Глен Ванхирк - Северното командване на САЩ: "Това не е Китай, това е Русия!"

Pan.bg 22 сеп 2021 | 07:41 views (1186) commentaries(0)
img
пан.бг




Ръководителят на Северното командване на въоръжените сили на САЩ нарече Русия основна военна заплаха

В същото време Глен Ванхирк смята, че Руската федерация и Китай са „равни в некинетичните оръжейни аспекти - кибернетични, космически“

Той твърди , че Русия представлява основната военна заплаха за САЩ. Това изявление направи във вторник ръководителят на Северното командване на въоръжените сили на САЩ генерал Глен Ванхирк в интервю за Air Force Magazine. Той също така оглавява Съединеното командване на Северноамериканската аерокосмическа отбрана между САЩ и Канада (NORAD).


"Русия днес е основната военна заплаха за родината. Това не е Китай, това е Русия", твърди той. Според Ванхирк, въпреки че Китай е „дългосрочна екзистенциална заплаха“ за Америка, Русия днес представлява голяма заплаха за САЩ във военно отношение. „В кинетичния аспект - подводници, бомбардировачи, крилати ракети, този вид способности - Русия е основната военна заплаха“, каза той, наричайки Русия и Китай „равни в некинетични аспекти - кибернетични, космически“. "И от двете страни трябва да се страхуваме", каза генералът.

Изказвайки се на конференция, организирана от Асоциацията на ВВС във вторник, той нарече балистичните ракети друга форма на възпиране наред с ядрените оръжия.

Военният лидер също подчерта важността на инвестирането на ресурси на Пентагона за подобряване на американските възможности в Арктика. "За да се състезаваме в Арктика, в тази стратегическа среда, трябва да сме постоянни, трябва да присъстваме там", каза ръководителят на NORAD. "Важно е дали използваме ресурси за решаване на този проблем?"

Той смята, че в противен случай американските власти поемат риск, но военните ще трябва да следват тази политика. "Ако няма да инвестираме ресурси в Арктика, защото ще инвестираме ресурси на друго място, това е риск, който нашите политици поемат, и ние ще отидем по -далеч", каза генералът.




© AP Photo / Jae C. Hong

източник
ТАСС
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка