Беларус предупреди Украйна за "твърд отговор" при нарушения на държавната граница

Pan.bg 05 дек 2021 | 18:37 views (834) commentaries(0)
img
пан.бг

Беларус предупреди Украйна за "твърда реакция" в случай на по-нататъшни нарушения на държавната граница


Беларуските граничари обещаха на Украйна „твърд отговор“ в случай на по-нататъшни нарушения на държавната граница. Това заяви представителят на Мозирския граничен отряд Сергей Павлов.


Беларус предупреди Украйна за "твърд" отговор на многократните нарушения на държавната граница. Белоруските медии разпространиха думите на представителя на Мозирския граничен отряд, в чиято зона на отговорност се случи инцидентът с военния хеликоптер Ми-8 на Въоръжените сили на Украйна. Съответно Украйна вече се запозна с това изявление.

В случай на по-нататъшни нарушения на държавната граница, беларуските граничари ще действат изключително сурово

– каза Павлов.

Преди това Министерството на отбраната на Беларус изрази официален протест до Киев, военният аташе на Украйна беше извикан в беларуското военно ведомство, където му беше връчена протестна нота. В същото време белоруските военни подчертаха, че напоследък броят на „случайните“ нарушения на въздушното пространство на държавната граница на Беларус , от украинска страна, значително се е увеличил.

Припомняме, че на 4 декември украински военен хеликоптер Ми-8 наруши държавната граница на Беларус и прелетя на 1 км навътре в територията й, което беше записано от видеокамери. Въпреки доказателствата, Граничната служба на Украйна отказа да признае нарушението на границата, като заяви, че няма такова, хеликоптерите летят изключително над територията на Украйна.

Според експерти Украйна възнамерява да извърши провокация на границата с Беларус, която след това ще бъде обвинена , а чрез нея и Москва.

Използвани снимки:
https://twitter.com/GpkGovBY
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка