Украинските защитници унищожиха голям запас от руски боеприпаси в Изюм

Pan.bg 16 май 2022 | 20:41 views (1108) commentaries(0)
img
пан.бг

Украинските защитници унищожиха голям запас от руски боеприпаси в Изюм – Генщаб
Мазуренко Алена - понеделник, 16 май 2022 г., 19:37 ч

снимка: Генерален щаб

Украинските защитници унищожиха значителен запас от руски боеприпаси, разположен в град Изюм.

Източник: Резюме на Генералния щаб

Подробности: В посока Слобожански противникът се опитва да сдържи настъплението на силите за отбрана на север от град Харков и да им попречи да достигнат държавната граница на Украйна. Подготвя се за настъпателни действия на части, съсредоточени в района на град Изюм.

Усилията на противника са насочени към унищожаването на съоръжения в Източната оперативна зона и промишлени обекти в дълбините на Украйна.

В Слобожанското направление противникът подсилва групировката на войските със специални части и части за противовъздушна отбрана.

В направление Харков основните усилия на противника са насочени към поддържане на позициите и предотвратяване на настъплението на нашите войски. Противникът се опита да се бие в посока с. Тернов, но не успя.

В славянското направление противникът с помощта на части от 20-та генерална армия попълва и попълва загубите, опитвайки се да възобнови настъплението.


В резултат на пожара силите за отбрана на вражеските складове, разположени в град Изюм, унищожиха значителен запас от боеприпаси.

В Донецко направление противникът обстрелва нашите части с минохвъргачки, артилерия, реактивни системи за залпове и самолети.

В посока Лиман противникът провежда настъпателни действия в района на село Шандриголове. В посока с. Лиман. В резултат на военните действия той няма успех, опитвайки се да укрепи групировката на своите войски.

В посока Северодонецк окупаторите се бият в района на селището Боривске, дават жертви.

В посока Авдиевка противникът е действал в посока на населеното място Суха Балка. Той обстрелва с касетъчни боеприпаси отделни позиции на Силите за отбрана.

В направление Бахмут противникът води бой в районите на Тошкивка и Пилипчатине. В района на Горски руските окупатори претърпяха загуби и се оттеглиха.

В посока Курахов противникът атакува в района на Марийнка и Новомихайловка, но без успех.

В Мариупол противникът насочи усилията си към блокиране и разгром на нашите части в близост до завод Азовстал. Продължава масирани артилерийски и въздушни удари.

Противникът не води активни бойни действия в районите на Новопавловск и Запорожье. Той е нанесъл пожарни поражения на цивилната инфраструктура в районите на населените места Времевка, Новосилка, Мала Токмачка и Новоандриевка. Нанесе въздушен удар по селището Малиновка. Взема мерки за логистичната поддръжка на войските.

В посока Южен Буж противникът не е водил активни бойни действия, обстрелвайки цивилна инфраструктура с артилерия и минохвъргачки в районите на населените места Александровка, Шевченкове и Нововоронцовка.

Силите за отбрана на Украйна обстрелваха полето с боеприпаси на противника край населеното място Давидов брид.

В Приднестровския регион на Молдова ситуацията остава непроменена.

Личният състав на подразделенията на оперативната група на руските войски продължава да е в повишена бойна готовност. Не са изключени провокации от руска страна в региона.

Корабите на Черноморския флот на Русия в Черно и Азовско море продължават да изпълняват задачи за изолиране на района на бойни действия, разузнаване и огнева подкрепа в крайбрежното направление.

В посоките на Волин, Полско и Северски ситуацията не се е променила значително.източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка