Марк Зукърбърг : Facebook променя името си на Meta

Pan.bg 28 окт 2021 | 22:20 views (327) commentaries(0)
img
пан.бг
Facebook промени името си на Meta

Логото на новата компания ще бъде знакът за безкрайност, изпълнен в синьо
Американската компания Facebook променя името си на Meta. Това съобщи в четвъртък неговият основател Марк Зукърбърг на онлайн презентация.

„Сега се казваме Мета“, каза той, добавяйки, че въпреки ребрандирането, „мисията на компанията остава същата – да събира хората заедно“. Логото на новата компания ще бъде знакът за безкрайност в синьо.

Според Зукърбърг досега всички приложения и марки и това, в допълнение към едноименната социална мрежа, фото услугата Instagram и месинджърът WhatsApp, ще останат същите, но „с течение на времето потребителите няма да се нуждаят от Facebook ( като социална мрежа ) за използване на други продукти“.

Основателят на Facebook обясни, че новото име на корпорацията идва от гръцката дума за "след" и показва, че компанията винаги има място за растеж. По-рано, в рамките на презентацията, той говори за концепцията за така наречената метавселена, която ще включва елементи на виртуална и добавена реалност. Като пример той демонстрира как потребителят може да участва в концерт, който се играе както на живо, така и във виртуалното пространство.

Напоследък корпорацията се сблъсква с множество скандали – от недостатъчна борба с дезинформацията, проблеми със запазването на поверителността до водещи политически интереси в модерирането на услугите й и неетични бизнес практики. Въпреки това всички тези сътресения не доведоха до пълен срив на акциите, приходите на компанията също растат, макар и не толкова бързо, колкото експертите очакваха от него.


Ребрандиране

Съобщението за ребрандирането на компанията, което последва на фона на изброените проблеми, според експерти, които преди това са коментирали в медиите, изглежда логичен изход от тази ситуация. Решението ще позволи до голяма степен да се измъкне от предишното име, което сега се свързва с твърде много негативни аспекти, отбелязват експерти. Резултатът може да бъде и пренасочване на вниманието от губещата се популярност на социалната мрежа към нови области от дейността на компанията, които Зукърбърг вече спомена - разработването на технологии за виртуална реалност, собствени платформи за търговия, както и периферни устройства за комуникация в мрежата.

© AP Photo / Ерик Рисберг

източник

тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка