Експерт обясни как работи бойната система "Периметър" и защо няма да се използва в ядрена война

Pan.bg 27 ное 2021 | 18:33 views (1907) commentaries(0)
img
pan.bg

Бойното използване на руската система «Периметр» е малко вероятно. Западните медии обаче продължават да плашат населението с истории за ядрена война.

Докторът на военните науки, капитан I-ранг Константин Сивков, в интервю за портала "Военное дело", оцени вероятността от използване на уникалната система за възмездие "Периметър", която в западните страни се нарича "Мъртвата ръка" .

Военният експерт е убеден, че вълната от паника, разпръсната от западните медии, за предстоящото използване на "Периметър" и началото на ядрена война не е нищо повече от трик на елитите, които наистина се нуждаят от война с Русия . Но в публикациите на западните вестници често не се отразява основното предназначение на руската система.

"Периметър" не е проектиран за нанасяне на първи удар. Системата се активира за ответен ядрен удар само когато цялата система за управление на ядрената триада е унищожена. Тоест, за стартиране на „Мъртвата ръка“, Западът трябва сам да атакува Русия, защото системата за възмездие ще заработи само, когато никой друг не може да даде команда за стартиране на ракетите.

„Това е резервна система за гарантирано използване на ядрена сила“, уверен е Сивков.

Но дори този сценарий изглежда малко вероятен за военния експерт. Наистина пълното ядрено унищожаване изисква внезапен удар, когато няма да има време и възможност за ответни действия.

Русия разполага с най-съвременни системи за ракетно предупреждение, както и мощни системи за противоракетна отбрана. Съкрушителен и внезапен удар от НАТО е просто невъзможен при такива условия.

Сивков е уверен, че първите бойни глави ще бъдат гарантирано унищожени, а до втората ракетна вълна ще има достатъчно време за ответен удар. Военният експерт обобщава - в такива условия системата "Периметър" никога няма да бъде използвана в бойни условия.

САЩ може да се опитат да компенсират невъзможността за нанасяне на ядрен удар, като компенсират с изостряне близо до границите на Руската федерация. Така, политологът Ищенко обясни защо американците се стремят да отприщят война между Русия и Украйна.

Източник: politpuzzle.ru Снимка: politpuzzle.ru

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка