може да прочетете над 20 материала от богатата история и настоящето на авиобазата.


----------------------------------------------------------------

image


- Г-н полковник, предстои 70-годишнината на авиобаза Безмер, какви прояви ще има?Точно така, на 5 октомври 2021 г. авиобаза Безмер навършва 70 години от създаването си. Тези 70 години история са изпълнени с много събития и житейски съдби, което от своя страна ни задължава да отбележим годишнината подобаващо. Във връзка с празника, в началото на годината изготвихме план, който включва както наши самостоятелни, така и съвместни мероприятия. Пример за такова съвместно мероприятие беше представлението на гвардейците от НГЧ и концерта на Представителния ансамбъл на Българската армия. Събитието беше организирано за отбелязване празника на град Ямбол и предстоящата годишнина на авиобаза Безмер и се проведе на централния площад пред община Ямбол на 19 юни. И тази година през пролетта почетохме паметта на наши колеги, загинали при изпълнение на войнския си дълг и почистихме паметниците на лобните им места. Плана за празника включва и спортни инициативи. През настоящия месец септември ще проведем турнир по футбол на малки врати и по стрелба с пистолет „Макаров”. Най-важните дати от плана за отбелязване на 70-годишнината на авиобаза Безмер са 2 и 5 октомври.

Предложили сме на командира на ВВС на 2 октомври на летище Безмер да се проведе открит летателен ден с демонстрация на военни способности. В програмата е предвидено участието на авиационна техника от всички формирования от ВВС, както и бойна техника и личен състав от формированията от СВ от гарнизон Ямбол. Ще бъдат представени действия на механизиран взвод при овладяване на обект, мисии за непосредствена авиационна поддръжка, за бойно търсене и спасяване на катапултирал пилот във враждебна среда, за „Air Policing”, както и пилотаж на вертолет Ми-24, учебно-тренировъчен самолет L-39 и разбира се на Су-25. На 05 октомври, в деня
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
на празника, ще се проведе тържествен строй и поднасяне на венци и цветя. Всичко това е план за тържественото отбелязване на 70-тата годишнина на авиобаза Безмер, но предвид пандемията от COVID-19, в зависимост от актуалните противоепидемични мерки, е възможна промяна или ограничения.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


АВИАЦИОННИ ПРОЯВИ НА 2 И 5 ОКТОМВРИ ЗА 70 ГОДИНИ АВИОБАЗА БЕЗМЕР!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка