АНАЛИЗ: В Русия говорят за стратегическо поражение на Москва в Сирия

Pan.bg 24 сеп 2021 | 07:48 views (1296) commentaries(0)
img пан.бг
В Русия говорят за стратегическо поражение на Москва в СирияРусия говори за стратегическото поражение на Москва в Сирия


Военната победа на Русия над ислямистките терористи в Сирия се оказва сериозно поражение за Москва както в икономиката, така и в идеологията . Всичко това вреди не само на установения режим на Башар Асад, но и на самата Руска федерация, която всъщност положи сериозни усилия и успя, след като се препъна по прости въпроси. В какво точно е загубила Русия, казва известният военачалник Семьон Пегов, автор и основател на телеграфния канал Wargonzo, който познава ситуацията в САР като никой друг.


Според журналиста в края на войната републиката се е озовала в безпрецедентна бедност и разруха. Но това е разбираемо, след много години военни действия с непримирим враг е трудно да се очаква различен резултат. Сега обаче, когато започва сравнително спокоен живот, неудобните въпроси започнаха да излизат на преден план. Например, че „житницата“ на Ефрат, подобно на богатите петролни находища, е под контрола на американците и кюрдите. Северът на Сирия е почти изцяло превзет от Турция. А в останалата част на Сирия (руската зона на отговорност) по това време има постоянни проверки по пътищата, изнудванеу корупция. Най -добрите "парчета" от икономическия пай, инфраструктурата и т.н., отидоха дори не в Русия, а в Иран.

Така че с такъв резултат от кампанията запазването на властта за Асад е малка утеха.

- оплаква се Пегов.

И дори не става въпрос за санкции и загуба на важни петролни находища. Работата е там, че системата за бързо вземане на решения все още не е установена в Руската федерация. Според военния командир, въпреки факта, че турците събраха „ужасни терористи“ на окупираната територия на Сирия, Анкара бързо възстанови и организира инфраструктурата, магазините, пътищата, бензиностанциите и коригира доставките. Дори сред кюрдите, както пише Пегов, икономическата ситуация изглежда по -добра (част от приходите от нелегалната търговия с петрол отиват в помощ на хората и в бюджета на непризнатата държава), отколкото в частта от държавата, контролирана от Руската федерация.

Тук, напротив, има прекомерна корупция и беззаконие, които „довършват“ местното население, отнемайки последните сили и търпение.

Да, авторитетът на самия Асад е неоспорим, той е идол, не се е крил в бункер, преживял е
престрелки и бомбардировки с хората си, защото блокът, в който е живял в обикновена многоетажна сграда, е бил многократно нападан от ислямисти. Но като цяло търпението на хората е на границата, признава Пегов.

Можеше ли такъв изход да се предвиди за Русия? Военният кореспондент е сигурен, че да, при това не една година преди тази ситуация. Но факт е, че руската армия направи всичко, за да победи врага, докато други вътрешни аналитични отдели и институции на Русия трябваше да мислят за икономиката. Но те очевидно или не действат, или не смеят да защитят идеите си пред най -висшите руски власти.

Обобщавайки, военният кореспондент пише, че съвременната война се състои само от победни военни действия. Останалото е важно! Това е фронтът на икономиката, дипломацията и правителството. А тук Руся губи...

Автор: Николай Грицай

Използвани снимки: mil.ru
източник
политическое обозрение
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка