Британия и Израел с нов договор за партньорство в отбраната и технологиите

Pan.bg 29 ное 2021 | 09:39 views (289) commentaries(0)
img
пан.бг


Великобритания и Израел ще подпишат партньорство в областта на отбраната и технологиите
Страните планират също така да дадат нов тласък на преговорите за създаване на зона за свободна търговия.
Обединеното кралство и Израел на 29 ноември ще сключат стратегическо партньорство в областта на отбраната, киберсигурността, търговията, науката и технологичния обмен за следващите десет години. Това се посочва в съвместна статия на външните министри на двете страни Елизабет Трус и Яир Лапид, публикувана в понеделник в британския вестник The Daily Telegraph.

„Представители от Израел и Обединеното кралство ще се съберат в Лондон днес, за да направят голяма крачка напред в превръщането на нашето близко приятелство в още по-тясно партньорство, като се споразумеят за нов стратегически план за следващото десетилетие, който обхваща кибернетичните технологии, технологиите, търговията и отбраната. Този пакт ще доведе до появата на технологични иновации, които могат да променят света, да създадат висококвалифицирани работни места в двете страни и да разработят нови оръжия за нашите сили за сигурност“, се казва в текста.

Той също така показва, че в лицето на "нарастващите заплахи в киберсферата" страните възнамеряват да засилят сътрудничеството в областта на отбраната в киберпространството. „Израел официално ще стане партньор за киберсигурност от категория 1 като признание за потенциала, който имаме като технологични лидери с експертен опит от световна класа“, пишат министрите.

Освен това страните планират да дадат нов тласък на преговорите за създаване на зона за свободна търговия между Обединеното кралство и Израел. "Нашите велики страни могат да направят повече за създаване на работни места и растеж на икономиките. Ето защо ние ще проправим пътя за преговори за уникално споразумение за свободна търговия между Обединеното кралство и Израел", казаха Трус и Лапид.източник

тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка