В САЩ обясниха защо войските на НАТО се нуждаят от бомбардировачи близо до границите с Русия

Pan.bg 15 окт 2021 | 12:34 views (1269) commentaries(0)
img
pan.bg

Появата на военни самолети на НАТО, включително бомбардировачи, способни да носят ядрено оръжие, близо до руските граници се увеличи. Причините за това бяха публикувани от американския Forbes.

Според военния експерт Дейвид Акс става дума за защита на балтийските държави в случай на война с Русия. Подкрепленията ще трябва да бъдат изпратени бързо, отбеляза той. От публикацията следва, че Естония, Латвия и Литва са най-уязвими и по-малко подготвени в случай на атака от страна на Руската федерация.

Авторът обърна внимание на факта, че в ученията, които се провеждат напоследък участват не само бомбардировачи и изтребители на ВВС на всички страни от НАТО.

„За да спечели време за разполагане на въздушно-десантни и танкови бригади на изток, алиансът разполажи батальонна тактическа група във всяка от трите държави и още една в Полша. Числеността на всяка тактическа група е около хиляда войници, те имат на въоръжение танкове и друга бронирана техника”, обясни Акс.

Въпреки това дори тези тактически групи нямат огневата мощ, за значително забавяне на руската танкова армия, подчерта той.

„Това обяснява голямото значение, което НАТО отдава на подготовката на авиодиспечери, които да координират огневата подкрепа от въздуха за бойните тактически групи, разположени в източните страни на алианса“, заключава журналистът.

Източник: osnmedia.ru Снимка: goodfon.ru

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка