Зеленски към Генералния щаб: Моля, не вземайте такива решения без мен

Pan.bg 06 юли 2022 | 06:35 views (1510) commentaries(0)
img
пан.бгЗеленски за разрешенията от Генералния щаб: Моля, не вземайте такива решения без мен
Валентина Романенко — вторник, 5 юли 2022 г., 21:23 ч


Владимир Зеленски. Снимка на OP

Президентът Володимир Зеленски изисква обяснение от Генералния щаб относно процедурата за получаване на определени разрешителни за наборници, и резервисти.

Източник: вечерно обръщение на държавния глава на 5 юли

Пряка реч: „Възложих на министъра на отбраната, на началника на Генералния щаб и на главнокомандващия на Въоръжените сили утре да ми докладват всички подробности относно решението за утвърждаване на реда за получаване на определени разрешения за военнослужещи, наборници и резервисти... Моля Генералния щаб за в бъдеще да не взема подобни решения без мен“.

Какво предшестваше: Генералният щаб подчерта, че законът на Украйна "За военната служба служба" от 1992 г. съдържа норма, според която във военно време се забранява на наборници и резервисти да напускат местоживеенето си без разрешението на началника на съответния набор от териториални центрове .

В тази връзка, според първото уведомление, с цел регулиране на отчитането на разселените лица, Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна разработи Процедура за издаване на разрешителни на граждани на Украйна, които са на военна регистрация в TCC и SP , да пътуват извън местоживеенето си (местата на престой) от момента на обявяване на мобилизацията и по време на военно време.

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний заяви, че наборниците , които планират да пътуват извън своите региони и региони, трябва да получат разрешителни от териториалните центрове за набор по време на война.


По-късно представителят на Главното управление на персонала на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Александър Хлис отбеляза, че за да пътуват извън областите, наборниците трябва да получат разрешение от териториалните центрове за набиране и социална подкрепа в областта, или столица и област - не е необходимо.


източник

Українська правда


https://membrana-cdn.media/upr/pravda_2022.07.04_2.mp4?r=44622
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка