ISW: Руснаците ще бъдат изправени пред труден избор, ако Украйна притисне Изюм

Pan.bg 05 авг 2022 | 09:08 views (1111) commentaries(0)
img
пан.бг

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


ISW: Руснаците ще бъдат изправени пред труден избор, ако Украйна притисне Изюм
Анастасия Калатур — петък, 5 август 2022 г., 05:55 ч

СНИМКА: GETTY

Ако Украйна успее да натисне силно Изюм, продължавайки контраофанзивата в Херсонска област, руснаците ще бъдат изправени пред труден избор – или ще трябва да се изтеглят от западните си позиции около Изюм, или да използват повече личен състав и техника.

Източник: Институт за изследване на войната (ISW)

Буквално: „Сериозността на дилемата, пред която е изправено руското висше командване, вероятно зависи от способността на Украйна да провежда широкомащабни контранастъпателни операции едновременно в няколко посоки. Ако Украйна успее да натисне силно Изюм, продължавайки прехода към контранастъпление в Херсон, тогава руските сили ще бъдат изправени пред труден избор. Вероятно ще трябва да решат или да изоставят западните си позиции около Изиум в полза на защитата на наземните си комуникационни линии (GLOC) по-на север и изток, или да ангажират повече персонал и оборудване, за да се опитат да задържат сегашната фронтова линия."

Някои ключови констатации от анализаторите на ISW:

Руснаците се опитаха да настъпят северозападно от Изюм и продължиха наземните атаки североизточно и южно от Бахмут. Така те продължиха опитите си да атакуват Писки и проведоха ограничена наземна атака югозападно от Донецк.
Въоръжените сили на Украйна проведоха серия от локални контраатаки между Изюм и Славянск и отвоюваха позиции в редица населени места.
Руските войски продължиха да прехвърлят техника и личен състав в североизточната част на Херсонска и западно от Запорожка област.
Украйна вероятно ще завладее стратегическата инициатива и ще принуди Русия да преразпредели силите си и да промени приоритетите на усилията в отговор на украинските контраофанзивни операции.източник

Українська правда


ISW добавя бойни карти:


https://membrana-cdn.media/upr/desktop/pravda-main5-1474-20220803-desktop.mp4?r=39124

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ISW: Руснаците ще бъдат изправени пред труден избор, ако Украйна притисне Изюм

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка