Парламентът на Швеция ще разгледа предложение за влизане на страната в НАТО /СНИМКИ/

Pan.bg 05 окт 2021 | 14:20 views (1103) commentaries(0)
img pan.bg

Пъс отбеляза, че Швеция и Финландия активно си сътрудничат с НАТО, но не се ползват от много от преимуществата на алианса.

В парламента на Швеция е внесен документ, който предлага присъединяване към НАТО. Отбелязва се, че депутатът Ларс Пъс и колегите му от партията се изказаха за необходимостта от защита на страната от външни и вътрешни заплахи. Депутатът обясни, че военното сътрудничество с други страни ще помогне на Швеция да укрепи своя отбранителен потенциал. По-специално, той се опасява от дестабилизиращите действия на Русия

image

„Виждаме, че населението все повече подкрепя влизането на Швеция в НАТО. Очевидно е, че влошаващата се ситуация със сигурността в близката чужбина, в Балтийско море, се отразява на възгледите на хората”, изданието RT цитира депутата.

image

Пъс отбеляза, че Швеция и Финландия активно си сътрудничат с НАТО, но не се ползват от много от преимуществата на алианса. Такива, като обща военна защита от външни заплахи и приемане на стратегически важни решения в блока. Редица експерти обаче считат, че Стокхолм, след като се присъедини към алианса, може просто да загуби политическата си независимост. Най-вероятно, предложението за присъединяване към НАТО е продиктувано от Вашингтон, казват анализатори.

Източник: voennoedelo.com Снимки: voennoedelo.com

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка