Китай и Русия организират съвместни морски патрули в Тихия океан за поддържане на мира и сигурността

Pan.bg 24 окт 2021 | 01:08 views (1267) commentaries(0)
img
пан.бг

Официалната преса на КНР очаква "съвместен контрол на въздуха и морето с Русия"


На 23 октомври Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че военните кораби на руския и китайския флот извършват първите си съвместни патрули. КНР разглежда тези маневри като начало на дълбоки промени във военното сътрудничество на двете страни.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >По данни на Министерството на отбраната на Руската федерация съвместното патрулиране е проведено от 17 до 23 октомври. Целта на маневрите се нарича демонстрация на знамена, поддържане на мира и стабилността, защита на морските икономически съоръжения. Наред с другите вимпели, в тях участваха БПК „Адмирал Трибют” и „Адмирал Пантелеев”, корветите „Герой на Руската федерация Алдар Циденжапов” и „Громко”; разрушители Kun Ming и Nan Chang, корвети Bin Zhou и Liu Zhou.

Тази група е изминала 1700 мили, по-специално, преодолявайки Сангарския проток - това е най-краткият маршрут от Руското Приморие, включително от Владивосток, до Тихия океан. Именно тук американският флот напоследък устройва провокации.

Китайската преса допълва данните на Министерството на отбраната на Руската федерация с повече подробности. Както се посочва в официалната публикация на Global Times, в маневрите е участвала и бойна авиация - говори се за 6 патрулни хеликоптера:

Пускането на съвместни патрули може да увеличи способността на китайския и руския флот да се противопоставят на заплахите за морската сигурност. Жизненоважно е да се изпрати ясен сигнал [към враговете] и да се практикуват умения в реални бойни условия.


В същото време се посочва, че Пекин и Москва, като членове на Съвета за сигурност на ООН, "носят отговорност за поддържането на мира в света".

Преобразуването от упражнения в патрули е механизъм за преминаване от мирно време към военно положение. Формирането на такъв механизъм показва, че способността на Китай и Русия за светкавични съвместни военни действия бързо се подобрява.

- отбелязано в Global Times.

В същото време се обяснява, че това е само началото на консолидацията на бойните възможности на двете страни. Следващата стъпка, както беше посочено, трябва да бъде редовно патрулиране, последвано от преминаване към „съвместен въздушен и морски контрол“, което „ще демонстрира по-дълбоко китайско-руско приятелство“.

Формирането на съвместен боен потенциал на Китай и Русия ще доведе до възможността за организиране на дълбоко ешелонирано противодействие на атака, ще увеличи способността за изпълнение на бойни задачи и ще предостави повече възможности за разрешаване на регионални конфликти.

- заключението се прави в Global Times.

От своя страна отбелязваме, че през 50-те години на миналия век вече беше направен опит за обединяване на флотите на СССР и КНР в Тихоокеанския театър на военните действия. То обаче завърши неуспешно на фона на общото охлаждане на отношенията между двете страни.


източник

военное обозрение
Китайският разрушител URO "Nan Chan" минава до руската фрегата [все пак корвета от проекта 20380] и кораба на измервателния комплекс "Маршал Крилов"

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Китай и Русия организират съвместни морски патрули в Тихия океан за поддържане на мира и сигурността

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка