Анализатори на Baijiahao изброиха три държави, с които САЩ няма да воюват /СНИМКИ/

Pan.bg 14 окт 2021 | 14:17 views (1439) commentaries(0)
img pan.bg

В Baijiahao отбелязат, че ако изучим съвременната история на локалните войни, можем да заключим, че САЩ са участвали в много конфликти по един или друг начин.

Наблюдатели на китайското издание Baijiahao разказаха срещу кои държави САЩ няма да воюват. Анализаторите считат, че сега е настъпила ерата на мир на Земята, но политическите режими на някои страни предполагат и война.

image

„Това е много противно. Нещо повече, един американски генерал веднъж направи много високомерно изявление. Той се осмели да каже, че Америка може да воюва срещу всяка държава в света”, отбелязват наблюдателите на изданието Baijiahao, към чиято статия препраща портала «ПолитРоссия».

image

В Baijiahao отбелязат, че ако изучим съвременната история на локалните войни, можем да заключим, че САЩ са участвали в много конфликти по един или друг начин. Вашингтон активно се намесва във вътрешните работи на независими държави, което понякога води до военни конфликти. Въпреки това, в момента има три държави, с които САЩ няма да се воюват, считат наблюдателите. Например такива държави са Руската федерация, Швейцария и Афганистан.

image

САЩ няма да воюват с Русия заради наличието в нея на ядрени оръжия и огромно количество модерно ракетно въоръжение. Последиците от такава конфронтация могат да доведат до унищожаване на целия свят.

С Швейцария Вашингтон няма да воюва поради факта, че тази държава винаги остава неутрална във всички войни. Освен това швейцарските банки държат парите на много от най-богатите хора в света. Затова, разгръщането на война с Швейцария означава да отприщят война в целия свят.

Съединените щати няма да воюват срещу Афганистан поради факта, че НАТО не успя да установи своя политически режим по време на 20-годишния си престой там. В същото време алиансът претърпя колосални финансови загуби.

Източник: voennoedelo.com Снимки: voennoedelo.com

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка