Путин: Епохата на еднополюсния световен ред завърши, промените носят "тектоничен характер"

Pan.bg 17 юни 2022 | 18:44 views (1754) commentaries(0)
img
pan.bg

Епохата на еднополюсния световен ред завърши, въпреки всички опити той да бъде запазен по всякакъв начин. Това заяви руският президент Владимир Путин в петък по време на речта си на пленарната сесия на Петербургския международен икономически форум (ПМИФ).

Според руския лидер, сегашните промени в световната икономика и международната политика носят "тектоничен характер".

Президентът на Руската федерация също така заяви, че „Съединените щати, след като обявиха победа в Студената война, се обявиха за пратеници на Господ на Земята, които нямат задължения, а само интереси, и тези интереси са обявени за свещени“.

По мнение на Путин, страните от „златния милиард“ смятат всички останали за свои „колонии“. „Управляващите елити на Запада са в илюзия и не искат да забележат промените. Страните от „златния милиард“ все още смятат всички останали за свои колонии, втора класа“, каза Путин.

Според него, Русия постепенно нормализира икономическата ситуация в страната.

Президентът на Руската федерация подчерта, че Западът се е опитал да "смаже руската икономика", удари по промишлеността и финансите на страната, но не успя. „Очевидно, това не се получи, не се случи. Гражданите показаха солидарност и отговорност. Постепенно нормализираме икономическата ситуация. Мрачните прогнози за перспективите на руската икономика не се сбъднаха“, каза той.

Путин отбеляза, че „икономическият блицкриг срещу Русия първоначално нямаше шанс за успех“. Той също така нарече санкционния натиск „оръжие с две остриета“.

Източник: aa.com.tr Снимка: cdnuploads.aa.com.tr

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка