The Hill: В България и Турция да се разположат брегови ракетни комплекси на НАТО. ДА се игнорира Конвенцията от Монтрьо

Pan.bg 08 ное 2021 | 18:11 views (1939) commentaries(0)
img
пан.бг


Американско издание: Пренебрегването на Конвенцията от Монтрьо ще помогне на САЩ и НАТО да изтласкат Русия от Черно море


Съединените щати са обезпокоени от укрепването на Русия в Черно море, американски политици и военни планират действия за ограничаване на руското влияние в региона. Начини за изтласкване на Русия от Черноморския регион предложи авторът на статия, публикувана в американското издание The Hill.


Според бивш офицер от ВМС на САЩ, Русия доминира в Черно море, след редица събития, включително войната с Грузия през 2008 г. и превземането на украинския Крим през 2014 г. В момента Черноморският флот на Русия присъства в Черно море и бреговите ракетни системи „Бастион“ и „Калибр“, позволяват създаването на зона с ограничен и забранен достъп и маневриране (A2AD) в региона.

Освен това руските самолети и кораби придружават всички кораби на НАТО, влезли в Черно море. Проследяването на западните маневри вече се превърна в традиция за руския флот.

Изход от тази ситуация обаче има и той е напълно осъществим, смята авторът. Той предлага да се увеличи броят на ученията на САЩ и НАТО в Черно море, като за това се използват високотехнологични оръжия. Освен това НАТО трябва да увеличи тонажа на корабите, влизащи в Черно море, т.е. игнорирайки Конвенцията от Монтрьо. Според него една държава няма да може да направи това, но група държави могат да го преодолеят.

Освен това САЩ и НАТО трябва да разположат крилати и противокорабни ракети на територията на черноморските държави, способни да се борят с руски кораби. Румъния вече се съгласи с разполагането на ракети, но това не е достатъчно. В това е необходимо да се приобщят и България, и Турция. След това Русия ще загуби господството си в региона и ще престане да заплашва Украйна и Грузия, които са избрали демократичния път.

Използвани снимки:
https://twitter.com/USNavy


източник


topwar.ru
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка