Кедми: Полша предизвиква РФ по Украйна, смятайки, че САЩ ще я защитят, четвърта подялба ли искат?

Pan.bg 28 май 2022 | 18:55 views (5260) commentaries(0)
img
pan.bg

Полша се държи предизвикателно спрямо Руската федерация в контекста на Украйна, смятайки, че е защитена от Съединените американски щати. Военният експерт Яков Кедми в ефира на YouTube-канала "Вальдман-LINE" обясни за фаталната грешка на Варшава.

Според Кедми, Полша се държи като "мелез" под прикритието на огромен и силен звяр. Именно това е причината за изявления на политици във Варшава, като речта на полския президент Анджей Дуда, за липсата на желание на Русия да „се бие с най-добрата армия в света” (американската), която стои зад поляците.

„Това е като с уличните бандити: банда върви, а отпред е някакъв опърпан другар, който се заяжда, знаейки, че ако бъде поставен на мястото му, за него ще се застъпи голям бандит. В този случай обаче опърпания полски герой го очаква неприятна изненада. Ако той смята, че армията на Съединените щати е най-добрата, това е негова работа. Това е така по полските стандарти. Ако мисли, че американската армия ще защити главорезите от полското правителство след всяка нахална шега, той греши. Това, че Полша е член на Северноатлантическия алианс, не означава нищо. Не мисля, че Съединените американски щати и други държави от Алианса ще водят война за Полша. И те определено няма да водят война за нея, ако полски войски влязат в Украйна“, каза Кедми.

Специалистът посъветва поляците да извлекат поуки от своята история. Той направи аналогия между настоящата ситуация и 1939 г., когато Варшава е разчитала на подкрепата на Англия и Франция.

„Как свърши? Тогава не разбраха нищо, а и в момента не са направили изводи. Нека се реят в собствените си болезнени фантазии, които вече доведоха Полша до три подялби. Четвърта ли искат? И тя ще бъде последна“, завърши Кедми.

Източник: osnmedia.ru Снимка: twitter.com

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка