Китай : Обединението с Тайван няма да навреди на интересите на други страни

Pan.bg 10 авг 2022 | 09:52 views (588) commentaries(0)
img
pan.bg

Съгласно "Бялата книга" за международно сътрудничество обединението на континентален Китай с Тайван няма да навреди на интересите на други страни.

"Бялата книга" очертава позицията на страната по отношение на насоките на международно сътрудничество в областта на развитието.

„Обединението на Китай няма да навреди на законните интереси на никоя от държавите, включително техните икономически интереси в Тайван, а само ще донесе по-благоприятни възможности за развитие на всички страни, ще даде повече положителна енергия за просперитет... и също ще внесе по-голям принос за изграждането на „Общности с обща съдба за човечеството“, постигане на мир и развитие в целия свят и в прогреса на човечеството“, се посочва в документа.

Според авторите на документа, след обединението на Тайван с останалата част от Китай, други страни ще могат да продължат да си взаимодействат с острова в икономиката и културното сближаване. В същото време в Бялата книга се посочва също, че Тайван може да се радва на широка политическа и икономическа автономия.

Източник: gazeta.ru Снимка: Flickr / focus.ua

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0