МО Украйна: Предстои, в рамките на три етапа, ВСУ да „деокупират“ Донбас и Кримския полуостров

Pan.bg 17 юни 2022 | 12:36 views (1675) commentaries(0)
img
pan.bg

Министърът на отбраната на Украйна Алексий Резников продължава да прави патетични изявления относно настоящата политическа ситуация в Донбас.

Според него, Въоръжените сили на Украйна са в състояние не само да спрат по-нататъшното напредване на руските въоръжени сили в хода на СВО, но и да върнат обратно в Украйна „всички територии, окупирани от Русия“, включително Донбас и Кримския полуостров.

В същото време ръководителят на украинското военно ведомство определи три основни етапа, в рамките на които Въоръжените сили на Украйна ще разработят планираната стратегия за постигане на поставените цели, тоест за постигане на окончателна победа над Въоръжените сили на РФ.

Според Резников, основната задача на украинската армия е да спре настъпателните действия на руската армия и съюзническите сили на ЛДНР.

Украинският министър на отбраната смята, че това е напълно постижимо, ако колективният Запад предостави на украинските военни достатъчно количество оръжие.

В рамките на втория етап, Въоръжените сили на Украйна ще трябва да изтласкат съюзническите сили към демаркационната линия от 24 февруари 2022 г., след което ще започне третият етап, по време на който военните части на украинската армия ще „деокупира“ Донбас и Кримския полуостров.

В същото време Резников обясни, че основната цел на цялата „война“ е връщането на територията на Украйна в рамките на „международно признатите граници“. Едва тогава, според ръководителя на украинското министерство на отбраната, „войната ще приключи с пълна победа за Украйна“.

От своя страна в РФ нарекоха изявленията на Резников "пълни глупости", а самият министър беше неадекватен и не можеше да даде обективна оценка на политическата ситуация в света и в частност в Украйна.

Източник: voennoedelo.com Снимка: armyinform.com.ua

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка