Руски изтребители ескортираха два американски разузнавателни самолета над Черно море

Pan.bg 03 дек 2021 | 22:29 views (762) commentaries(0)
img
пан.бгРуски изтребители ескортираха два американски разузнавателни самолета над Черно море
След отхождането на чуждестранни военни самолети от руската държавната граница, руските Су-27 и Су-30 са се върнали на летището


Руски изтребители Су-27 и Су-30 бяха издигнати във въздуха за ескортиране на стратегическия разузнавателен самолет RC-135 на ВВС на САЩ и самолета за разузнаване и целеуказание CL-600 ARTEMIS на американската армия над Черно море. Това съобщиха в петък от Националния център за управление на отбраната на Руската федерация.

„На 3 декември руската система за въздушен контрол над неутралните води на Черно море засече въздушни цели, приближаващи държавната граница на Руската федерация. За идентифициране на въздушни цели и предотвратяване на нарушения на държавната граница на Руската федерация, бяха вдигнати Су-27 и Су -30. Екипажите на руските изтребители идентифицираха въздушните цели като стратегически разузнавателен самолет RC-135 на ВВС на САЩ и самолет за разузнаване и насочване на армията на САЩ CL-600 ARTEMIS и ги ескортираха над Черно море.

От Националния център за управление на отбраната уточниха, че след отклонението на чуждестранни военни самолети от държавната граница на Руската федерация, руските изтребители са се върнали благополучно на родното летище.

"Полетите на руски изтребители се извършваха в стриктно съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство. "


© Сергей Бобилев / ТАСС, архив

източник

тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка