Аврил Хейнс, Национално разузнаване на САЩ:Путин се готви за продължителна война

Pan.bg 11 май 2022 | 12:17 views (534) commentaries(0)
img
пан.бг

Путин се готви за продължителна война - ръководителят на американското разузнаване
"Европейска правда" - сряда, 11 май 2022 г., 08:16 ч.

Американското разузнаване смята, че войната на руския президент Владимир Путин в Украйна вероятно ще бъде "непредвидима и ескалираща" през следващите месеци.

Това заяви директорът на Националното разузнаване Аврил Хейнс, пише "Европейска истина" позовавайки се на CNN.

Говорейки пред комисията по въоръжените сили на Сената във вторник, Хейнс очерта мрачна и несигурна картина на следващия етап от инвазията на Путин.

Тя каза, че следващият му ход ще бъде трудно да се предвиди, отчасти защото „Путин е изправен пред несъответствие между амбициите си и настоящите способности на руската армия“.

Хейнс каза, че ситуацията на място може да "увеличи вероятността президентът Путин да предприеме по-драстични мерки", включително "налагането на военно положение, преориентацията на промишленото производство или потенциалната ескалация на военните действия".

Според нея разузнавателната общност не вярва, че Путин ще използва ядрени оръжия, освен ако не почувства, че съществува заплаха за съществуването на Русия.

Генерал-лейтенант Скот Бериър, ръководител на Агенцията за отбранително разузнаване, също каза, че САЩ не очакват Русия да използва тактически или бойни ядрени оръжия в близко бъдеще.


Хейнс каза още, че целите на Путин надхвърлят Донбас. „Дори и да успеят, ние не сме сигурни, че сраженията в Донбас действително ще сложат край на войната“, каза тя.

В близко бъдеще, според нея, Путин иска да завземе Донецк и Луганск , да поеме контрола над град Херсон и потенциално да разшири сухопътния маршрут до непризнато Приднестровие.

Но разузнавателната общност вярва, че за да постигне Приднестровието, Путин ще трябва да се мобилизира напълно в рамките на Русия, което той все още не е направил.

„Тъй като Русия и Украйна вярват, че могат да продължат да напредват във военен план, ние не виждаме жизнеспособен път за преговори, поне в краткосрочен план“, каза Хейнс.

Ще припомним, че Камарата на представителите на САЩ одобри над 40 милиарда долара помощ за Украйна.


източник

Европейска правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка