/КАРТИ/: ВС на Украйна спешно разполагат дронове Bayraktar TB2 в Турция през Крим

Pan.bg 06 окт 2021 | 19:19 views (1266) commentaries(0)
img pan.bg

По странно съвпадение на снимката с маршрута има ясно различим надпис „LOL“, който сам по себе си говори за особената „сериозност на предоставения материал“.

В социалната мрежа Twitter няколко канала наведнъж, например, арменският „301“ и суданският „Boomdotnews“ съобщиха, че Украйна връща на Турция дроновете Bayraktar TB-2, които според журналисти са прехвърлени на украинската страна „заради неотдавнашното обостряне с Русия“.

image

„Във връзка с ескалацията на напрежението на границата с Иран, изглежда, че турците връщат обратно тези, които изпратиха в Украйна“, пише Boomdotnews в Twitter.

Като доказателство каналът предоставя екранна снимка от ресурса за наблюдение на Flightradar. Снимката показва маршрута на транспортен самолет от Украйна до Ирак, където според авторите на туита, върнатите дронове вече „са започнали своята работа близо до иранската граница, в Северен Ирак“. Руските онлайн медии също подхванаха новината и съобщиха, че разполагането на дронове е извършено на фона на разгарящия се конфликт между Техеран и Баку.

image

По-специално, уебсайтът Avia.pro посочва, че в представените изображения може да се види прехвърлянето на самия дрон от територията на Украйна, както и патрулирането на ирано-турската граница, започнато от дрона. Трябва да се отбележи, че изображението, на което се позовават журналистите, се вижда марката не на "Байрактар", а на някакъв транспортен или пътнически самолет, който, съдейки по местоположението му, не е в Турция, а в съседен Ирак. Освен това по странно съвпадение, на снимката с маршрута има ясно различим надпис „LOL“, който сам по себе си говори за особената „сериозност на предоставения материал“.

image

В същото време следващата екранна снимка се опитва да убеди читателите, че полетът е осъществен от самия дрон, който се движи със средна наземна скорост от 200 км/ч, което е невъзможно за транспортен самолет.

image

Маршрутът на обекта обаче поражда най-голям брой въпроси. Представените кадри ясно показват, че полетът на самолета е преминал през въздушното пространство на Крим, което само по себе си предизвиква известно недоверие, както към източниците, така и към достоверността на тяхната информация.

image

В момента няма официални потвърждения, опровержения или коментари по отношение на горното.

Източник: voennoedelo.com Снимки: voennoedelo.com

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка