Пенсиониран генерал от ВВС на САЩ, назначен за старши съветник по Арктика на Пентагона

Pan.bg 23 сеп 2021 | 03:26 views (435) commentaries(0)
img пан.бгПенсиониран генерал от ВВС на САЩ, назначен за старши съветник по Арктика на Пентагона
Ранди Кий ще контролира създаването на регионалния център на агенцията за изследване на регионалната сигурност
Пенсионираният генерал -майор на ВВС на САЩ Ранди Кий е назначен за старши съветник по сигурността в Арктика, който да контролира създаването на Регионалния изследователски център за сигурност на Пентагона. Това съобщиха в сряда от пресслужбата на Министерството на отбраната на САЩ.

"Пенсионираният генерал-майор на ВВС на САЩ Ранди Кий поема поста старши съветник по сигурността в Арктика, за да помогне за създаването на Центъра за изследване на сигурността на Арктика Тед Стивънс, шестия и най-нов регионален център на Министерството. Отбраната на САЩ", се казва в съобщението.

"Kий е отговорен за подпомагането на създаването и стартирането на нов институт на Министерството на отбраната, чиято мисия е да решава регионалните и глобалните проблеми на сигурността чрез изследвания, ангажираност и образование. Центърът има за цел да изгради силни, устойчиви международни мрежи от лидери по сигурността, които да изграждат националната сигурност на САЩ в Арктика. Генералът също ще работи със страните партньори, за да осигури стабилен и основан на правила ред в Арктика, който ще бъде от полза за САЩ и всички арктически страни ", добави Пентагонът.

Според пресслужбата през 2020 г. Кий е назначен за член на американската Комисия за арктически изследвания. Доскоро той беше и изпълнителен директор на Центъра за осведоменост за арктическите домейни към Министерството на вътрешната сигурност на САЩ. Кий завършва военната си кариера като директор по стратегия, политика и планиране в европейското командване на САЩ.

Пентагонът обяви създаването на Центъра за изследване на сигурността в Арктика „Тед Стивънс“ през юни. Както тогава отбеляза министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин, центърът ще проведе съвместно с американски партньори изследвания, за да „обединят колективните усилия и да насърчат общите интереси“. Според шефа на Пентагона новата структура „ще отговори на нуждите на САЩ от взаимодействие и международно сътрудничество за укрепване на действията, основани на правилата в региона, и за решаване на общи проблеми като изменението на климата“. През юни беше съобщено също, че Пентагонът все още проучва възможностите за местоположението на новия център. Настоящото изявление на Министерството на отбраната не предоставя никаква информация за това къде ще
се намира институцията.


източник

тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка